“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Τετάρτη 3 Ιουλίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουλίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Sportday

Μπαμ με Νιμανί

Μία προσθήκη πρώτου βεληνεκούς έχει στα σκαριά ο ΟΦΗ που ετοιμάζεται να πυροδοτήσει μία μεγάλη βόμβα.
Η οποία… ακούει στο όνομα Φρεντερίκ Νιμανί.

Ο 24χρονος δεν χρειάζεται συστάσεις. Τον ξέρουμε πολύ καλά από το πέρασμά του στον ΠΑΟΚ. όπου έπαιξε το δεύτερο μισό της σεζόν 2011/12 (8 συμ./l γκολ). Ο Γάλλος εξτρέμ – διεθνής με την Ελπίδων της χώρας του – επέστρεψε μετά στη Μονακό και ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν στην Ιστρ δεύτερης κατηγορίας της χώρας τουόπου σε 10 εμφανίσεις του βρήκε δίχτυα μία φορά. Ο Νιμανί μπορεί να δώσει λύσεις και μάλιστα πολύτιμες στα άκρα και σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, θα είναι σήμερα στην Ελλάδα για να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της απόκτησης του.

Την ίδια στιγμή οι Κρητικοί προχώρησαν σε μία επένδυση για το μέλλον, καθώς προχώρησαν στην απόκτηση του Λίνκολν Σβασίγια. Ο 22χρονος στόπερ -υπό προϋποθέσεις μπορεί να παίξει και αμυντικό χαφ – έρχεται στην Ελλάδα για τον ΟΦΗ με τον τίτλο του πρωταθλητή της Νοτίου Αφρικής. Και αυτό γιατί η Κάιζερ Τσιφς που έπαιζε, τερμάτισε πρώτη. Ο νεαρός αμυντικός από το Ζιμπάμπουε είναι διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χωράς του (4 φορές) και αποκτήθηκε με τη μορφή του δανεισμού, στην οποία υπάρχει και οψιόν αγοράς.

ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΓΙΑ ΔΥΟ

Και όλα αυτά ενώ στο Ηράκλειο έχουν από μέρες έτοιμες ακόμη δύο προσθήκες. Του Φερναντές και του Ογιος. Για τον πρώτο όπως σας έχουμε μεταφέρει από μέρες υπάρχει συμφωνία μαζί του και απομένει να δώσει το «Ο.Κ.» η Τβέντε. Κάτι που προ βάλει πλέον ως τυπικό και έτσι ο Πορτογάλος πορτιέρο προβάρει την φανέλα του ΟΦΗ. Τη στιγμή που και ο Αργεντινός φαίνεται έτοιμος να μπει στο αεροπλάνο, να περάσει τον Ατλαντικό και να συνεχίσει στην Κρήτη. Με τον 21χρονο χαφ υπάρχει συμφωνία και η Εστουδιάντες στην οποία ανήκει, αναμένεται να ανάψει το «πράσινο φως» για να αποχωρήσει.

Goal

Πύργος από την Αφρική

Από τα βάθη της Αφρικής έρχεται η λύση για τα μετόπισθεν του ΟΦΗ! Ο λόγος για τον 22χρονο διεθνή αμυντικό της εθνικής Ζιμπάμπουε, Λίνκολν Ζβαοίγια, ο οποίος συμφώνησε με τους Κρητικούς και μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται στο Ηράκλειο για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας. Ο Ζβαοίγια τα τελευταία δύο χρόνια έπαιζε στην πρωταθλήτρια Νοτίου Αφρικής Κάιζερ Τσιφς (28 συμμετοχές -1 γκολ) ενώ είναι εν ενεργεία διεθνής (4 συμμ. -1 γκολ). Ο ΟΦΗ θα τον πάρει δανεικό με χαμηλή οψιόν αγοράς σε περίπτωση που θέλει να τον αποκτήσει με ελεύθερη μεταγραφή.
0 Παύλος Δερμιτζάκης είδε τον νεαρό αμυντικό σε πολλά dvd και τον ξεχώρισε από πολλούς παίκτες που είχαν προταθεί. Ο διεθνής στόπερ από τη Ζιμπάμπουε έχει πλούσια σωματικά προσόντα και καλή τεχνική κατάρτιση παρά το νεαρό της ηλικίας.
Τσεκάρει Ικενγκ Την ώρα που οι προσπάθειες για την έλευση του 21χρονου μεσοεπιθετικού της Εστουντιάντες Μάικλ Ογιος εντείνονται, από το… μικροσκόπιο του Παύλου Δερμιτζάκη θα περάσει τις επόμενες μέρες ο 25χρονος (30/1/1988) Καμερουνέζος Χοσέ Αλεξ Ικενγκ που παίζει στη θέση του αμυντικού χαφ και έχει μείνει ελεύθερος από τη γερμανική Ιγκλοσταντ.
Ο Ικενγκ δοκιμάστηκε τις προηγούμενες ημέρες από τον Γιάννη Χατζηνικολάου στον Αρη αλλά λόγω της απόκτησης του Γιάννη Παπαδόπουλου και του Ροκ Ελσνερ στη μεσαία γραμμή η μεταγραφή του δεν προχώρησε.

ΦΩΣ

Τον 22χρονο αμυντικό Ζβασίγια από τη Ζιμπάμπουε παίρνει ο ΟΦΗ

Ο γρίφος για τα στόπερ του ΟΦΗ σιγά σιγά λύνεται. Ή για την ακρίβεια ξεκαθαρίζει κατά το ήμισυ, καθώς εκτός απρόοπτου ο ένας στόπερ που θα ενταχθεί στο ρόστερ είναι ο 22χρονος (2S/2/91) αμυντικός από τη Ζιμπάμπουε Λίνκολν Ζβασίγια. Ο Αφρικανός, ο οποίος έχει τέσσερις συμμετοχές και ένα γκολ με την Εθνική ομάδα της χώρας του, αγωνιζόταν στην Κάιζερ Τσιφς της Νοτίου Αφρικής, με την οποία έκανε δεκάξι συμμετοχές τη χρονιά που πέρασε και σημείωσε ένα γκολ. Ο Ζβασίγια θα έρθει στον ΟΦΗ δανεικός από την ομάδα της Νοτίου Αφρικής και οι πληροφορίες λένε ότι θα υπάρξει και κάποια ρήτρα, προκειμένου να έχει η ομάδα του Ηρακλείου .
τη δυνατότητα να τον αποκτήσει στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές έχουν ξεκινήσει εδώ και κάμποσες ημέρες, όμως στον ΟΦΗ προσπάθησαν και κατάφεραν να μη διαρρεύσει το παραμικρό, καθώς υπήρχε φόβος να κινηθούν άλλες ομάδες για την απόκτησή του. Η άφιξη του Αφρικανού αμυντικού στο Ηράκλειο αναμένεται μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Από τη στιγμή που θεωρούνται τελειωμένες οι περιπτώσεις των Ντάνι Φερνάντες (θα αποκτηθεί δανεικός από την Τβέντε) και Μιχάλη Φραγκουλάκη (θα υπογράψει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας μόλις μείνει ελεύθερος από τον Αστέρα Τρίπολης), το βάρος των ανθρώπων του ΟΦΗ πέφτει σε δύο περιπτώσεις: του άλλου κεντρικού αμυντικού και του μεσοεπιθετικού, για την οποία όλα δείχνουν ότι είναι δεδομένη η λύση. Δεν είναι άλλη από τον Μάικλ Όγιος, τον Αργεντινό περιφερειακό επιθετικό που τα ΜΜΕ της πατρίδας του θεωρούν ότι ανήκει ήδη στο ρόστερ του ΟΦΗ. Από εκεί και πέρα, τα ίδια δημοσιεύματα μιλάνε και για θετική κατάληξη στο θέμα του Μαουρίτσιο Καράσκο, όμως δεν επιβεβαιώνεται από την ηρακλειώτικη ΠΑΕ. Όσον αφορά το θέμα του άλλου στόπερ που ψάχνει ο ΟΦΗ, δεν υπάρχει κάτι στα υπόψη, αφού ως τώρα το ενδιαφέρον της διοίκησης μονοπωλούσε η περίπτωση Ζβασίγια.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook