«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Δευτέρα 19 Αυγούστου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Δείτε και σήμερα, Δευτέρα 19 Αυγούστου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

GOAL: Γκαλέτι, η μεγάλη επιστροφή

Ο ΓΚΑΛΕΤΙ ΓΥΡΙΣΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3,5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΙ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟΝ ΟΦΗ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΛΥΓΊΣΕΙ ΤΟΝ ΣΘΕΝΑΡΟ ΠΑΝΙΩΝΙΟ.

Γκαλέτι, η μεγάλη επιστροφή.Η σταδιακή επαναφορά Αφού τον Οκτώβριο του 2012 υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού που του δώρισε ο πατέρας του, ο Γκαλέτι πήρε το «ΟΚ» από τους γιατρούς. Τον Δεκέμβριο του 2012 ξεκίνησε προπονήσεις με την Εστουντιάντες, τον Μάρτιο αγωνίστηκε για 20′ σε φιλικό της αργεντίνικης ομάδας, στις 26 Ιουνίου έκανε την πρώτη του προπόνηση με τον ΟΦΗ και στις 27 Ιουλίου φορώντας το περιβραχιόνιο πήρε το βάπτισμα του πυρός στη φιλική ήττα με 1-0 από την Ντεν Χάαγκ στην Ολλανδία.
Στις 10 Ιανουαρίου 2010 ο Λουτσιάνο Γκαλετι πραγματοποίησε την τελευταία του εμφάνιση σε επίσημο αγώνα, σκοράροντας, μάλιστα, στο 2-1 του Ολυμπιακού με τη Λάρισα. Οπως έγινε αργότερα γνωστό αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την ενεργό δράση λόγω προβλήματος στα νεφρά του. «0α επιστρέψω» είπε τότε ο ίδιος κι έστω κι αν λίγοι τον πίστεψαν, χθες έκανε την υπόσχεση του πράξη.
Μετά από 3,5 χρόνια πάτησε ξανά γήπεδο σε επίσημη αναμέτρηση και μάλιστα έκανε τη… διαφορά. Οταν στο 57′ αντικατέστησε τον Κουτσιανικούλη σι πλέον των 6.000 φιλάθλων του ΟΦΗ σηκώθηκαν από τη θέση τους και του προσέφεραν μια καθολική αποθέωση. Ολων τα βλέμματα ήταν στραμμένα με περιέργεια πάνω του. Μπορεί να είχε παίξει σε φιλικά, ωστόσο άλλο τα επίσημα, και άπαντες ήθελαν να διαπιστώσουν σε τι κατάσταση βρίσκεται ο 33χρονος Αργεντινός εξτρέμ. Και τι είδαν; Οτι η χρόνια αποχή μπορεί να του έχει κοστίσει σε εκρηκτικότητα και αντοχή, αλλά ταυτόχρονα κι έναν παίκτη με τέτοια ποιότητα που έκανε όλους ν’ αναρωτιούνται: «Δηλαδή τι θα κάνει αν φτάσει στο 100% της φυσικής του κατάστασης;».
Η πρώτη του ενέργεια ήταν ένα τάκλιν στο 58′ πάνω στον Λαμπρόπουλο, το οποίο κι επέφερε την κίτρινη κάρτα. Η συνέχεια; Εξαιρετική. Ο Λουτσιάνο Γκαλετι έβγαλε την ποιότητα του στο χορτάρι, βελτίωσε αισθητά την εικόνα του ΟΦΗ, χωρίς, όμως, να καταφέρει να τον οδηγήσει στη νίκη, έστω κι αν όλες οι απειλητικές φάσεις των γηπεδούχων από το 60′ κι έπειτα (και καλύτερες συνολικά στην αναμέτρηση) προήλθαν από τα πόδια του. Εκτός των ευκαιριών που μπορείτε να διαβάσετε στο live του αγώνα, ο Γκαλέτι, που ξεκίνησε στα δεξιά, αλλά μετατοπιζόταν τόσο στον άξονα όσο και στ’ αριστερά της επίθεσης, είχε ακόμη δύο τρομερές ντρίμπλες (και άδειασμα αντιπάλων) στο 70′ και στο 88′, ένα τακουνάκι-πάσα στον Νιμανί στο 77′ και δύο σέντρες (η μία μάλιστα σέντρα-σουτ στον αέρα), που, όμως, πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Γενικά η μπάλα πέρναγε συνεχώς από τα πόδια του και ο ίδιος έδειξε ότι στο διάστημα που αντέχει ν’ αγωνιστεί μπορεί και κάνει τη διαφορά.
Σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμος και για 90λεπτσ.
1″ ψ 0 Λουτσιάνο Γκαλετι μπήκε αλλαγή στο 57″ κι ήταν ο κορυφαίος του ΟΦΗ στο χθεσινό ματς Πήρε αυτό που ήθελε ο Πανιώνιοι Η χθεσινή αγωνιστική συμπεριφορά του Πανιώνιου, που απείλησε ουσιαστικά μόλις σε μία περίπτωση, κατέδειξε το εξής: οι «κυανέρυθροι» κατέβηκαν στην Κρήτη με κύριο και βασικό στόχο τους τη διατήρηση του μηδενός στην άμυνα.
Και τον σκοπό τους τον πέτυχαν, έστω κι αν από το 60′ κι έπειτα δέχτηκαν μεγάλη πίεση από τον ΟΦΗ, έστω κι αν έμειναν με 10 παίκτες από το 84′, ύστερα από την άδικη αποβολή του Λαμπρόπουλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στο κέντρο του γηπέδου, που δεν ήταν καν φάουλ.
Οι γηπεδούχοι, από την άλλη, στο α’ μέρος έφτασαν να έχουν κατοχή μπάλας ακόμη και 63%, ωστόσο υστέρησαν στην ανάπτυξη αλλά και στην τελική προσπάθεια, στις λίγες φορές που τους δόθηκε η ευκαιρία να απειλήσουν. Στο ξεκίνημα το δευτέρου μέρους και μέχρι την είσοδο του Γκαλέτι τα προβλήματα ήταν πολλά για τον Πανιώνιο. Στο διάστημα αυτό και μέχρι το σφύριγμα της λήξης οι γηπεδούχοι είχαν τις φάσεις και δικαιούνταν ένα τέρμα. Από τη στιγμή που δεν ήρθε μοιραία έμεινε και το 0-0.

Sportday: Πόσο έλειψες

Ηταν το 57′, όταν ο Γκαλέτι επισημοποίησε την επιστροφή του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με τη φανέλα του ΟΦΗ κόντρα στον Πανιώνιο (0-0).
Οι όποιες ανησυχίες, και συνάμα ερωτηματικά, για το αν μπορεί να προσφέρει λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε, σβήστηκαν από τον ίδιο μονοκονδυλιά! 0 Αργεντινός έδειξε ότι όσα χρόνια και αν περάσουν, η ποιότητα δεν ξεχνιέται! Με το που πάτησε στο χορτάρι, ο ΟΦΗ ανέβηκε… σκαλοπάτι. Για την ακρίβεια, ο ίδιος πήρε την ομάδα στην πλάτη του. 0 «Λούτσι» πήρε τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες, και μόνο τυχαίο δεν είναι ότι οι γηπεδούχοι άρχιζαν να δείχνουν απειλητικοί προς την εστία του Πανιωνίου. Ολες οι καλές στιγμές των γηπεδούχων προήλθαν από τα πόδια του Αργεντινού! Είτε σε δημιουργία είτε σε εκτέλεση.
Μέχρι την είσοδο του  Γκαλέτι στο παιχνίδι, ο ΟΦΗ κινήθηκε στη μετριότητα. Οι γηπεδούχοι -φορώντας επετειακή φανέλα παραπέμποντας στο 1968 και την πρώτη τους συμμετοχή στην μεγάλη κατηγορία- είχαν στο μεγαλύτερο μέρος την υπεροχή, η οποία αποδείχθηκε φλύαρη. Και αν δεν βάλεις γκολ. δεν νικάς.
Επίσης δεν υπήρξαν οι αποκαλούμενες^ «καθαρές ευκαιρίες¨” καθότι και οι δύο ομάδες απέτυχαν να βγάλουν ουνδυασμούς-αυτοματισμούς και ότι καλό έγινεήταν προϊόν ατομικής προσπάθειας.
Ο Πανιώνιος δεν μπορούσε να αλλάξει δεύτερη πάσα! Και σε όλο το παιχνίδι δεν έκανε φάση! 0 Λάζνικ. όντας ανέτοιμος, χάθηκε στο παιχνίδι. Η παρουσία του Αυστριακού έγινε αισθητή μόνο από τις εκτελέσεις στις στημένες μπάλες. Απόντος και του Μενδρινού.
δεν υπήρχε ο παίκτης που θα κρατήσει την μπάλα. 0 Κολοβός κάτι πήγε να κάνει, κυρίως στην επανάληψη, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος. Αυτό. όμως. που δεν έλειψε και πάλι αηό τον Πανιώνιο ήταν ότι εμφανίστηκε διατεθειμένος να πουλήσει ακριβά το τομάρι του. Παρά τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει ανά καιρούς ξέρει να μένει όρθιος…

ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΘΕΛΕΙ 0 ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΕΑΕΙ ΧΡΟΝΟ ΝΑ… ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΝΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!

Ο Παύλος Δερμιτζάκης στάθηκε στην ανομοιογένεια. «Μας έλειψε μόνο το γκολ. Δεν είμαστε ακόμα αυτοί που πρέπει γιατί δεν έχουμε δέσει». Στο γιατί δεν ξεκίνησε τους παίκτες που έβαλε ως αλλαγή, απάντησε: «Τον Γκαλέτι τον θέλαμε σ’ εκείνο το σημείο. Επιλέξαμε να τον βάλουμε και να κάνει τη διαφορά. Οπως κι έγινε. 0 Ζε Εντουάρντο είναι ανέτοιμος να βγάλει όλο το ματς». Περί Παπάζογλου: «Προσπαθούμε να το ξεπεράσουμε με αγωγή. Αν όχι. μπορεί να μείνει εκτός και για δύο μήνες! Τότε θα χρειαστούμε μία ακόμη προσθήκη».
0 Νίκος Παντελής στάθηκε στον βαθμό που απέσπασε ο Πανιώνιος, «θεωρώ ότι είναι σημαντικός και δίκαιος», δήλωσε ο τεχνικός του Πανιωνίου καιαίΝέγΜκ.· «Μας χάλασε τα σχέδια η αποβολή του Λαμπρόπουλου. Διότι αν δεν μέναμε με δέκα παίκτες, ίσως διεκδικούσαμε κάτι καλύτερο απο το παιχνίδι». Σε ό.τι αφορά τη συνέχεια: «θεωρώ ότι μόλις γυρίσουν κάποια παιδιά, τότε θα παρουσίακάνουμε μια ακόμη μεταγραφή για να παρουσιαστούμε καλύτεροι στο πρωτάθλημα».

Έπεσε σε κέρβερο

Ενας παλιός μας γνώριμος, ο Λουσιάνο Γκαλέτι, μπήκε στο «Γεντί Κουλέ» κι ανακάτεψε τα μέχρι εκείνη την ώρα (57′) λιμνάζοντα νερά! «Είμαι εδώ, υγιής και μπορώ να δώσω λύσεις» φώναξε με την αγωνιστική του εικόνα, έστω και με μόλις τέσσερις προπονήσεις στο ενεργητικό του. Ο ΟΦΗ ανέβασε στροφές στο τελευταίο ημίωρο και η διαφορά φάνηκε μεμιάς. Η πίεση, εξαρχής ασφυκτική, κλιμακώθηκε ακόμη περισσότερο, όμως ο Πανιώνιος ευτύχησε να έχει χθες έναν… κέρβερο κάτω από τα δοκάρια: τον 20χρονο Νίκο Παννακόπουλο, εκ Τρίπολης ορμώμενο, αλλά με θητεία στην Ουντινέζε (στην ομάδα Κ-20) την περίοδο 2011 -1 2. Στο 88′ μάλιστα ο νεαρός, που άφησε την Ιταλία για την., πλατεία πέρσι, με μεσολάβηση του Νίκου Ελευθερόπουλου, έκανε την απόκρουση της αγωνιστικής, εξουδετερώνοντας ενστικτωδώς με υπέροχη εκτίναξη κεφαλιά από τα τρία μέτρα του Ογιος, ύστερα από σέντρα του Γκαλέτι.
Το «σημαντικό βαθμό», αλλά και την «καλή αρχή» υπερτόνισε ο Νίκος Παντελής για λογαριασμό του Πανιωνίου, που παρά τα οικονομικά προβλήματα αντέχει να κρατάει Θερμοπύλες. Δεν παρέλειψε επίσης ο προπονητής των «κυανέρυθρων» να κάνει «ζουμ» στην αυστηρή αποβολή ίου Λαμπρόπουλου (84′): «Αν δεν είχαμε την αποβολή, δεδομένου ότι ο ΟΦΗ θα ανοιγόταν μετά το 70′, θα μπορούσαμε να πετύχουμε και τη νίκη». Ο Παύλος Δερμιτζάκης προέβλεψε πως ο αντίπαλος «θα έπαιζε κλειστά, γιατί έκανε ελάχιστες μετεγγραφές σε σχέση με πέρσι», όμως παραδέχτηκε πως ίο ζητούμενο στο ποδόσφαιρο είναι το γκολ Το επιμύθιο, «Υπομονή και επιμονή», επειδή «είμαστε νέα ομάδα, κατά 50%, όσον αφορά το ρόστερ».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook