“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Πέμπτη 30 Μαΐου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Πέμπτη 30 Μαΐου, μέσα από το Gentikoule, τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Goal

Προς ανανέωση ο Σόουζα

Σχεδόν σε όλα τα έχει βρει με τον Μάνθο Πουλινάχη ο Ντένις Σόουζα, ο οποίος εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα ανανεώσει το συμβόλαιό του για έναν ακόμα χρόνο. Ο 33χρονος κεντρικός αμυντικός φέρεται να έχει αποδεχθεί τον διακανονισμό που του προτάθηκε για τα οφειλόμενα, όπως και τη μείωση των ετήσιων αποδοχών του, σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα των Κρητικών. Ως εκ τούτου, οι δύο πλευρές είναι κοντά σε συμφωνία πλέον και δεν αποκλείεται μετά την έφεση που θα εκδικαστεί σήμερα να ανακοινωθεί και επίσημα η παραμονή του στο Ηράκλειο για τρίτο σερί χρόνο. Από εκεί και έπειτα, ο Δερμιτζαχης που θέλει τον Μπούρμπο να παραμείνει στον ΟΦΗ «πιέζει» για να επιτευχθεί η επιθυμία του, ενώ τα πράγματα παραμένουν δύσκολα για τον Σαρ. Οσον αφορά τους Ζορμπά και Ιωαννίδη, με τα έως τώρα δεδομένα δύσκολα θα παραμείνουν. Τέλος, στο θέμα του πορτιέρο, πέραν των Δασκαλάκη, Αναστασόπουλου και Κυριακίδη, υπάρχει στην κρητική λίστα και ο Πάβελεκ. Πρόκειται για τον 32χρονο κίπερ της Πολόνια Βαρσοβίας.

Sportday

Ο Σόουζα μένει, ο Ζορμπάς φεύγει

Προς αποχώρηση από τον ΟΦΗ είναι ο Παναγιώτης Ζορμπάς, αφού οι άνθρωποι της κρητικής Π ΑΕ προσανατολίζονται στο να μην του κάνουν καν πρόταση ν’ ανανεώσει το συμβόλαιο του.
0 26χρονος μέσος, ο οποίος είναι σιο Ηράκλειο από την εποχή που ο ΟΦΗ έπαιζε στη Football League, βρίσκεται ήδη σ’ επαφές με την ΑΕΚ οι «μελανόλευκοι» το γνωρίζουν και σταθμίζοντας την εικόνα του όσες φορές χρησιμοποιήθηκε (τους προβληματίζει η διακύμανση της απόδοσής του εντός «Γεντί Κουλέ» κι εκτός έδρας παιχνιδιών), καταλήγουν στην απόφαση για διαζύγιο, έπειτα από συνεργασία τεσσάρων ετών.

Τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι μέχρι τώρα κινήσεις τους. απλώς κρατάμε ένα μικρό παράθυρο ανοιχτό μην τυχόν και αλλάξει κάτι την τελευταία ώρα. Οσον αφορά τον Χρήστο Μπούρμπο. επίσης πρώην παίκτη της ΑΕΚ που συζητά την επιστροφή του στην «Ενωση» και ο οποίος εντάχθηκε στον ΟΦΗ την ίδια σεζόν με τον Ζορμπά, αλλά τον Ιανουάριο αυτός, τα δεδομένα είναι ελαφρώς διαφοροποιημένα, αλλά συγκλίνουν στο ίδιο αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα, στον έμπειρο δεξιό μπακ-χαφ έχει προταθεί σημαντική μείωση αποδοχών που ουσιαστικά φέρνει τον 30χρονο παίκτη με μισό πόδι έξω από την πόρτα. Τουλάχιστον σε πρώτο χρόνο ο Μπούρμπος θ’ αναζητήσει κάτι καλύτερο.

Αντίθετα, κάθε μέρα που περνά οι ιθύνοντες της κρητικής ομάδας δηλώνουν όλο και πιο βέβαιοι για το αίσιο τέλος των συζητήσεων με τον Ντένις Σόουζα (φωτό). Το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου στόπερ έχει λήξει και στον ΟΦΗ τον θέλουν πάση θυσία, ακόμη και αν κατά τη σημερινή εξέταση σε δεύτερο βαθμό του φακέλου αδειοδότησης η ΠΑΕ πάρει το πολυπόθητο «Ο.Κ.». Τέλος, μια ομάδα νέων του ΟΦΗ έπαιξε χθες στα Χανιά, στη φιέστα του τοπικού ΑΟΧ. Οι γηπεδούχοι νίκησαν 5-1 και το γκολ του ΟΦΗ σημείωσε ο Βλαχάκης.

ΦΩΣ

Προς παραμονή ο Σόουζα

Την ώρα που στον ΟΦΗ περιμένουν την εκδίκαση της έφεσης για το θέμα της μη αδειοδότησης, σε πρώτο βαθμό, οι άνθρωποι της ομάδας του Ηρακλείου συνεχίζουν την προσπάθεια τους να ξεπεράσουν κάποια εσωτερικά θέματα. Και όπως φαίνεται είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Σόουζα. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός, ο οποίος βρίσκεται στο Βέλγιο, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με διοικούντες την ΠΑΕ και οι πληροφορίες μιλάνε για συνεργασία ενός έτους (με δικαίωμα ανανέωσης για άλλο ένα) ενώ ο παίκτης δέχτηκε μείωση των αποδοχών του. Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε αντιδιαστολή με εκείνη του Σαρ, ο οποίος ζήτησε αύξηση αποδοχών, γεγονός που δεν έδωσε καν το δικαίωμα στους ανθρώπους της ΠΑΕ ούτε καν το δικαίωμα να συζητήσουν την υπόθεση. Τέλος, ανοικτό παραμένει το θέμα του Μπούρμπου’και στον ΟΦΗ εξέφραζαν την αισιοδοξία ότι τελικά θα βρεθεί η «χρυσή τομή» και ο παίκτης θα παραμείνει στην ομάδα και την επόμενη χρονιά.

Την ίδια στιγμή και ανεξάρτητα από την έκβαση της έφεσης η ειλημμένη απόφαση για την απόκτηση ενός έμπειρου τερματοφύλακα οδηγεί τον Δερμιτζάκη και τους διοικούντες την ΠΑΕ να ετοιμάζουν τη σχετική λίστα την οποία θα ενεργοποιήσουν ίσως και άμεσα. Στην πρώτη σειρά του ενδιαφέροντος είναι τα ονόματα των Δημήτρη Κυριακίδη (λήγει το συμβόλαιο του με τον Λεβαδειακό και για την ώρα δεν έχει συμφωνήσει με την ομάδα του) και Δημήτρη Κωνσταντόπουλου (δεν θέλει να ακολουθήσει την ΑΕΚ στον υποβιβασμό) ενώ υπάρχει ακόμη και η περίπτωση του Νίκου Αναστασόπουλου (τέλειωσε το συμβόλαιό του με την Κέρκυρα).

Οι τρεις υποψήφιοι φαίνεται να είναι οι πρώτοι στη λίστα προτίμησης και μένει να φανεί ποιος από τους τρεις θα μετακομίσει στο Ηράκλειο. Εκτός και αν χρειαστεί να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο η λίστα αυτή. Κατά τα άλλα, ολοένα και ακούγεται περισσότερο το όνομα του Χουάν Μουνάφο, του Αργεντινού μέσου που αγωνιζόταν στον Πανθρακικό και με τον οποίο είχε συνεργαστεί ο Δερμιτζάκης. Ο παίκτης θεωρείται ιδανική λύση για τη μεσαία γραμμή της ομάδας, μένει όμως να φανεί αν τελικά θα βρεθεί δίοδος επικοινωνίας και στο οικονομικό κομμάτι. Από εκεί και πέρα, συνεχίζεται η αναζήτηση προπονητικού κέντρου για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Στον ΟΦΗ εξετάζουν το ενδεχόμενο να πάει η αποστολή στην Ολλανδία, κάτι που θα ξεκάθαρίσει ίσως και μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ υπάρχει και εναλλακτική λύση για Ελλάδα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook