«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Πέμπτη 22 Αυγούστου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Sportday: ΑΚΑΤΕΒΑΤΟΣ Ο ΤΑΜΟΥΔΟ

Ο ΟΦΗ έκανε ένα βήμα, αυξάνοντας κατά τι την προσφορά του στον ΡαούλΤαμούδο. Συγκεκριμένα, οι Κρητικοί είχαν προσφέρει αρχικά λίγο πάνω από 100.000 ευρώ και πήγαν στις 120.000 ευρώ.
Ομως. προς το παρόν και παρά τη συγκρατημένη αισιοδοξία του προέδρου του ΟΦΗ. Ηάνθου Πουλινάκη. η πλευρά του Ισπανού άσου φαίνεται αμετακίνητη στο ποσό των 150.000 ευρώ. Οπότε αν δεν υπάρξει άμεσα υποχώρηση και από την άλλη πλευρά και βάση για νέο γύρο συζητήσεων, η απόκτηση του πρώην παίκτη της Εσπανιόλ θα μείνει όνειρο θερινής νυκτός.
Στάσιμο παραμένει και το θέμα με τον Ανδρέα Λαμπρόπουλο. 0 παίκτης έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αγγλικής ομάδας, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι η Κρίσταλ Πάλας. Ομως. οι Βρετανοί τον θέλουν να πάει εκεί για να τον τσεκάρουν. Πού κολλάει το θέμα; Οτι ο Πατρινός παίκτης έχει αυτή την εποχή θλάση!

 GOAL: Υπόκλιση στο “Γεντί Κουλέ 

Οταν ένας ποδοσφαιριστής σαν τον Λουτσιάνο Γκαλέτι δηλώνει γοητευμένος από την επανεμφάνιση του στο ελληνικό πρωτάθλημα και νιώθει δέος από την ατμόσφαιρα που συναντά, τότε ο κάθε Ομιλίτης εκτός από περήφανος μπορεί να είναι και αισιόδοξος για την ομάδα του.
Μιλώντας στην αθλητική ιστοσελίδα της Αργεντινής Todo Noticias, ο 33χρονος μπαλαδόρος δεν έκρυψε τα συναισθηματά του από το ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΟΦΗ.
«Μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια κατάφερα να πραγματοποιήσω το όνειρο να ξαναπαίξω επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ενιωσα γρήγορος και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό που ζω. Μου ήρθαν όλα οτο μυαλό. Πολλά πράγματα για τα οποία έχω προσπαθήσει. Μόλις μπήκα το γήπεδο εξερράγη, γιατί o κόσμος ή0 Λουτσιάνο Γκαλέτι πλημμύρισε από συναισθήματα μπαίνοντας στο «Γεντί Κουλέ» θελε πραγματικά να με δει. Οι οπαδοί εδώ είναι πολύ φανατικοί και αυτό με έκανε να ανατριχιάσω» ανέφερε ο Λούτοι, ο οποίος μιλώντας για την περιπέτεια της υγείας του δεν ωραιοποίησε την κατάσταση.
«Υποβάλλομαι συνεχώς σε ελέγχους ρουτίνας. Οι γιατροί εδώ βρίσκονται σε συνεχή επαφή με αυτούς στην Αργεντινή. Ηθελα να επιστρέψω στα γήπεδα και να αποσυρθώ, αφήνοντας μια καλή εικόνα».
Κλείνει του Ταμούδο Την ίδια ώρα, σήμερα αναμένεται να τελειώσει οριστικά (θετικά ή αρνητικά) το θέμα με τον Ταμούδο. Στον ΟΦΗ δεν μπορούν να περιμένουν άλλο τον Ισπανό επιθετικό, ο οποίος αν δεν απαντήσει στη συγκεκριμένη οικονομική πρόταση, δεν έχει τύχη.
 ΦΩΣ: Αλλαγές στην ενδεκάδα από τον Δερμιτζάκη
 Η εικόνα που παρουσίασε ο ΟΦΗ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που πέρασε στο γήπεδο ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, δεν ικανοποίησε ούτε τους φίλους αλλά ούτε και τους ανθρώπους της ομάδας και πολύ περισσότερο τον Παύλο Δερμιτζάκη. Για αυτό θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι στην αναμέτρηση της Βέροιας ο ΟΦΗ θα εμφανιστεί σημαντικά διαφοροποιημένος, κυρίως όσον αφορά το παραγωγικό κομμάτι του παιχνιδιού. Με βάση όσα έχει αφήσει να διαφανούν τις τελευταίες ημέρες ο τεχνικός της ομάδας του Ηρακλείου ετοιμάζει τα «βαριά χαρτιά» του ηρακλειώτικου ράστερ, τους παίκτες που έμειναν στον πάγκο στην πρεμιέρα. Έτσι, οι Γκαλέτι, Βερόν, Ογιος και Ζε Εντουάρντο, άλλος με λιγότερες και άλλος με περισσότερες πιθανότητες, χτυπάνε την πόρτα της ενδεκάδας. Και από την προαναφερθείσα τετράδα είναι πιθανό να βρεθούν μέχρι και τρεις στο αρχικό σχήμα της Βέροιας. Την ίδια ώρα, εκτός πλάνων παραμένουν οι Παπάζογλου (αναμένεται να επιστρέψει μετά τη διακοπή), Μονιάκης (κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τον Πλατανιά) και Κυζιρίδης, που ταλαιπωρούνται από προβλήματα τραυματισμών.
Στο μεταγραφικό κομμάτι οι άνθρωποι του ΟΦΗ έδειχναν αποφασισμένοι να εξαντλήσουν τις λιγοστές έστω πιθανότητες που υπάρχουν για να πείσουν τον Ταμούδο να πει «ναι» και να φορέσει τη φανέλα της ομάδας. Η οικονομική διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι δεδομένη, η δυνατότητα να γίνει υπέρβαση από τους Κρητικούς δεν φαίνεται να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, έτσι μένει να φανεί αν υπάρχει κάποιο διαπραγματευτικό ατού στην υπόθεση ώστε να πειστεί ο 36χρονος επιθετικός να αποδεχτεί την πρόταση και να αγωνιστεί την επόμενη χρονιά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πάντως όπως υποστήριζαν στην ΠΑΕ «ή Ταμούδο ή τίποτε», κλείνοντας έτσι το ενδεχόμενο να κινηθούν για κάποιον άλλον επιθετικό ποδοσφαιριστή.
Σε δηλώσεις του στον Τύπο της πατρίδας του ο Λουτσιάνο Γκαλέτι υποστήριξε ότι «ανατρίχιασα όταν μπήκα στο γήπεδο, περίμενα 3,5 χρόνια πώς και πώς αυτή τη στιγμή».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook