“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Goal

Είναι και θέμα παζαριών

Εχει γίνει αρκετός λόγος για τις εργομετρικές εξετάσεις και τον βαθμό ετοιμότητας του Αρίζα Μακουκούλα στοιχεία τα οποία θα κρίνουν τη μεταγραφή του Κογκολέζου στράικερ στον ΟΦΗ. Βεβαίοος, για να υποβληθεί σε έλεγχο και να αποφανθούν στην Κρήτη αν θα μπορεί να προσφέρει σχετικά άμεσα θα πρέπει πρωτίστως να επιτευχθεί η συνεργασία.
Η σημαντική… λεπτομέρεια η οποία διαφεύγει από όλους και θα πρέπει να ξεπεραστεί για να μεταβεί στην Κρήτη ο εν λόγω επιθετικός είναι η οικονομική διαφορά που έχει προκύψει. Αν και αρχικά είχε βρεθεί κοινό σημείο επαφής, στην πορεία οι απαιτήσεις του Μακουκούλα δεν έχουν καλυφθεί, με αποτέλεσμα να γίνονται τα σχετικά παζάρια. Συνεπώς, για να μπει στο αεροπλάνο ο 32χρονος φορ είναι απαραίτητο να υπάρξει συμφωνία στους όρους του συμβολαίου με σημαντικότερη την οικονομική παράμετρο.
Οπως και να έχει υπάρχει αισιοδοξία πως θα τα βρουν με τον Μακουκούλα, με τον χρόνο πάντως να μην είναι σύμμαχος, αν στραβώσει αυτή η μεταγραφική υπόθεση.
Στο μεταξύ, στο προσκήνιο ήρθε ξανά το θέμα της επιστροφής του Ηλία Κώτσιου, αφού είναι υπό συζήτηση και η μεταγραφή ενός κεντρικού αμυντικού, εκτός από προέκυψε μεταξύ τη δεδομένη επιθυμία για επιθετικό.
Κατά τα άλλα για δέκα μέρες μόνος του θα προπονείται ο Κώστας Μπανούοης, καθώς αυτή η τιμωρία του επιβλήθηκε από τη διοίκηση λόγω πειθαρχικού παραπτώματος, στο οποίο υπέπεσε.
Οσον αφορά στις εργασίες που γίνονται στη θύρα 6, αυτές βρίσκονται στην τελική ευθεία και οι ιθύνοντες θεωρούν πως στη σημερινή σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης θα πάρουν το «ΟΚ» για να την ανοίξουν. Επίσης, αντιακταστάθηκαν και οι πάγκοι.
Τέλος, στα αγωνιστικά, κανονικά προπονήθηκαν οι Παπάζογλου, Ζόρο και Κιζιρίδης.

Sportday

Στροφή στον Κώτσιο

Το όνομα του Ηλία Κώτσιου επανέρχεται στην επικαιρότητα. Η περίπτωση του είχε εξεταστεί στον ΟΦΗ και στα τέλη του περασμένου μήνα όταν οι «μελανόλευκοι» αναζητούσαν στόπερ. Ομως, αποκτήθηκε τότε ο Μαρκ Ζορό και το θέμα με τον Κώτσιο δεν προχώρησε. Τώρα. ωστόσο, οι άνθρωποι της κρητικής ομάδας το ξανασκέφτονται, αφού ο Ιβοριανός δεν μπορεί να βοηθήσει άμεσα. Και η επιστροφή του έμπειρου Κώτσιου στην ομάδα που τον καθιέρωσε φαίνεται να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.
0 36χρονος κεντρικός αμυντικός ανήκει στην κατηγορία των άνεργων ποδοσφαιριστών. Στον ΟΦΗ θεωρούν ότι ο αριστεροπόδαρος Κώτσιος αποτελεί μία καλή συμπληρωματική λύση για την άμυνα, ενώ τονίζουν ότι με την εμπειρία του μπορεί να παίξει και σημαντικό ρόλο στα αποδυτήρια. Από την πλευρά του ο παίκτης έχει εκφράσει την επιθυμία του να επιστρέψει έπειτα από εννέα χρόνια στον ΟΦΗ. με τον οποίο αγωνίστηκε από το 1996 έως το 2004 με 110 συμμετοχές και 10 γκολ.
πριν συνεχίσει σε Παναθηναϊκό. Λάρισα.
ΠΑΣ Γιάννινα και Καλλονή, θέλει να κλείσει την καριέρα του φορώντας την ασπρόμαυρη φανέλα.
θα είναι -από ό.τι λέγεται- μια προσθήκη χωρίς ιδαίτερο κόστος, ενώ για τον Κώτσιο έχει ενημερωθεί και ο Παύλος Δερμιτζάκης. ο οποίος δεν έδειξε να είναι αντίθετος. Η προτεραιότητα, βέβαια, για την ομάδα του Ηρακλείου παραμένει η απόκτηση σέντερ φορ. Εάν πάντως αποκτηθεί ο Κώτσιος έως την Παρασκευή, που τελειώνει η σχετική μεταγραφική προθεσμία, τότε δεν θα αποκτηθεί αριστερός εξτρέμ.
Οι Ηρακλειώτες ήθελαν έναν παίκτη σε αυτή τη θέση. εκτός από επιθετικό, όμως τελικά φαίνεται να προκρίνεται πιο αναγκαία η απόκτηση ενός ακόμη στόπερ. Αλλωστε, από την αναζήτηση που έκαναν οι άνθρωποι του ΟΦΗ δεν βρήκαν κάτι ιδιαίτερο για τη θέση του αριστερού εξτρέμ.
Οσον αφορά στο «μέτωπο» του φορ. στις επαφές με την πλευρά του Αρίζα Μακουκούλα έχει προκύψει οικονομική διαφορά. Μάλιστα, οι ιθύνοντες του ΟΦΗ έχουν ήδη αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις, ώστε να μην την πατήσουν περιμένοντας έως την τελευταία στιγμή και στο τέλος βρεθούν χωρίς επιθετικό. Πάντως, παρά την ασυμφωνία στο οικονομικό, οι παράγοντες της κρητικής ΠΑΕ εκφράζουν την αισιοδοξία ότι τελικά ο 32χρονος Πορτογάλος (γεννημένος στο Κονγκό) θα πει το «ναι» και θα έρθει στην Ελλάδα.

ΦΩΣ

Φώναξαν «παρών» Παπάζογλου και Ζορό, αισιοδοξία για Μακουκούλα οτον ΟΦΗ

Ύστερα από καιρό γέλασε το… χειλάκι των ανθρώπων του ΟΦΗ βλέποντας τόσο τον Παπάζογλου όσο και τον Ζορό να βγάζουν το χθεσινό πρόγραμμα, αφήνοντας πολλές ελπίδες ότι θα είναι παρόντες στην αναμέτρηση της προσεχούς αγωνιστικής με τον Αστέρα στο Ηράκλειο. Η χθεσινή ημέρα βρήκε τους ανθρώπους του ΟΦΗ γεμάτους αγωνία, αφού περίμεναν πώς και πώς να δουν τον υψηλόσωμο επιθετικό να μπαίνει ύστερα από είκοσι ημέρες σε προπονητικό πρόγραμμα και ήθελαν να δουν πώς πάει η αποκατάσταση του. Αν μάλιστα στην όλη αυτή κατάσταση συνυπολογιστεί και το γεγονός ότι η ομάδα του Ηρακλείου στα ματς αυτα έμεινε στο… μηδέν τότε γίνεται αντιληπτό πόσο πολύ ήθελαν, Δερμιτζάκης και διοίκηση, να δουν τον Παπάζογλου να βγάζει το πρόγραμμα χωρίς ενοχλήσεις.
Έτσι μένει να φανεί και τις επόμενες ημέρες πώς θα παρουσιαστεί ο παίκτης, αν και το πρώτο δείγμα γραφής ήταν ότι είναι πλέον πανέτοιμος για να αγωνιστεί. Έτσι έπειτα από καιρό ο ΟΦΗ θα εμφανιστεί…
γεμάτος σε παιχνίδι πρωταθλήματος, καθώς πέραν των δύο και ο Κουτσιανικούλης έχει μπει από προχθές στο πρόγραμμα της υπόλοιπης ομάδας.
Την ίδια ώρα στο Ηράκλειο εντείνονται οι συνομιλίες με την πλευρά του Αρίζα Μακουκούλα, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να ενταχθεί στο ράστερ της ομάδας, ίσως και μέσα στις επόμενες ώρες. Ο Κονγκολέζος επιθετικός έχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τους ανθρώπους του ΟΦΗ και η πληροφόρηση που υπάρχει θέλει τις δύο πλευρές να έχουν κάποια διαδικαστικά θέματα να λύσουν για να ολοκληρώσουν τη συμφωνία τους.
Εκείνο πάντως που τόνιζαν οι άνθρωποι της ομάδας είναι ότι «πρώτα θα περάσει από εργομετρικά και μετά θα υπογράψει συμβόλαιο». Κάτι που φαντάζει απόλυτα φυσιολογικό, καθώς θα είναι δώρο… άδωρο για τον ΟΦΗ μια μεταγραφή στην περίπτωση που ο παίκτης χρειαστεί κάποιο μεγάλο χρονικό διάστημα για να μπει στο γήπεδο. Άλλωστε είναι ξεκάθαρο πως ο ΟΦΗ ψάχνει επιθετική λύση «εδώ και τώρα». Πάντως χθες πορτογαλικά σάιτ ανέφεραν ότι «ο Μακουκούλα υπογράφει τις επόμενες ώρες στον ΟΦΗ». Από εκεί και πέρα τις τελευταίες ημέρες ακούγεται το όνομα του Ηλία Κώτσιου για επιστροφή στο ράστερ του ΟΦΗ, καθώς και η ΠΑΕ φαίνεται να ψάχνει μια επιπλέον λύση, αλλά και ο παίκτης επιθυμεί να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα του Ηρακλείου.
Για δέκα ημέρες θα γυμνάζεται μόνος του ο Μπανούσης με απόφαση της διοίκησης και του Δερμιτζάκη. Ο παίκτης του ΟΦΗ μετά τα φιλικό του Σαββάτου με τον Ατσαλένιο μίλησε άσχημα σε άνθρωπο της ομάδας και αποφασίστηκε να τιμωρηθεί με αυτόν τον τρόπο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook