“Ασπρόμαυρος Τύπος”… 28 Δεκεμβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε σήμερα, Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Sportday

Aναπόφευκτο

Μπορεί η παραίτηση I του Νίκου Αναστόπουλου από την τεχνική ηγεσία του I ΟΦΗ να προκάλεσε την έκπληξη πολλών, εντούτοις για όσους γνώριζαν τι συνέβαινε στο εσωτερικό της ομάδας, η εξέλιξη αυτή έμοιαζε με φυσιολογικό επακόλουθο.
Τα συσσωρευμένα οικονομικά προβλήματα της ομάδας, οι αποχωρήσεις παικτών.

«Ο Νίκος Αναστόπουλος είχε πολλά να δώσει ακόμα στον ΟΦΗ» είπε ο Νίκος Μαχλάς.

Η αδυναμία για μεταγραφική ενίσχυση, η αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα και ο αποκλεισμός από το Κύπελλο μαζί με τα σενάρια περί ενδιαφέροντος του Ατρομήτου «μέτρησαν» σημαντικά στην κίνηση του «Αναστό» να υποβάλλει τελικά χθες την παραίτησή του «για προσωπικούς λόγους» όπως ανακοινώθηκε επίσημα. Μια απόφαση που γνωστοποίησε μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Μάνθο Πουλινάκη («ό .τι είχα να δώσω στον ΟΦΗ. το έδωσα» φέρεται να του είηε) και ακολούθως μετέβη στο Βαρδινογιάννειο. όπου αποχαιρέτισε τους παίκτες. Οι περισσότεροι είναι αλήθεια ότι ξαφνιάστηκαν από την αποχώρησή του. αν και είχαν γίνει κι εκείνοι δέκτες της «μουρμούρας» του κόσμου για τις Ο Νίκος Μαχλάς (αριστερά) και ο Μάνθος Πουλινάκης θα πρέπει να αναζητήσουν τον αντικαταστάτη του Νίκου Αναστόπουλου.

Ο πρώτος που ενημερώθηκε για την απόφαση του Αναστόπουλου ήταν ο Νίκος Μαχλάς. μια και η σχέση τους τα δύο τελευταία χρόνια στον ΟΦΗ είναι κάτι παραπάνω από στενή. Ο παλαίμαχος άσος προσπάθησε, όπως και ο Πουλινάκης να μεταπείσει τον έμπειρο τεχνικό, αλλά εκείνος επέμεινε στην απόφασή του.

«Δεν έπρεπε να φύγει ο Νίκος Αναστόπουλος. Ακουσα τις απόψεις του που είναι προσωπικές και νομίζω ότι δεν υπήρχε λόγος για να αποχωρήσει. Ο Νίκος Αναστόηουλος είχε πολλά να δώσει ακόμη στον ΟΦΗ. Σέβομαι όμως την απόφασή του» δήλωσε χαρακτηριστικά και σχολίασε για τα σενάρια περί συμφωνίας του με τον Ατρόμητο. «Δεν είναι τέτοιος άνθρωπος ο Αναστόπουλος. Αν είχε κάποια πρόταση πιστεύω ότι θα το γνώριζα». Οσο για τον διάδοχο του Νίκου Αναστόπουλου, ανέφερε πως «δεν υπάρχει ακόμη κάτι. Χρειάζεται μια προσεκτική επιλογή.

Δεν έχουμε κάτι ακόμη για να πούμε πάνω σε αυτό». Η χτεσινή προπόνηση, πάντως, έγινε υπό τις οδηγίες του άμεσου συνεργάτη του Αναστόπουλου. Ανδρέα Σκέντζου. ο οποίος και θα παραμείνει στο πόστο του μέχρι να έρθει ο νέος προπονητής. Στο πρόγραμμα πήραν μέρος όλοι πλην των Χαριτωνίδη (θα υποβληθεί σήμερα σε νέα επέμβαση χιαστού). Σόουζα. Σαρ και Βερόν. οι οποίοι έχουν επιπλέον άδεια. Ατομικό ακολούθησε ο Ζαχαράκης και θεραπεία ο Σίσιτς.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΠΟΝ ΟΦΗ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΔΙΑΔΟΧΟ» Η «σναστστωση« που προκάλεσε η ποραίτηση του Νίκου Αναστόπουλου δεν επέτρεψε στους ανθρώπους του ΟΦΗ να ξεκινήσουν με ηρεμία την αναζήτηση για τον αντικαταστάτη του. Κάτι, όμως, που θα κάνουν από σήμερα.

Τα δεδομένα, άλλωστε, είναι συγκεκριμένα. Αν η επιλογή γίνει από την Κρήτη, τότε ο ΟΦΗ θα στραφεί σε λύσεις, όπως ο Γιάννης Πετράκης και ο Μύρωνας Σηφάκης. Διαφορετικά, ίσως να «παίξουν» τα ονόματα των Νίκου Νιόπλια ή Γιάννη Αναστασίου. Η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση νια το «φιλικό διαζύγιο» με τον 55txpovo τεχνικό, υπογραμμίζοντας ότι οι πόρτες θα είναι πάντα ανοικτές για τον ίδιο. «Ο Νίκος Αναστόηουλος ήταν κάπ παραπάνω από ένας προπονητής, στις δύσκολες στιγμές της ιστορία της και για τον λόγο αστό η ΠΑΕ παρά την αντίθετη άποψη που είχε. συναίνεσε στην επιθυμία του για παραίτηση από την τεχνική ηγεσία. Στην ΠΑΕ ΟΦΗ οι πόρτες είναι πάντα ανοικτές για τον φίλο Νίκο Αναστόπουλο» ανέφερε.

Goal

Το πλήρωμα του χρόνου

Οοοι είχαν δει το Νίκο Αναστόπουλο μετά το παιχνίδι Κυπέλλου του ΟΦΗ με τον Απόλλωνα στην Ριζούπολη είχαν καταλάβει πως οι αντοχές του είχαν εξαντληθεί.
Ο έμπειρος τεχνικός ένιωθε κουρασμένος από την υπερπροσπάθεια που είχε καταβάλει τους τελευταίους 26 μήνες στο Ηράκλειο ώστε να κρατήσει ενωμένη την ομάδα και κατανοούσε πως το τάψινγκ για τη μεγάλη έξοδο ήταν το κατάλληλο. Τα οικονομικά προβλήματα, πολλά από τα οποία χειριζόταν ο ίδιος με προσωπικές συζητήσεις με τους παίκτες, φάνταζαν ατελείωτα.
Ενοχλημένος το τελευταίο διάστημα και από την κριτική που δεχόταν για την πορεία των Κρητικών, δεν άντεξε. Χθες το μεσημέρι συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ Μάνθο Πουλινάκη και του έκανε γνωστή την απόφασή του. Ο «αλενατόρε» δέχτηκε πιέσεις να ανακαλέσει την παραίτηση του, αλλά παρέμεινε αμετακίνητος σε αυτή.
«Κουράστηκα με όλα αυτά που συμβαίνουν στην ομάδα. Δεν αντέχω άλλο. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω» ανέφερε ο «Αναστο».
Στη διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ κάνουν λόγο για μια προσωπική του απόφαση, η οποία και έγινε αποδεκτή, ενώ οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές ξαφνιάστηκαν με την εξέλιξη αυτή όταν άκου0 Μάκης Χαβος Ο Σάββας Παντελίδης σαν από τον Αναστόπουλο στο Βαρδινογιάννειο τα νέα.
Ολοι οι μνηστήρες στην πίστα «Ο Νίκος Αναστόπουλος υπέβαλε την παραίτηση του για προσωπικούς λόγους, όπως μου είπε.
Ηρθε το πλήρωμα του χρόνου για να φύγει, σεβάστηκα την επιθυμία του και έκανα δεκτή την παραίτηση του» είπε ο πρόεδρος του ΟΦΗ Μάνθος Πουλινάκης που με τους συνεργάτες του ήδη από χθες βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή.
Από την Κρήτη τα πρώτα ονόματα που ακούστηκαν είναι αυτά των Γιάννη Πετράκη και Μύρωνα Σηφάκη, ενώ από την Αθήνα, τα τρία επικρατέστερα ονόματα που ακούγονταν μέχρι αργά χθες βράδυ ήταν αυτά των Μάκη Χάβου, Σάββα Παντελίδη και Τιμόθεου Καβακά. Προσπάθεια θα γίνει ώστε ο αντικαταστάτης του Αναστόπουλου να έχει κλείσει μέχρι την Κυριακή προκειμένου να ξεκινήσει την προετοιμασία για το ματς με την Ξάνθη.
Προβάδισμα για Τάτο Την ίδια ώρα, προβάδισμα για την απόκτηση του Ανδρέα Τάτου με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό φαίνεται να αποκτά ο ΟΦΗ. Οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν πρόθυμοι να παραχωρήσουν τον παίκτη στους Κρητικούς, που σε μια τέτοια περίπτωση θα ενισχυθούν σημαντικά.

Sportday

Έτοιμος να αναλάβει τον Ατρόμητο ο Νίκος Αναστόπουλος

Οι φήμες είχαν αρχίσει να αναπτύσσονται από το μεσημέρι της Τετάρτης. Ουδείς όμως μπορούσε να προβλέψει εκείνη τη στιγμή πόσο γρήγορα θα εξελίσσονταν τα πράγματα στο… ντόμινο το οποίο δημιουργείται μεταξύ Αναστόπουλου, ΟΦΗ και Ατρόμητου.

Μέχρι που χθες το μεσημέρι γινόταν γνωστή ξαφνική η παραίτηση του «αλενατόρε» από τον πάγκο των Κρητικών και αμέσως επικράτησε… πανικός στα δημοσιογραφικά στέκια.
Ο Αναστόπουλος έμεινε ελεύθερος, ο Ατρόμητος ψάχνει προπονητή, ο Σπανός έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον 54χρονο προπονητή. Δεν ήθελε και πολύ για να καταλάβει κάποιος πως αφού υπήρξε καπνός, υπήρχε και… φωτιά. «Το μόνο που ισχύει είναι ότι από τη στιγμή που πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος, προστίθεται στην ατζέντα μας», ανέφεραν κύκλοι της ΠΑΕ Ατρόμητος, οι οποίοι διέψευσαν κατηγορηματικά πως πίσω από την παραίτηση κρύβονταν αυτοί και πως πλησίασαν τον Αναστόπουλο νωρίτερα. «Δεν είναι στις αρχές του Σπανού και του Ατρόμητου να συζητά επαγγελματικά με ανθρώπους που δεσμεύονται με συμβόλαια.

Δεν υπάρχει καμία απολύτως σύνδεση της αποχώρησης του Αναστόπουλου από την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ με δική μας επαφή μαζί του για να αναλάβει τον Ατρόμητο.
Εξετάζουμε τα δεδομένα και σύντομα θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. καθώς η ομάδα πρέπει να έχει προπονητή μέχρι τη Δευτέρα», πρόσθεταν οι Περιστεριώτες. Και από το περιβάλλον του Αναστόπουλου πάντως προέκυπτε πως δεν είχε γίνει καμία επαφή με τον Ατρόμητο και πως η απόφασή του αφορούσε την κατάσταση που επικρατεί στον ΟΦΗ.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook