Δασκαλάκης: “Θα ανταποδώσουμε στον κόσμο την αγάπη του”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο 31χρονος τερματοφύλακας του ΟΦΗ με συνέντευξη του στην “Ελευθεροτυπία”, μίλησε για την επιστροφή του στον ΟΦΗ, την αγάπη του για την Κρήτη στέλνοντας και τον δικό του μήνυμα στον κόσμο της ομάδας.

– Πότε κλότσησες για πρώτη φορά μπάλα; «Πολύ μικρός, είχα πάει και στον ΟΦΗ αλλά με έδιωξαν, γιατί, λέει, δεν έκανα. Εγώ όμως ξαναπήγα 11 χρόνων και τους διέψευσα».
– Εξαρχής κάτω από τα δοκάρια; «Γύρω στα 12 μπήκα τερματοφύλακας και όσο μεγάλωνα και ψήλωνα, καθιερώθηκα».

– Αυτό που λένε, ότι όποιος δεν παίζει καλά τον βάζουν στο τέρμα, σ’ το είχαν πει;
«Εγώ στο σχολείο πρώτα έβαζα 2-3 γκολ μέσα και μετά πήγαινα τερματοφύλακας, να μη χάσουμε κιόλας. Οπότε στην περίπτωσή μου δεν ίσχυε»

– Την πρώτη σου επαγγελματική συμμετοχή τη θυμάσαι;
«Ναι, το 2003 εκτός έδρας, κόντρα στην Παναχαϊκή. Ήταν μάλιστα και νικηφόρο το ντεμπούτο μου, κερδίσαμε 2-0».

– Είπες ότι μικρός σκόραρες συχνά, σε επαγγελματικό επιπέδο έβαλες κανένα γκολ;
«Οχι, δεν μου δόθηκε ποτέ η ευκαιρία»

-Τι σημαίνει η Κρήτη για σένα;
«Η Κρήτη είναι ένας τόπος ευλογημένος! Πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές ήρθαν εδώ και δεν έφυγαν ποτέ. Είναι το νησί μου και νιώθω και εγώ ευλογημένος που έχω την ευκαιρία να αγωνίζομαι στο σπίτι μου».

– Επειτα από μία πορεία πέντε χρόνων στον Εργοτέλη με γεμάτες σεζόν, ήρθε η μετεγγραφή στον Ολυμπιακό. Ποιες ήταν οι προσδοκίες σου;
«Ηταν πολλές, αλλά θεωρώ πως δεν πήρα τις ευκαιρίες που θα έπαιρνε και πως ο καθένας παίρνει ό,τι του αξίζει. Ποτέ δεν είναι αργά».

– Ποτέ δεν είναι αργά και για την Εθνική;
«Πάντα κατά τη διάρκεια της καριέρας μου είχα το μυαλό μου στην Εθνική. Η συμμετοχή, φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο, είναι η ύψιστη τιμή για κάθε ποδοσφαιριστή».

– Κρητικά χορεύεις;
«Ναι, τα πάντα! Πεντοζάλη, μαλεβιζιώτη και χανιώτικο συρτό, που είναι και το αγαπημένο μου».

– Ποιος είναι ο αγαπημένος σου Κρητικός τραγουδιστής; «Ο Νίκος Γονιανάκης μου αρέσει πολύ».” – θα μας πεις και μια μαντινάδα; «(γέλια) , με έπιασες απροετοίμαστο. Μια άλλη φορά» – θέλω να μου πεις τα όνειρά σου, επαγγελματικά και προσωπικά…
«Επαγγελματικά, να παίζω καλά για την ομάδα μου και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται, και προσωπικά, υγεία και επειδή πιστεύω στο θεσμό της οικογένειας να αποκτήσω και εγώ».

– Πώς είναι να είσαι συμπαίκτης με τον Γκαλέτι;
«Πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο ποδοσφαιριστή, με τεράστια εμπειρία Βοηθάει τους νεότερους και όλοι ξέρουμε ότι αγωνίζεται έπειτα από μία μεγάλη επέμβαση, πράγμα που αποδεικνύει την τεράστια θέλησή του».

– Βλέπουμε μία άνοδο για το κρητικό ποδόσφαιρο…
«Είναι πολύ καλό για το νησί. Υπάρχει πολύ ταλέντο και ελπίζω να συνεχιστεί αυτή η πρόοδος».

– Ποια είναι η καλύτερη στιγμή στην καριέρα σου;
«Καλύτερη, όταν έπαιζα με τον Εργοτέλη και σωθήκαμε στο τέλος, έγινα αλλαγή στο 87′ και 15.000 κόσμος στο Παγκρήτιο φώναζε το όνομά μου».

– Κλείνοντας, τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις;
«Κατ’ αρχάς, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φίλους του ΟΦΗ που γεμίζουν το “Γεντί Κουλέ” και μας υποστηρίζουν. Υπόσχομαι να τους το ανταποδώσουμε σύντομα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook