«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Δευτέρα 22 Απριλίου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Δείτε και σήμερα, Δευτέρα 22 Απριλίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Εθνοσπόρ: Γιόρταζαν όλοι μαζί, νικητές και ηττημένοι

Kάποιος θα μπορούσε να το ονομάσει και… ασανσέρ συναισθημάτων. Kαπως έτσι, τελικά, δεν είναι το ποδόσφαιρο. Το πρώτο σφύριγμα του Αναστάσιου Κάκου έβρισκε τον ΟΦΗ μπροστά στην αμφιβολία. «Μήπως και…;». Χρειάστηκαν δεκατρία αγωνιστικά λεπτά για την (προσωρινή) εξαφάνιση αυτής της αμφιβολίας. Αντικαταστάθηκε απ’ τη σιγουριά. Και μερική ανακούφιση.
Οταν ο Tάσos Μπακασέτας, ύστερα από 90 ημέρες ανίας, ελέω τραυματισμού και εννιά λεπτά έπειτα από την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο, ισοφάριζε, οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ άρχισαν να ανασαίνουν περισσότερο βαριά. Με το μυαλό και στο Περιστέρι και την αναμέτρηση του Ατρομήτου με την ΑΕΚ. Τα νέα που ήρθαν λίγο αργότερα από την Αθήνα ήχησαν σαν απαλή μελωδία.
Και το δεύτερο τέρμα που σημείωσε ο Μπακασέτας (με τρόπο καρμπόν, έπειτα από κόρνερ του Ναβάρο και κεφαλιά του νεαρού μέσου) ουδόλως απασχόλησε. Στα αυτιά των Κρητικών ακουγόταν μόνο μία λέξη: ΠΑΡΑΜΟΝΗ! Το τέλος βρηκε να γιορτάζουν, αγκαλιασμένοι με τους συναδέλφου τους, του Αστέρα. Nικητέςς και ηττημένοι μαζί.
Η αλήθεια είναιότι ο Σάκης Τσιώλη5 για ένα ημίχρονο δεν πρέπει να αισθανόταν και τόσο καλά. Η ομάδα του πραγματοποιούσε ακόμη μία μέτρια εμφάνιση. Η μοναδική ευκαιρία των Αρκάδων προήλθε από μία στημένη φάση στο λυκόφωςτου πρώτου ημιχρόνου, με τον Κάφα να στέλνει την μπάλα στο δοκάριτης εστίας που υπερασπιζόταν ο Γουναρίδης.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μία άλλη ιστορία. Ο Τσιώληςέκανε αλλαγές (προσώπων και εσωτερικές) και η ομάδα άλλαξε. Επειτα από το 50′ πίεσε ακόμα περισσότερο και ανταμείφθηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.
Σημείο αγαπημένο, αφού στα έξτρα λεπτά των αγώνων, ο Αστέραβ έχει κερδίσει μπόλικοι βαθμούς.
«Θελω να δωσω συγχαρητήρια σε δύο ποδοσφαιριστέςπου έχουν λίγο χρόνο συμμετοχής», επεσήμανε ο ΣάKns Τσιώλης και εξήγησε: «Στον Γεωργακόπουλο, τον οποίο μπορούμε να τον εμπιστευτούμε στη θέση του τερματοφύλακα και στον Μπακασέτα, που επέστρεψε ύστερα απο τρειβ μήνες και έδειξε ποιος”έχει” το γκολ». Ο Καρδιτσιώτης προπονητής, ο onoios έγινε ο πρώτος ύστερα από τον Εγκεν Γκέραρντ το 1997 (στον πάγκο του ΟΦΗ), που φέρνει επαρχιακή ομάδα στην 3η θέση της βαθμολογία, μίλησε και για την επόμενη ημέρα: «Πλέον βλέπουμε τον ημιτελικό Κυπέλλου. Οσο για το ξεκαθάρισμα στο έμψυχο δυναμικό, δεν χρειαζόταν να δω αυτό το pats για να καταλήξω σε συμπεράσματα».
Πάντα, χθες ο Τσιώλης επιβεβαίωσε noos στο νέο συμβόλαιο του δεν υπάρχει ρήτρα, αν ζητήσει ns υπηρεσίες του άλλη ομάδα. Η μοναδική εξαίρεση είναι η Εθνική ομάδα, για την οποία προβλέπεται (αν προκύψει φυσικά), παράλληλη απασχόληση.
«Ηταν μία σπουδαία χρονιά, δύσκολη, πετυχημένη και παραγωγική», τόνισε ο τεχνικ0ς του ΟΦΗ, Γιάννης Πετράκης.

LIVE SPORT: Έτσι δεν… χαλάστηκε κανένας

Τι κι αν αγωνίστηκε με «μισή» ομάδα; Ο Αστέρας. με πρωταγωνιστή τον Μπακασέτα, έκανε την ανατροπή και επικράτησε 2-1 του ΟΦΗ. Έτσι. οι Αρκάδες τερμάτισαν στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, την καλύτερη στην ιστορία του συλλόγου.
Ο Μπακασέταβ έκανε του… κεφαλιού του και ανέτρεψε το εΐ5 βάpos σκορ που είχε δημιουργηθεί από το πρώτο μέροβ έπειτα από σουτ του Μακρή. Οι Κρητικοί μπορεί να γνώρισαν την ήττα. όμω5 παρέμειναν στην κατηγορία, μετά την ήττα ins ΑΕΚ αηό τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.
Ο τεχνικόε του ΟΦΗ Γιάννηε Πετράκηε αναγκάστηκε να αλλάξει τα σχέδιά του λίγο πριν από την έναρξη ms αναμέτρησηε.
καθώβ Μπούρμποε και Κουτσιανικούληε έμειναν zkxos λόγω προ-ΕΓΚΩΜΙΑ ΤΣΙΩΛΗ ΓΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟ. ΜΠΑΚΑΣΕΤΑ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ «Να μην ξαναπαίξουμε onus στο α’ ημίχρονο» Ικανοποιημένοε από ίο αποτέλεσμα και xous νεαρούε ποδοσφαιριστέε που χρησιμοποίησε έμεινε ο Σάκηε Τσιώληε. ο onoios όμωε επέστησε tnv προσοχή για tnv εικόνα ίου πρώτου ημιχρόνου: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για την απόδοση και τη φετινή συγκομιδή βαθμών. Πλέον κοιτάζουμε απερίσπαστοι τον αγώνα του Σαββάτου. Συγχαρητήρια στον ΓεωργακόπουήΌ που έδειξε γιατί βρίσκεται στον Αστέρα. Μπορεί να γίνει σηουδαίοε γκολκίπερ. Χωpis αυτόν δεν θα τα καταφέρναμε. Τον πιστεύω πολύ. Και ο Μπακασέταε ήταν onou6aios σήμερα. Έχει το γκολ και το απέδειξε».
Για το παιχνίδι ο τεχνικ05 των Αρκά6ων ανέφερε: «0 αντίπαλοε βρήκε χώpous για το γκολ. Πρέπει να προβληματιστούμε από το πρώτο ημίχρονο. Δεν πρέπει να ξανασυμβεί, πρέπει να βελτιωθούμε. 0 Ουρτάδο βοήθησε πολύ στο β’ μέροε. Καταφέραμε να έχουμε πολλέε ευκαιρίεε. να παίξουμε επιθετικό παιχνίδι. Μακάρι ο ΟΦΗ να λύσει τα προβλπματά του και να συνεχίσει δυνατόε. Συγχαρητήριο στον Γιάννη Πετράκη».
Στη συνέχεια μίλησε για την ερχόμενη εντόε έδραε αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στη ρεβάνε τηε ήτταε με 2-1 για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδαε: «Από την Τρίτη ξεκινάμε την προετοιμασία μαε για έναν μεγάλο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ. Το πλάνο για τη νέα σεζόν καταρτίζεται σιγά σιγά. Δεν θα πρέπει να μιλήσουμε τώρα γι’ αυτό. γιατί κυνηγάμε δύο στόχουε ακόμα. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στα αποδυτήρια, καμία δυσλειτουργία. Αυτό είναι το σημαντικότερο. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και θα ασχοληθούμε με όλα τα ζητήματα ενίσχυσηε τηε ομάδαε όταν τελειώσει η χρονιά».
του μπακασετα 01 αρκαδες εφτασαν στην ανατροπη. αλλα και 01 κρητικοι δεν τα εβαψαν… μαυρα δεν… χαλάστηκε κανένας Ωστόσο, οι παίκτες του ΟΦΗ δεν έδειξαν επηρεασμένοι, καθώςαπείλησαν την εστία του Γεωργακόπουλου. Έτσι, οι Κρητικοί με δυνατό σουτ του Μακρή στο 13′ άνοιξαν το σκορ. καθώε ο’Ελληναε γκολκίπερ των Αρκάδων δεν μπορούσε να αντιδράσει. Στα επόμενα λεπτά οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα με τον Μακρή να είναι ο κορυφαίος του αγώνα. Από την άλλη οι γηπεδούχοι δεν έδειχναν ιδιαίτερα απειλητικοί, ωστόσο ένα λεπτό πριν από τη συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρώτου ημιχρόνου έφθασαν μια ανάσα από το γκολ. όμως η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Γουναρίδη έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Κάφα.
Στο δεύτερο μέροε οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα, όμωε ο Καλαντζήε δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γουναρίδη στο τετ α τετ που βρέθηκε. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν για το γκολ τηε ισοφάρισηε.
Καλαντζήε και Ράγιos δεν μπορούσαν να κερδίσουν τον Γουναρίδη. κάτι που κατάφερε τελικά ο Μπακασέταε στο 81′ με εξαιρετική κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ναβάρο. Οι παίκτεςε ου ΟΦΗ δεν ήταν το ίδιο απειλητικοί συγκριτικά με το πρώτο μέροε και σε συνδυασμό με την πίεση των γηπεδούχων δέχθηκαν το γκολ. Έτσι, η ολική επαναφορά του Αστέρα ολοκληρώθηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Μπακασέτα να σκοράρει πάλι με κεφαλιά και να δίνει το τρίποντο στην ομάδα του έπειτα από εκτέλεση κόρνερ για ακόμα μια φορά του Ναβάρο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook