Ώρα κυπέλλου για τον ΟΦΗ!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σήμερα στις 16:00 στα γραφεία της ΕΠΟ στην Αθήνα θα γίνει η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας και ο OΦΗ θα μπει στη δεύτερη φάση του θεσμού.

Οι ημερομηνίες των αγώνων που θα συμμετέχει ο ΟΦΗ είναι 25 ή 26 Σεπτεμβρίου (ο πρώτος αγώνας), ενώ για τις αναμετρήσεις ρεβάνς οι ημερομηνίες είναι 30 ή 31 Οκτωβρίου.

Ο ΟΦΗ θα κληρωθεί με τον νικητή ενός ζευγαριού εκτός κι αν κληρωθεί με μία από τις τέσσερις νεοφώτιστες ομάδες (Καλλονή, Απόλλων Σμύρνης, Παναιτωλικός, Εργοτέλης) για τις οποίες η ΕΠΟ αποφάσισε πως θα συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση του θεσμού μετά την επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλαν στην ομοσπονδία.

ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Στους αγώνες Κυπέλλου Ελλάδος συμμετέχουν, υποχρεωτικά, οι ακόλουθες ομάδες:

Α΄ Εθνικής Κατηγορίας

1. Απόλλων Σμύρνης ΓΣ

2. Άρης Θεσσαλονίκης

3. Αστέρας Τρίπολης ΑΓΣ

4. Ατρόμητος Αθ.1923 ΑΠΣ

5. Βέροια ΓΑΣ

6. Εργοτέλης Διεθνής Ένωσις

7. Καλλονής ΑΕΛ

8. Λεβαδειακός

9. Ολυμπιακός ΣΦΠ

10. ΟΦΗ

11. Παναθηναϊκός ΑΟ

12. Παναιτωλικός ΓΦΣ

13. Πανθρακικός ΑΠΣ

14. Πανιώνιος ΓΣΣ

15. ΠΑΟΚ

16. ΠΑΣ Γιάννινα 1966

17. Πλατανιάς ΑΟ

18. SKODA Ξάνθη ΑΟ

Β΄ Εθνικής Κατηγορίας:

1. Αιγινιακός ΠΑ

2. Αναγέννηση Γιαννιτσών ΓΑΣ

3. Αναγέννηση Καρδίτσας. 1904

4. Απόλλων 1926 ΜΓΣ Καλαμαριάς.

5. Αστέρας Μαγούλας ΑΟ

6. Αχαρναϊκός ΑΟ

7. Βατανιακός ΑΜΓ

8. Βύζας Μεγάρων ΑΓΣ

9. Γλυφάδα ΑΟ

10. Δόξα Δράμας

11. Εθνικός Γαζώρου

12. Επισκοπή ΑΟ Ρεθύμνου

13. Ζακύνθου ΑΠΣ

14. Ηρακλής ΑΕΠ 1908

15. Ηρακλής Ψαχνών

16. Καλλιθέα ΓΣ

17. Κασσιόπη ΑΟ

18. Νέα Καβάλα

19. Νίκη Βόλου ΓΣ

20. Ολυμπιακός Βόλου 1937 ΑΣ

21. Παναιγιάλειος ΓΣ

22. Παναχαϊκή 2005

23. Πανηλειακός ΑΟ

24. Πιερικός ΣΦΚ

25. Τύρναβος 2005 ΑΟ

26. Φωκικός

27. Φωστήρ ΑΠΟ

28. Χανιά ΑΟ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Για την 1η και τη 2η φάση θα διεξαχθεί μία ενιαία δημόσια κλήρωση. Για την 3η, την 4η και την 5η φάση θα διεξαχθεί μία δημόσια κλήρωση. Οι αγώνες Κυπέλλου Ελλάδος ολοκληρώνονται σε έξι (6) φάσεις, με τη διεξαγωγή του Τελικού Αγώνα.

1η φάση

Θα λάβουν μέρος οι είκοσι οχτώ (28) ομάδες της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας. Η κλήρωση θα διεξαχθεί ανά όμιλο. Θα διεξαχθούν δεκατέσσερις (14) απλοί αγώνες.

Οι δεκατέσσερις (14) νικήτριες ομάδες που θα προκύψουν από τους αγώνες της 1ης φάσης θα προκριθούν στην 2η Φάση.

Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην Κανονική διάρκεια των αγώνων της 1ης ΦΑΣΗΣ ο νικητής αναδεικνύεται με την διαδικασία ημίωρης παράτασης και εκτέλεσης επανορθωτικών λακτισμάτων (πέναλτι) κατά την διαδικασία που προβλέπει το άρθρο 20 παρ. 9 του ΚΑΠ επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

2η φάση

Θα λάβουν μέρος οι δεκατέσσερις (14) ομάδες που θα προκύψουν από την 1η φάση και οι δεκαοχτώ (18) ομάδες της Super League (σύνολο 32 ομάδες)

Η κλήρωση των αγώνων της 2ης φάσης θα διεξαχθεί ως εξής:.

Στην μία κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι τέσσερις (4) ομάδες που προβιβάσθηκαν στην πρώτη κατηγορία την τρέχουσα περίοδο: Εργοτέλης , Παναιτωλικός, Καλλονή 4 και Απόλλων Αθηνών. Από τις ομάδες αυτές θα προκύψουν με κλήρωση οι δύο (2) που θα τοποθετηθούν μαζί με τις δεκατέσσερις (14) ομάδες της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας.

Στην συνέχεια σε μία κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι δεκατέσσερις (14) νικήτριες ομάδες της 1ης φάσης και οι δύο ομάδες που θα προκύψουν από την προηγούμενη διαδικασία.. Σε δεύτερη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι υπόλοιπες δεκαέξι (16) ομάδες της Super League Σε τρίτη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν τριάντα δύο (32) κλήροι : Δεκαέξι (16) με την ένδειξη ΟΜΑΔΑ Β΄ και δεκαέξι (16) με την ένδειξη ΟΜΑΔΑ Super League. Πριν την κλήρωση για τα δεκαέξι (16) ζευγάρια της 2ης φάσης ο κλήρος της 3ης κληρωτίδας θα καθορίζει την γηπεδούχο ομάδα της 1ης αγωνιστικής της 2ης φάσης. Σύνολο θα διεξαχθούν δεκαέξι (16) διπλοί αγώνες (εντός και εκτός έδρας). Οι δεκαέξι (16) νικήτριες ομάδες θα προκριθούν στην επόμενη φάση.

3 η φάση

Θα λάβουν μέρος οι δέκα εξ (16) ομάδες που θα προκριθούν από τους αγώνες της 2ης Φάσης Θα διεξαχθούν οκτώ (8) διπλοί αγώνες (εντός και εκτός έδρας). Οι οχτώ (8) νικήτριες ομάδες θα προκριθούν στην επόμενη φάση.

4η φάση

Θα λάβουν μέρος οι οκτώ (8) νικήτριες ομάδες που θα αναδειχθούν από τους αγώνες της 3ης Φάσης. Θα διεξαχθούν τέσσερις (4) διπλοί αγώνες (εντός και εκτός έδρας). Οι τέσσερις (4) νικήτριες ομάδες θα προκριθούν στην επόμενη φάση.

5η φάση

Θα λάβουν μέρος τέσσερις (4) νικήτριες ομάδες που θα αναδειχθούν από τους αγώνες της 4ης Φάσης. Θα διεξαχθούν δύο (2) διπλοί αγώνες (εντός και εκτός έδρας). Οι δύο (2) νικήτριες ομάδες θα προκριθούν για τον Τελικό Αγώνα . Στους αγώνες της 3ης, 4ης και 5ης φάσης ο πρώτος αγώνας θα διεξάγεται στο γήπεδο της ομάδας που κληρώνεται γηπεδούχος , ο δε δεύτερος στο γήπεδο της αντίπαλης ομάδας. Κάθε αλλαγή γηπέδου και γηπεδούχου με συμφωνία των ομάδων απαγορεύεται. Στους αγώνες της 2ης , 3ης, 4ης και 5ης φάσης αν, από τα αποτελέσματα και των δύο αγώνων, δεν προκύπτει η ομάδα που προκρίνεται, τότε τα τέρματα τα οποία πέτυχε κάθε ομάδα στον εκτός έδρας αγώνα της υπολογίζονται διπλά. Η ομάδα, η οποία με αυτό τον υπολογισμό συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό τερμάτων, προκρίνεται στην επόμενη φάση. Αν οι δύο ομάδες σημειώσουν τον ίδιο αριθμό τερμάτων στον εντός και εκτός έδρας αγώνα, τότε ο δεύτερος αγώνας, μετά την κανονική λήξη του, παρατείνεται κατά δύο δεκαπεντάλεπτα ημίχρονα (ημίωρη παράταση). Αν ο αριθμός των τερμάτων, τα οποία θα επιτύχουν δύο ομάδες κατά την διάρκεια αυτής της ημίωρης παράτασης, είναι ο ίδιος, τότε τα τέρματα που σημείωσε η φιλοξενούμενη ομάδα υπολογίζονται διπλά και προκρίνεται αυτή. Αν, όμως, κατά την πιο πάνω ημίωρη παράταση δεν σημειωθεί τέρμα τότε ο νικητής θα αναδειχθεί με εκτέλεση επανορθωτικών λακτισμάτων {πέναλτι} κατά την διαδικασία που προβλέπει το άρθρο 20 παράγραφος 9 του ΚΑΠ Επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

6η φάση / Τελικός Αγώνας

Ως έδρα του Τελικού αγώνα περιόδου 2013-2014 ορίζεται το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και ως ημέρα διεξαγωγής του το Σάββατο. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην κανονική διάρκεια του τελικού αγώνα ο νικητής αναδεικνύεται με την διαδικασία ημίωρης παράτασης και εκτέλεσης επανορθωτικών λακτισμάτων (πέναλτι) κατά την διαδικασία που προβλέπει το άρθρο 20 παρ. 9 του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook