“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Πέμπτη 18 Ιουλίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Πέμπτη 18 Ιουλίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Goal

Αναμονή για Καράσκο

0 Μάνθος Πουλινάκης βρέθηκε χθες στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου για να αποχαιρετήσει την αποστολή της ομάδας για την Ολλανδία (όπου θα γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας) και παραδέχτηκε ότι ο Αργεντινός Καράσκο είναι «μια πολύ καλή περίπτωση.
Επί του παρόντος είναι θέμα ποσότητας παικτών και θα δούμε τις επόμενες ημέρες τι θα γίνει με την περίπτωσή του». Από την πλευρά του ο προπονητής Παύλος Δερμιτζάκης τόνισε πως «ο ΟΦΗ είναι πλέον ένα υγιές κύτταρο» συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να είμαστε πολύ αισιόδοξοι, αλλά ταυτόχρονα και ταπεινοί».

Sportday

Πέταξε για το “χτίσιμο”

Γτην Ολλανδία μετέβη χθες ο ΟΦΗ και εκεί θα γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας ή αλλιώς το «χτίσιμο» της ομάδας, κατά τη γνωστή ποδοσφαιρική αργκό.
Σε ό.τι αφορά στο ειδησεογραφικό επίπεδο, ανοιχτό το ενδεχόμενο για την απόκτηση του Αργεντινού επιθετικού Καράσκο. άφησε ο πρόεδρος του ΟΦΗ Μάνθος Πουλινάκης. στις δηλώσεις του λίγο πριν την αναχώρηση: «Ο Καράσκο είναι στα υπ’ όψιν μας. Εξαρτάται απο τον προπονητή, αλλά και από το πόσοι παίκτες είναι στο ρόστερ. θα το δούμε αν χρειαζόμαστε άλλη προσθήκη».
Για το αν υπάρχει αυτή τη στιγμή στα γραφεία της ΠΑΕ ΟΦΗ, πρόταση για κάποιον παίκτη του ΟΦΗ (Παπάζογλου-Λαμπρόπουλος). ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ απάντησε ότι «δεν υπάρχει πρόταση για κάποιον παίκτη του ΟΦΗ μέχρι στιγμής. Αν υπάρξει, θα το συζητήσουμε». Ο Πουλινάκης ανέφερε ακόμη ότι γίνεται προσπάθεια από πλευράς ΟΦΗ για ένα φιλικό παιχνίδι με ευρωπαϊκή ομάδα, λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.
Οπως είπε «μέσα στην εβδομάδα περιμένουμε απάντηση για ένα φιλικό με ευρωπαϊκή ομάδα, λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος». Για τη φετινή ομάδα του ΟΦΗ. τόνισε πως «έφυγαν 15 παίκτες, ήρθαν 11. όλοι προσαρμοσμένοι στα οικονομικά δεδομένα. Δεν θέλαμε να ξεφύγουμε οικονομικά. Πιστεύω ότι το πετύχαμε». Για τις φετινές προσδοκίες στον ΟΦΗ. τόνισε πως «δεν πρέπει να πετάμε στα σύννεφα. Ο ΟΦΗ δεν πρέπει να έχει στόχο την Ευρώπη. Αλλά να είναι ένα σκαλοπάτι ψηλότερα από ό.τι ήταν πέρυσι και η ομάδα να χτίζεται σε στέρεες βάσεις. Η ομάδα είναι σε καλό επίπεδο. Ξεκινάμε ένα βήμα μπροστά από ό.τι ήμασταν πέρυσι».

Ο Παύλος Δερμιτζάκης είπε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας γιατί τα παιδιά έχουν δείξει μεγάλη σοβαρότητα και όλοι έχουν καταλάβει ότι πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ για το καλό της ομάδας. Καταρχάς αυτό που μας απασχολεί τώρα είναι το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας που είναι και πιο σοβαρό, γιατί μπαίνουμε σε πιο εξειδικευμένα πράγματα και γίνεται και το μοντάρισμα της ομάδας.

«Μαζί με το μοντάρισμα της ομάδας που θα γίνει στην Ολλανδία, εκκρεμεί μια μεταγραφή στη θέση του κεντρικού αμυντικού που θέλω να πιστεύω ότι κατά πάσα πιθανότητα θα έρθει μαζί μας στην Ολλανδία», είπε ο Παύλος Δερμιτζάκης και πρόσθεσε: «Κάναμε έναν προγραμματισμό μαζί με τη διοίκηοη. που κατά 90% έχει ολοκληρωθεί. Αυτό που θέλαμε ήταν να δημιουργήσουμε μια καλή ομάδα. Βάσει του υλικού και των παικτών που έχουμε ήρθαν οι μεταγραφές που θέλαμε και νομίζω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του ρόστερ έχει ολοκληρωθεί. Για έναν προπονητή είναι ό.τι καλύτερο σε ένα κομμάτι της προετοιμασίας να δουλεύει με όλο το ρόστερ. Αυτοί που έφυγαν από την ομάδα για διάφορους λόγους είναι πολλοί περισσότεροι από αυτούς που ήρθαν».

ΦΩΣ

Πουλινάκης: “Αν έρθει πρόταση την συζητάμε”

Στην Ολλανδία εγκαταστάθηκε από χθες η αποστολή του ΟΦΗ. Οι Κρητικοί θό μείνουν στο Γκάρντερεν έως τις 29 Ιουλίου, διάστημα κατά το οποίο ο Παύλος Δερμιτζάκης και οι συνεργάτες του θα επιδιώξουν να «δέσουν» όσο καλύτερα γίνεται το υλικό που έχουν στα χέρια τους και το οποίο υπέστη πολλές τροποποιήσεις σε σχέση με το περσινό. Λίγο Για την Ολλανδία «πέταξε» χθες π αποστολή του πριν από την αναχώρηση ο πρόεδρος Μάνθος Πουλινάκης και ο προπονητής τοποθετήθηκαν γιά την ομάδα, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στο μεταγραφικό κομμάτι.
Την είδηση έδωσε ο Πουλινάκης, που άφησε να εννοηθεί ότι το θέμα της απόκτησης του Μαουρίτσιο Καράσκο εξαρτάται από τον Δερμιτζάκη. «Γνωρίζουμε τον Καράσκο, τον έχουμε παρακολουθήσει. Είναι μια καλή περίπτωση για τον ΟΦΗ. Είναι θέμα ποσότητας παικτών και θα δούμε μέσα στις επόμενες ημέρες. Βασικά, θα εξαρτηθεί από τον προπονητή», είπε για τον 25χρονο Αργεντινό, ενώ ερωτώμενος για τον στόχο του ΟΦΗ ενόψει της νέας σεζόν απάντησε: «Από εμάς δεν έχει βγει ποτέ η λέξη Ευρώπη. Ευτυχώς μας βγήκαν κάποια πράγματα στις μεταγραφές, δεν ξεφύγαμε οικονομικά γιατί από την αρχή έχουμε πει ότι στόχος είναι η εξυγίανση. Οικονομικά, βρισκόμαστε στα περσινά πλαίσια. Αυτή τη στιγμή έφυγαν 15 παίκτες, ήρθαν έντεκα και στόχος είναι να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Δεν είμαστε έτοιμοι για Ευρώπη, θέλουμε να γεμίζει το “Γεντί Κουλέ” και να ευχαριστιόμαστε την ομάδα». Τόνισε ακόμα ότι δεν έχει υπάρξει πρόταση για παραχώρηση κάποιου παίκτη, αλλά και ότι αν προκύψει είναι διατεθειμένος να το συζητήσει: «Αν έρΑναχώρησε για το Γκάρντερεν η αποστολή του ΟΦΗ θει πρόταση για παίκτη θα τη συζητήσουμε».

Ο Δερμιτζάκης είπε τα εξής: «Ο ΟΦΗ είναι ένα υγιές κύτταρο. Πρέπει να είμαστε πολύ αισιόδοξοι και ταπεινοί. Όλοι μας καταβάλλουμε προσπάθεια και ο ΟΦΗ είναι μια αλυσίδα με δυνατούς κρίκους. Το αγωνιστικό είναι ένας κρίκος και οι υπόλοιποι είναι η διοίκηση, ο κόσμος και όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε κάτι πολύ δυνατό». Για τις πολλές προσθήκες που έγιναν σχολίασε: «Προσπαθήσαμε να ανεβάσουμε το επίπεδο από πλευράς ποιότητας και όχι ποσότητας. Όλοι οι παίκτες προσπαθούν να δημιουργήσουν κάτι καλό και είναι φυσιολογική εξέλιξη, μιας και η ομάδα έφυγε από τον βραχνά της αδειοδότησης». Υπενθυμίζεται ότι οι παίκτες που συγκροτούν την αποστολή των Ηρακλειωτών είναι οι εξής: Δασκαλάκης, Αγριμάκης, Μπούρμπος, Στάθης, Μονιάκης, Μιλιάζες, Δαμιανάκης, Φαζός, Τριποτσέρης, Ζβασίγια, Βερόν, Λαμπρόπουλος, Βιτώρος, Μακρής, Ίκινγκ, Φραγκουλάκης, Όγιος, Γκαλέτι, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Νιμάνι, Ροβίθης, Κανούλας, Περογαμβράκης, Μπανούσης, Κουρδάκης, Κάλαϊτζιτς.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook