Οι πρώτες δηλώσεις Όγιος: “Να γίνω ο παίκτης που ήμουν”!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Λίγες ώρες πριν ο 22χρονος “μάγος” πατήσει Κρητικό έδαφος, μίλησε σε ιστοσελίδα των Ηνωμένων Πολιτειών και εξήγησε γιατί είπε το “ναι” στην πρόταση του ΟΦΗ αποκαλύπτοντας και τον μεγάλο προσωπικό στόχο του!

Ο Μάικλ Όγιος μίλησε στην ιστοσελίδα “mlssoccer.com” και στον δρόμο για την Ελλάδα μίλησε για το παρθενικό του ταξίδι στην Ευρώπη για να φορέσει την “ασπρόμαυρη” φανέλα.

Μιλώντας για την μεταγραφή του στον ΟΦΗ, ο Μάικλ Όγιος ανέλυσε τους λόγους της απόφασης του υπογραμμίζοντας ότι “είμαι πολύ χαρούμενος για την μεταγραφή μου. Ήθελα να κάνω μια διαφορετική πορεία και να αγωνιστώ στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι η μεταγραφή μου στον ΟΦΗ θα είναι το εφαλτήριο για να κάνω ένα τεράστιο βήμα στην Ευρώπη. Θέλω να έχω συνέχεια στην πορεία μου. Το σημαντικότερο είναι να παίξω και να γίνω ξανά ο παίκτης που ήμουν”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μάικλ Όγιος είχε προτάσεις από τους Seattle Sounders και Real Salt Lake ωστόσο εκείνος… ψήφισε Ευρώπη: “Θα ήταν ωραία να έπαιζα στο MLS για να είμαι κοντά στην εθνική ομάδα όμως το να αγωνιστείς στην Ευρώπη είναι επίσης μια “μεγάλη πόρτα” για να πετύχω τον στόχο της κλήσης μου στην εθνική των ΗΠΑ”.

Όσο για το γεγονός ότι στην ηλικία των 22 χρονών παίρνει την απόφαση να έρθει στην Ευρώπη, ο Όγιος τονίζει ότι “δεν είμαι απογοητευμένος από το γεγονός ότι δεν είχα μια θέση στην πρώτη ομάδα γιατί θα το πετύχω” είπε αρχικά και συνεχίζει για το πως αισθάνθηκε όλον αυτόν τον καιρό που ακολούθησε μετά το τροχαίο ατύχημα που είχε: “Μετά το ατύχημα, μου κόστισε ένα σημαντικό χρονικό διάστημα για να φτάσω στο επίπεδο μου. Όμως, πλέον αισθάνομαι πολύ καλά και ήμουν έτοιμος να μπω στην πρώτη ομάδα. Όμως, αυτά τα αφήνω πίσω μου. Αν και υπήρξαν δύσκολες στιγμές, ποτέ δεν έσκυψα το κεφάλι και προχωρούσα μπροστά”.

Παράλληλα, το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ δεν έκρυψε και τον μεγάλο του προσωπικό στόχο: “Θέλω να παίξω στην εθνική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών επειδή εκεί γεννήθηκα, εκεί μεγάλωσα και εκεί έζησα τα παιδικά μου χρόνια μέχρι την ηλικία των 15. Θα ήθελα να το κάνω πράξη αλλά και πάλι πρέπει να αποδείξω την αξία μου για να πάω στην ομάδα”.

Ο “Αμερικάνος” – όπως είναι το παρατσούκλι του στην Αργεντινή – είχε μια πρώτη επαφή με τον Γιούργκεν Κλίνσμαν και τόνισε ότι: “Στην ζωή δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα. Αγωνίστηκα με την Κ20 της Αργεντινής και αυτό δεν το ξεχνάει κανένας. Όμως, δεν μπορώ να ξεχάσω την χώρα που γεννήθηκα και για αυτό έχω μεγάλη επιθυμία να παίξω στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ. Αν μια μέρα δεχτώ την πρόσκληση, δεν θα το σκεφτώ καθόλου”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook