“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

ΦΩΣ

Μένει ο Σίσιτς, φεύγει ο Βάντο

Προς εκτόνωση βαίνει το θέμα Σίσιτς στον ΟΦΗ και όπως όλα δείχνουν ο Σλοβένος ακραίος θα συνεχίσει, τουλάχιστον ως το επόμενο καλοκαίρι, τη συνεργασία του με την ομάδα του Ηρακλείου.. Από τη μια οι άνθρωποι της ΠΑΕ διαπιστώνουν ότι είναι δύσκολο, έως αδύνατο, να βρεθεί ο αντικαταστάτης του παίκτη που θα καταφέρει να μπει αμέσως στο κλίμα της ομάδας και να βοηθήσει από την πρώτη στιγμή. Από την άλλη πλευρά ο ποδοσφαιριστής (φαίνεται ότι) δεν βρίσκει ομάδα στα μέτρα που ο ίδιος επιθυμεί για να συνεχίσει την καριέρα του και όλα δείχνουν ότι, ίσως και αναγκαστικά, οι δύο πλευρές θα ρίξουν νερό στο κρασί τους και θα συνεχίσουν, μέχρι το καλοκαίρι, την κοινή πορεία τους.

Τελείως διαφορετική κατεύθυνση παίρνει η περίπτωση του Βραζιλιάνου Βάντο, ο οποίος βρίσκεται με το… ενάμισι πόδι εκτός ΟΦΗ. Ο παίκτης αποτελεί «ξένο σώμα» για τους ανθρώπους του ΟΦΗ, από τη στιγμή που προχώρησε σε κατάθεση προσφυγής και μάλιστα στην προχθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου εξουσιοδοτήθηκε ο Μάνθος Πουλινάκης να έρθει σε επαφή με την πλευρά του παίκτη προκειμένου να βρεθεί φόρμουλα συναινετικής λύσης της συνεργασίας πριν από τις 27 του Γενάρη, οπότε και έχει ορισθεί η εκδίκαση της προσφυγής του ποδοσφαιριστή. Το θέμα των προσφυγών, γενικότερα, αλλά και το χρέος της ΠΑΕ προς τον Ερασιτέχνη ήταν οι δύο βασικοί άξονες που απασχόλησαν τους διοικούντες την ΠΑΕ στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα το οικονομικό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε… κούρεμα του χρέους (από 300.000 ευρώ θα πέσει στα 130.000 ευρώ), με την απαραίτητη δέσμευση από μέρους της ΠΑΕ για καταβολή του ποσού σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Πουλινάκης και νομικό τμήμα θα αναλάβουν τα θέματα των προσφυγών και περιμένουν την ψήφιση του νόμου για δυνατότητα καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 36 δόσεις, για να ξεκινήσουν τις συζητήσεις.
Στον μεταγραφικό τομέα, αισιοδοξία, αν όχι σιγουριά, υπάρχει στον ΟΦΗ για την ένταξη των Αποστολόπουλου και Γιάννου στο ρόστερ της ομάδας ως το καλοκαίρι. Για τον πρώτο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα μετακομίσει στο Ηράκλειο μόλις αποκατασταθούν τα προβλήματα τραυματισμών των Κωνσταντινίδη και Ετο, ενώ για τον δεύτερο φαίνεται να υπάρχει αποδοχή του αιτήματος από την πλευρά του ΠΑΟΚ και μένει να αποφασίσει ο ΟΦΗ να κάνει την κίνηση.

• Σήμερα θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση αναφορικά με τη συμμετοχή, ή όχι, του Κουτσιανικούλη, ο οποίος και χθες έκανε ατομικό πρόγραμμα. Εκτός πλάνων παραμένουν οι Σίσιτς, Ζαχαράκης, Μπούρμπος, Χαριτωνίδης.

Sportday

Nέος “βραχνάς” από Γεωργίου

Ενας νέος οικονομικός «βραχνάς» ήρθε να προστεθεί στον ΟΦΗ από πρώην ποδοσφαιριστή του που κινήθηκε νομικά για να διεκδικήσει τα οφειλόμενα του.
Αναφερόμαστε στον Γιώργο Γεωργίου, ο οποίος είχε καταθέσει προσφυγή σε βάρος της ΠΑΕ και αυτή εκδικάστηκε, με την κρητική ομάδα να καλείται να καλύψει άμεσα το ποσό των 150.000 ευρώ στο σύνολο του (και όχι σε δόσεις) για να μην υπάρξει κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών από το πρωτάθλημα. Πρόκειται για ένα ζήτημα που δεν χειρίστηκαν ορθώς οι άνθρωποι της ΠΑΕ και είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν επικοινωνήσει με τον έμπειρο αμυντικό για να επιτύχουν τουλάχιστον ένα διακανονισμό.

Από κει και πέρα. παραμονές Πρωτοχρονιάς και ώρα 16:00 ορίστηκε η γενική συνέλευση του συλλόγου όχι στο κλειστό του ΒΑΚ. που γινόταν συνήθως, αλλά στην αίθουσα του «Θ. Βαρδινογιάννης». Στα αγωνιστικά, ο Κουτσιανικούλης ακολούθησε χθες θεραπεία, αλλά εκτιμάται ότι θα προλάβει τον επαναληπτικό του Σαββάτου με τον Απόλλωνα. Νοκ άουτ είναι οι τραυματίες Ζαχαράκης και Σίσιτς. Σε μεταγραφικό επίπεδο, ο Γιώργος Μακράς που έμεινε ελεύθερος από τον Ατρόμητο εμφανίζεται ως ένα από τα ονόματα που απασχολεί τον ΟΦΗ.

Goal

Στο “κάδρο” ο Μακρής

Σε περιζήτητος… γαμπρός έχει εξελιχθεί ο Γιώργος Μακρής, καθώς το όνομα του απασχολεί και τον ΟΦΗ. Οι Κρητικοί ψάχνουν την περίπτωση του 28χρονου αμυντικού μέσου, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες, υπό την έννοια πως αποτελεί «μήλον της Εριδος» για πολλές ομάδες της κατηγορίας, οι οποίες έχουν μεγαλύτερες οικονομικές δυνατότητες.

Στα αγωνιστικά, ο Βασίλης Κουτσιανικούλης δύσκολα θα είναι στα πλάνα του Νίκου Αναστόπουλου εν όψει της ρεβάνς με τον Απόλλωνα Σμύρνης, καθώς δεν προπονήθηκε χθες. Πολύ δύσκολα θα ρισκάρει τη συμμετοχή του. Κατά τα άλλα μόνος του προπονείται ο Βαντο, με τον οποίο θα επιχειρηθεί να βρεθεί η χρυσή τομή για να λύσει τη συνεργασία.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook