Ο “στραγγαλισμός” του Πανιωνίου και ο πανταχού παρών Μπανούσης

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Τον απόλυτο έλεγχο στην μεσαία γραμμή είχε ο ΟΦΗ σύμφωνα και με όσα φανερώνουν οι αριθμοί που προέκυψαν από το παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Πως οι Λαμπρόπουλος, Μπανούσης κάλυψαν το “κενό” του Βερόν.

Κόντρα στους Νεοσμυρνιώτες ο Αργεντινός δεν έκανε και το καλύτερο του παιχνίδι με την φανέλα του ΟΦΗ – απόρροια και του τραυματισμού του – ωστόσο οι συμπαίκτες του φρόντισαν να τον καλύψουν και με το παραπάνω.

Τεράστια δουλειά έκανε ο Κώστας Μπανούσης με τον Λαρισαίο μέσο να κάνει τα περισσότερα κλεψίματα (10) από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ καλύπτοντας όλο τον άξονα με τα συνεχή τρεξίματα του. Έτσι, δεν φάνηκε η μέτρια ημέρα στην οποία βρέθηκε ο Βερόν, η εμφάνιση του οποίου κινήθηκε σε ρηχά νερά, κάτι που αποδεικνύεται και από τους αριθμούς του. Ο Αργεντινός, που σε άλλα παιχνίδια η μπάλα περνάει συνεχώς από τα πόδια του, είχε μόλις 5 πάσες ενώ έκανε 4 κλεψίματα.

Ο Μπανούσης έκανε μεγάλη δουλειά στην ανασταλτική λειτουργία όπου έκανε 10 κλεψίματα ενώ είχε και 4 κερδισμένα φάουλ.

Αυτά, σε ότι έχει να κάνει με την ανασταλτική λειτουργία του παιχνιδιού του ΟΦΗ καθώς στον δημιουργικό τομέα ξεχώρισε ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος με 18 πάσες – κάτι που δείχνει και την μεγάλη συμβολή του στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας.

Γενικά πάντως, ο ΟΦΗ είχε εξαιρετική λειτουργία στην μεσαία γραμμή όπου είχε 10 κλεψίματα περισσότερα από τον Πανιώνιο, 40 έναντι 30, αλλά και 11 περισσότερες πάσες (71 έναντι 60). Κάτι που αποτυπώθηκε πλήρως και μέσα στον αγωνιστικό χώρο με τον ΟΦΗ να έχει πολύ καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας αλλά και μεγαλύτερη κατοχή της από ότι οι ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Ελευθερόπουλου.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook