Το ντεμπούτο στην Πάτρα, τα 4 δάχτυλα στους Ζωσιμάδες και η επιστροφή του Σήφη…

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο 31χρονος γκολκίπερ επέστρεψε στον ΟΦΗ έπειτα από 7 ολόκληρα χρόνια προσμονής και αυτή η επιστροφή συνδυάζεται με το γήπεδο που όντως είναι σπίτι του. Το Gentikoule καταγράφει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Σήφη Δασκαλάκη.

Όταν ο Ηρακλειώτης τερματοφύλακας λέει ότι «είναι μια ζωή στον ΟΦΗ» δεν το λέει άδικα. Πέρασε τις πύλες του ΒΑΚ σε παιδική ηλικία και έφτασε 24 χρονών για να αποχωριστεί το αγαπημένο του «Βαρδινογιάννειο». Αν και η αλήθεια είναι πως η τύχη δεν του χαμογέλασε. Ή αν θέλετε και οι συγκυρίες. Ο Σήφης έγινε επαγγελματίας το καλοκαίρι του 2001 αποτελώντας ένα από τα πρόσωπα της μεταβατικής περιόδου του ΟΦΗ. Προπονητής ο Ζντένεκ Σκάζνι και οι Μπεκιάϊ, Χανιωτάκης αποτελούσαν την βασική δυάδα των γκολκίπερ του ΟΦΗ. Έτσι, η πρώτη χρονιά πέρασε σαν ένα μεγάλο σχολείο.

Το επόμενο καλοκαίρι (2002), γίνεται επαγγελματίας ο Μιχάλης Σηφάκης. Οι δυο τους (Δασκαλάκης, Σηφάκης) αποτέλεσαν ότι καλύτερο έβγαλε ο ΟΦΗ από τερματοφύλακες την τελευταία 10ετία (μαζί και ο Καρνέζης που δεν έπαιξε ποτέ στον ΟΦΗ).

Το ντεμπούτο στην Πάτρα και ο χαμηλών τόνων Δασκαλάκης

Το ντεμπούτο του Δασκαλάκη στην 11αδα του ΟΦΗ γίνεται στις 23 Μαρτίου του 2003 στην Πάτρα κόντρα στην Παναχαϊκή. Ο ΟΦΗ κερδίζει 2-0 με τα γκολ των Σοάρες, Δέντσα και στην συνέντευξη τύπου ο Ζντένεκ Σκάζνι αποθεώνει τον 21χρονο – τότε – γκολκίπερ. Ο ίδιος διατηρεί χαμηλούς τόνους και ακολουθώντας τις δηλώσεις του Τσέχου προπονητή μιλάει για τους συμπαίκτες του. «Είναι η πρώτη φορά που αγωνίστηκα στη βασική ενδεκάδα και είμαι ευχαριστημένος από τη βοήθεια που μου πρόσφεραν οι συμπαίκτες μου» είναι τα λόγια του Σήφη Δασκαλάκη που την επόμενη αγωνιστική θα παίξει για 15 λεπτά στο παιχνίδι κόντρα στον Ιωνικό κάνοντας έτσι την πρώτη του εμφάνιση μπροστά στο κοινό του «Γεντί Κουλέ». Συνολικά, εκείνη την περίοδο θα αγωνιστεί σε 3 παιχνίδια. Νούμερο που θα αποδεικνυόταν το… τυχερό του με τον ΟΦΗ, αφού τόσες θα κάνει και τα επόμενα χρόνια.

Η τελευταία του παρουσία στον ΟΦΗ θα είναι στο αλήστου μνήμης παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Ο ίδιος είναι εκτός αποστολής όμως πανηγυρίζει σαν… οργανωμένος (φώτο).

Άλλωστε, ποτέ δεν έκρυψε ότι είναι οπαδός του ΟΦΗ.

Το «αντίο» από τον ΟΦΗ και οι δηλώσεις του 2006

Η σαιζόν 2005 – 2006 έμελλε να είναι η τελευταία του στον ΟΦΗ. Ο Δασκαλάκης έχοντας φτάσει 24 χρονών και βλέποντας ότι… συνεχίζουν να τον παραγκωνίζουν στον ΟΦΗ, αποφασίζει να ζητήσει την λύση του συμβολαίου του και να φύγει από την ομάδα. Λίγες εβδομάδες αργότερα θα υπογράψει στον Εργοτέλη που έμελλε να είναι και εκείνος που θα γευτεί τους… «καρπούς» της αξίας του.

Φεύγοντας από τον ΟΦΗ, ο Σήφης Δασκαλάκης δεν έκρυψε την πικρία του για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε από την ομάδα. Έκανε λόγο για «πολλά κακά περιστατικά λέγοντας τότε ότι  «όλοι ξέρουν ότι ξεκίνησα από εκεί την καριέρα μου και έχω βγει από τα σπλάχνα της ομάδας. Φεύγω πικραμένος από την ομάδα γιατί έγιναν πολλά κακά περιστατικά. Άξιζα να πάρω ευκαιρίες, αλλά δεν τις πήρα. Τα τελευταία πέντε χρόνια δεν μου έδωσαν τις ευκαιρίες και έγιναν πάρα πολλά».  

Πολλοί τότε έσπευσαν να κάνουν λόγο για αιχμές προς τον Μιχάλη Σηφάκη όμως η αλήθεια είναι ότι οι δυο τους έχουν άριστες σχέσεις. Ακόμα και τώρα, αρκετά χρόνια μετά την κοινή συνύπαρξη τους, συνεχίζουν να διατηρούν επαφές έχοντας αρκετά καλές προσωπικές σχέσεις.

Τα… 4 δάχτυλα του Δασκαλάκη μέσα στα Γιάννενα!

Το καλοκαίρι του 2011 έχει πάρει τον δρόμο για τον Ολυμπιακό και λίγο καιρό αργότερα θα γίνει ένα φιλικό με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα. Ο Δασκαλάκης βγαίνοντας στην εξέδρα που έβριζε τον ΟΦΗ, έδωσε την καλύτερη απάντηση: Σηκώνει το χέρι και υψώνει 4 δάχτυλα κοιτάζοντας προς την εξέδρα των οργανωμένων εννοώντας την «4αρα» του ΟΦΗ επί του ΠΑΣ Γιάννενα τον Μάιο εκείνης της χρονιάς.

Δύο χρόνια αργότερα, θα… επανέλθει και με ένα… χαρακτηριστικό τιτίβισμα του ξεσηκώνει τον κόσμο του ΟΦΗ λίγες ημέρες πριν το κρίσιμο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννενα. «Σήμερα ένας πυλώνας! Το Σάββατο όμως..ολόκληρο!!!» γράφει πέφτοντας μέσα στις προβλέψεις του μιας και λίγες ημέρες αργότερα το «Γεντί Κουλέ» κατάπιε τους Ηπειρώτες.

Πλέον, επιστρέφει στον ΟΦΗ – 7 χρόνια μετά το αντίο του – και βρίσκει την αγαπημένη του ομάδα στο «Γεντί Κουλέ» αντί στο αφιλόξενο και αχανές Παγκρήτιο Στάδιο.

Πώς να μην λέει λοιπόν και με το δίκιο του ότι επιστρέφει ΣΠΙΤΙ του;

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook