“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Σάββατο 29 Δεκεμβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε σήμερα, Σάββατο 29 Δεκεμβρίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Goal

Συνεργάτες του Αναστόπουλου οι Σκέντζος και Μουρτζιάπης

Να σημειώσουμε πως συνεργάτες του Αναστόπουλου θα είναι οι Ανδρέας Σκέντζος, με τον οποίο είχαν πολύ καλή χημεία στον ΟΦΗ, απ’ όπου και ο τελευταίος αποχώρησε χθες. Ο νέος προπονητής τον έχει σε πολύ μεγάλη εκτίμηση και ζήτησε να τον έχει στο πλευρό του και στην ομάδα του Περιστερίου. Επίσης, θα προσληφθεί και ο γυμναστής Θανάσης Μουρτζιάπης. Και οι τρεις αναμένεται να κάνουν την πρώτη τους προπόνηση τη Δευτέρα.

Goal

Kαι ο Αναστασίου στην λίστα

Ενα όνομα που φέρνει μόνο θετικές μνήμες στον κόσμο του ΟΦΗ παίζει δυνατά στην κούρσα της διαδοχής του Νίκου Αναστόπουλου στον πάγκο των Κρητικών.
Ο λόγος για τον Γιάννη Αναστασίου που αγωνίοτηκε για τρία χρόνια στο Ηράκλειο και πλέον έχει στα χέρια του το δίπλωμα του προπονητή, με προϋπηρεσία -ως γνωστόν- στον Παναθηναϊκό ως βοηθός του Χενκ τεν Κάτε.
Ο 40χρονος πρώην άσος του ΟΦΗ γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις στον κρητικό σύλλογο (παρά το ότι μένει στην Αθήνα από τη στιγμή που επέστρεψε στη χώρα μας από την Ολλανδία), είναι αγαπητός στον κόσμο και προσφάτως το όνομά του ακούστηκε για τον Αρη, χωρίς όμως να προχωρήσει η υπόθεση του.

Παράλληλα, έχει ακουστεί και το όνομα του Νίκου Παπαδόπουλου, του τεχνικού της Καβάλας, όπως και αυτό του Χάιμε Βέρα! Ο Χιλιανός πρώην παίκτης του ΟΦΗ, που βρέθηκε πριν από λίγο καιρό στο Ηράκλειο και τιμήθηκε από τους Ηρακλειώτες, βεβαίως δεν γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα αφού είναι απών πολλά χρόνια τώρα και ενδεχομένως η περίπτωση του να «αδυνατίζει» εξαιτίας αυτού του λόγου.

Πάντοτε, τα ονόματα των Παντελίδη, Χάβου, Καβακά, Πετράκη και Σηφάκη είναι στην επικαιρότητα, αλλά οι εξελίξεις θα τρέξουν από σήμερα ουσιαστικά, με δεδομένο ότι τη Δευτέρα πρέπει να έχει βρεθεί ο νέος προπονητής. Ο Ανδρέας Σκέντζος έχει ενημερώσει ήδη τους ανθρώπους του ΟΦΗ ότι θα αποχωρήσει, ενώ είναι ευνόητο ότι οι μεταγραφικές εξελίξεις παγώνουν μέχρι την ανεύρεοη του νέου τεχνικού.
Οπως γράψαμε πάντως χθες, ο ΟΦΗ έχει το προβάδισμα για την απόκτηση ως δανεικού από τους «ερυθρόλευκους» του Ανδρέα Τάτου.

Sportday

Σε πιο μεγάλο νησί

Σύμφωνα με τον ατζέντη τού κατά κοινή ομολογία πιο φορμαρισμένου μέσου του ΟΦΗ φέτος, τον Νίκο Λυράκη, αγγλική ομάδα έχει καταθέσει επίσημη πρόταση στην κρητική ΠΑΕ για ν’ αποκτήσει τον Πατρινό παίκτη.
0 ίδιος ο ποδοσφαιριστής έχει αποφύγει να τοποθετηθεί δημοσία, ωστόσο η πλευρά του αισιοδοξεί για τη μετακίνηση. Με δεδομένα χα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΦΗ, εκτιμάται άη η διοίκηση του δεν θα έλεγε όχι στο να πάρει ένα μικρό ποσό και ταυτόχρονα ν’ απαλλαγεί από το συμβόλαιο του Λαμπρόπουλου, στον οποίο όπως σε όλους τους παίκτεςχρωστά χρήματα. Το όνομα της ομάδας δεν το αποκαλύπτουν προς το παρόν, αλλά η ουσία είναι πως ένα ακόμη στέλεχος της ομάδας του Ηρακλείου καλοβλέπει το μέλλον του μακριά από το «0. Βαρδινογιάννης».

Ηδη ο Ανδρέας Σκέντζος παλαίμαχος παίκτης του ΟΦΗ και μέλος του τεχνικού επιτελείου πριν ακόμη την έλευση Αναστόπουλου. αναμένεται να τον ακολουθήσει στον Ατρόμητο. «Εχω ενημερώσει τον Νίκο Μαχλά ότι δεν θα συνεχίσω, νομίζω ότι ήρθε η ώρα για να ηρεμήσω», δήλωσε ο Σκέντζος. ο οποίος ειδοποίησε ότι θα προπονήσει για τελευταία φορά την ομάδα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον γυμναστή Θανάση Μουρτζιάπη.

ΦΩΣ

Αξιολογούν την λίστα των ελεύθερων

Τον διάδοχο του Νίκου Αναστόπουλου αναζητούν στον ΟΦΗ. Στην ηρακλειώτικη ΠΑΕ εξετάζουν προσεκτικά τις τελευταίες ώρες λίστα με ελεύθερους τεχνικούς, χωρίς ωστόσο για την ώρα να έχουν κάνει κάποια επαφή. Αλλωστε οι Πουλινάκης, Μαχλάς από την πρώτη στιγμή έλεγαν πως δεν υπάρχει κανένα όνομα, αφού στον ΟΦΗ κανείς δεν περίμενε την αποχώρηση του «Αναστό». Τα ονόματα που ακούγονται από την ελληνική αγορά είναι πολλά, αλλά, όπως αναφέραμε και χθες, κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας από τον Χάιμε Βέρα.

Το σίγουρο είναι πως στον ΟΦΗ αναζητούν προπονητή που θα γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα και δεν θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα για να… μάθει το ράστερ, σε μια περίοδο μάλιστα όπου θα γίνουν και οι απαραίτητες κινήσεις για την ενίσχυση του. Από εκεί και πέρα, όπως αναφέραμε από χθες, ο Ανδρέας Σκέντζος δεν θα συνεχίσει στον ΟΦΗ μετά το «διαζύγιο» με τον Αναστόπουλο και αυτό επιβεβαιώθηκε χθες από τον ίδιο, που γνωστοποίησε πως αποχωρεί από τον ηρακλειώτικο σύλλογο. Ο Σκέντζος πραγματοποίησε και τη χθεσινή προπόνηση.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής και πήραν μέρος όλοι οι παίκτες πλην του Σαρ, ο οποίος έχει μία επιπλέον ημέρα άδειας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook