Πρώτο θέμα στην Αργεντινή η επιστρΟΦΗ Γκαλέτι!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Πρώτο θέμα σε όλες τις αθλητικές ιστοσελίδες της Αργεντινής είναι η επιστροφή του Λουτσιάνο Γκαλέτι στους αγωνιστικούς χώρους μετά από 3,5 ολόκληρα χρόνια. Δείτε τι γράφουν στην χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Οle γράφει: “Η επιστροφή του Hueso (σημ. το παρατσούκλι του που σημαίνει κοκαλιάρης)” και συνεχίζει την αναφορά της: “Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αποχής του από τους αγωνιστικούς χώρους, επέστρεψε επίσημα καθώς την Κυριακή έκανε ντεμπούτο με την φανέλα του ΟΦΗ. Η επιστροφή του μετά από 3 χρόνια χωρίς μπάλα. Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι έκανε πραγματικότητα το όνειρο του να επιστρέψει στην δράση. Ο μεσοεπιθετικός που πριν από 10 μήνες υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση μπήκε στο παιχνίδι στο 11ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου και έτσι επέστρεψε στην δράση μετά από 3 χρόνια. Ο Γκαλέτι έκανε ατομικές προπονήσεις καθώς και με την Εστουδιάντες, αποφάσισε να επιστρέψει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Hueso είχε καλές αναμνήσεις από την Ελλάδα από την παρουσία του στον Ολυμπιακό. Ήταν ιδιαίτερα κινητικός, είδε μια κίτρινη κάρτα μετά από ένα τάκλιν σε αντίπαλο ενώ είχε πολύ καλή παρουσία. Όταν τελείωσε το παιχνίδι, ο Γκαλέτι γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο”.

Το ειδησεογραφικό δίκτυο “ΤΝ” έχει τίτλο: “Το όνειρο έγινε πραγματικότητα” και συνεχίζει: “Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι έπαιξε ποδόσφαιρο ξανά. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός κέρδισε τον πιο δύσκολο αγώνα: 10 μήνες μετά την επέμβαση του στα νεφρά, έκανε ντεμπούτο στην Ελλάδα και τα πήγε πολύ καλά. Ο 33χρονος Λουτσιάνο είχε τρία χρόνια όπου δεν είχε αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι. Στα 33 του χρόνια και μετά από μια επέμβαση στα νεφρά, έκανε ντεμπούτο με τον ΟΦΗ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Γκαλέτι είχε κάνει μεταμόσχευση νεφρού με δότη τον πατέρα του πριν από έναν χρόνο. “Το μόσχευμα μου έδωσε την ελπίδα να ζήσω και να αποσυρθώ σε ένα γήπεδο” είχε πει ο Λουτσιάνο Γκαλέτι όταν υποβλήθηκε στην επέμβαση. 

Η ιστοσελίδα “nuevodiarioweb.com.ar” γράφει στο ρεπορτάζ της: “Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι ευχαριστήθηκε την επιστροφή του στο ποδόσφαιρο” και συνεχίζει: “Μετά από 3,5 χρόνια αποχώρησης και 10 μήνες μετά την μεταμόσχευση νεφρού – επέστρεψε στην δράση. Είχε καλή εμφάνιση και είχε ευκαιρίες για να σκοράρει. Στις 2 Οκτωβρίου, ο πατέρας του – του δώρισε το νεφρό του προκειμένου να μπορέσει να ζήσει μετά την διάγνωση της νεφροπάθειας από την οποία έπασχε”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook