Το scouting report του Ζβασίγια

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

To Gentikoule βρέθηκε στο «Βαρδινογιάννειο» το απόγευμα του Σαββάτου και καταγράφει την πρώτη εμφάνιση του 22χρονου στόπερ. Το ύψος του και ο τρόπος παιχνιδιού του που έχει εντυπωσιάσει τους ανθρώπους του ΟΦΗ.

Ο Λίνκολν Ζβασίγια αποτελεί έναν από τους άγνωστους Χ του φετινού ΟΦΗ. Ήρθε πιο άσημος σε σχέση με άλλα μεταγραφικά αποκτήματα του ΟΦΗ ωστόσο στην ομάδα έχουν ενθουσιαστεί με όσα παρακολούθησαν και βέβαια αυτός ήταν ο λόγος που άναψαν το «πράσινο φως» για την απόκτηση του.

Όταν λοιπόν δει κάποιος τον στόπερ από την Ζιμπάμπουε δεν θα… ενθουσιαστεί με τα σωματικά του προσόντα αφού το ύψος του είναι μόλις 1,80. Παρ’ όλα αυτά, ο Ζβασίγια προσπερνά αυτό το στοιχείο του με την εξυπνάδα του και τον τρόπο παιχνιδιού του. Θυμηθείτε ότι σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Στιούαρτ Μπάξτερ στο Gentikoule, είχε αναφερθεί στον έξυπνο τρόπο με τον οποίο αμύνεται.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Ζβασίγια κέρδισε τρεις φορές στον αέρα τον – κατά πολύ ψηλότερο του – Νιμανί. Είναι δεξιοπόδαρος και καθοδηγούσε αρκετές φορές το νεότερο του και σαφώς πιο άπειρο Δαμιανάκη.

Παράλληλα, είναι γρήγορος και πολύ καλός τεχνίτης για την θέση στην οποία αγωνίζεται. Είναι αρκετά «φωνακλάς» στην άμυνα και έχει δυνατό άλμα – κάτι που τον βοηθάει όταν έχει ως αντιπάλους ψηλότερους ποδοσφαιριστές.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook