“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Παρασκευή 8 Μαρτίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Παρασκευή 8 Μαρτίου, από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Goal

Αλλάζει κίπερ και σύστημα

Στον αγώνα με τη Βέροια κρίνονται πάρα πολλά και, ως εκ τούτου, οι αλλαγές είναι επιβεβλημένες. 0 Γιάννης Πετράκης έχει αντιληφθεί πως υπάρχουν μαύρα σύννεφα πάνω από το κεφάλι του. Ανεξάρτητα από το δικό του μέλλον στον πάγκο, θα προβεί ούτως ή άλλως σε αλλαγές, για να βελτιώσει την εικόνα του ΟΦΗ και να τον οδηγήσει σε θετικό αποτέλεσμα. Η πρώτη του κίνηση είναι να επαναφέρει τον Γουναρίδη στην εστία αντί του Αγριμάκη και αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά στη θητεία του στην τεχνική ηγεσία των Κρητικών. Παράλληλα, δοκίμασε το 4-23-1 (και όχι το 4-4-2), με τους Βερόν, Μπανούοη δίδυμο ανασταλτικών μέσων, τους Περογαμβράκη, Λαμπρόπουλο («δεκάρι»), Κουτοιανικούλη μπροστά τους και τον Παπάζσγλου στην κορυφή της επίθεσης.

Sportday

Προβληματισμός

Οταν τα περιθώρια στενεύουν, δίνεις σημασία στην κάθε λεπτομέρεια. Ετσι και στον ΟΦΗ η είδηση άτι ο Απόστολος Αμπάρκιολης ορίστηκε να διευθύνει τον κυριακάτικο αγώνα με τη Βέροια προκάλεσε μια μικρή… παγωμάρα.

Στο Ηράκλειο δεν έχουν καλές αναμνήσεις από τα σφυρίγματα του θεσσαλονικέα διαιτητή στον αγώνα του πρώτου γύρου με τον Ολυμπιακό (κυρίως για ένα πέναλτι που δεν τους δόθηκε, όσο το σκορ ήταν ακόμα 1-0 εις βάρος τους. σε ανατροπή του Ιωαννίδη από τον Φετφατζίδη). γι’ αυτά και ο εκ νέου ορισμός του σε αγώνα τους και μάλιστα τόσο κρίσιμο, έχει προκαλέσει προβληματισμό.

Στον ΟΦΗ. βέβαια, δεν θέλουν να ασχολούνται με τη διαιτησία, και μάλιστα πριν από τον αγώνα. Γι’ αυτό και οι παίκτες συνεχίζουν τη δουλειά στις προπονήσεις, με σκοπό να παρουσιαστούν απολύτως έτοιμοι στον αγώνα με τη Βέ ροια και να διεκδικήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τους δώσει «ανάσα».
ΝΟΚΑΟΥΤ ΟΜΑΚΡΗΣ Οριστικά νοκ άουτ από το ματς με τη Βέροια τέθηκε ο Γιώργος Μακρής. ο οποίος δεν κατάφερε ούτε χθες να προπονηθεί σε κανονικούς ρυθμούς. Ετσι. ο Γιάννης Πετράκης θα χρησιμοποιήσει στη θέση του τον Κώστα Μπανούση. ο οποίος έχει να αγωνιστεί βασικός από το εντός έδρας παιχνίδι της 20ής αγωνιστικής, με αντίπαλο την Κέρκυρα (στην τελευταία νίκη του ΟΦΗ δηλαδή).

Το ματς της Βέροιας θα χάσει και ο Μανόλης Μονιάκης. επιστρέφει όμως ο Σάκης Παπάζογλου. στον οποίο στηρίζονται όλα τα επιθετικά πλάνα της ομάδας.
Η σημερινή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 16:30 και η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί αύριο στις 9 το πρωί. Αμέσως μετά θα ανακοινωθεί η σύνθεση της αποστολής που θα ταξιδέψει για τη Βέροια, μέσω θεσσαλονίκης.

ΦΩΣ

Ο κίνδυνος επιδείνωσης κρατάει εκτός τον Μακρή

Ο ίδιος το θέλει πολύ και η τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ ακόμη περισσότερο. Όμως όλα δείχνουν ότι ο Γιώργος Μακρής θα είναι ακόμη και εκτός αποστολής για το ματς κόντρα στη Βέροια. Ο κεντρικός μέσος της ομάδας του Ηρακλείου, ο οποίος χθες ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, έχει υποστεί ρήξη μηνίσκου από το ματς με τον Ολυμπιακό και παρ ότι εκφράζει τη διάθεση να βοηθήσει την προσπάθεια της ομάδας του, το ενδεχόμενο σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασής του, που ενδέχεται να σημάνει και το πρόωρο τέλος της αγωνιστικής περιόδου για τον παίκτη, φαίνεται ότι θα τον αφήσει στο Ηράκλειο. Στον ΟΦΗ πάντως άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει κάποιο… θαύμα την τελευταία στιγμή και να ακολουθήσει την αποστολή στη Βέροια, αλλά αυτό φαίνεται να έχει να κάνει με τα «θέλω» και όχι τα «μπορώ» του ποδοσφαιριστή.
Έτσι μετά τον Μονιάκη και ο Μακρής φαίνεται ότι χάνει τη μάχη της Βέροιας.

Κατά τα άλλα φαίνεται ότι ο Πετράκης, πέραν των όποιων αλλαγών σκέφτεται σε πρόσωπα, δείχνει διατεθειμένος να αλλάξει και το σύστημα της ομάδας, αφήνοντας το 44-2 των τελευταίων αγώνων για να γυρίσει στο 4-3-3, με πιο ξεκάθαρους αμυντικούς προσανατολισμούς (δύο αμυντικά χαφ Βερόν, Μπα νουσης και μπροστά τους ο Λαμπρόπουλος). Στα ευχάριστα για την τεχνική ηγεσία η ετοιμότητα του Ζαχαράκη και η επιστροφή του Παπάζογλου που εξέτισε την ποινή του.

Μπορεί επισήμως να απέφυγαν να πουν το παραμικρό, όμως στο Ηράκλειο δεν έκρυβαν τον προβληματισμό τους για τον ορισμό του διαιτητή Αμπάρκιολη στην αναμέτρηση της Βέροιας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook