Βοσνιάδης: «Ο ΟΦΗ των προβλημάτων αξίζει πολλά συγχαρητήρια»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Για τον τρόπο με τον οποίο ξεπέρασε τα προβλήματα του καλοκαιριού πλέκοντας το εγκώμιο του ΟΦΗ μίλησε στον Athletic Radio 104,2 ο τεχνικός του Απόλλωνα Αθηνών Αλέκος Βοσνιάδης.

Ο ιστορικός Απόλλωνας έρχεται στο Ηράκλειο για να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ σε μια «μάχη» βγαλμένη από την δεκαετία του ’90 όταν οι δύο ομάδες πρωταγωνιστούσαν στην Α’ Εθνική.

Φέτος, η ομάδα της Ριζούπολης πρωταγωνιστεί στην Football League και ο Αλέκος Βοσνιάδης μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 δεν έκρυψε τον θαυμασμό του και την εκτίμηση του προς τον ΟΦΗ.

«Αξίζουν συγχαρητήρια στον προπονητή του και είδαμε πως ξεκίνησε το προηγούμενο καλοκαίρι. Πήρε πολλά παιδιά από την Β’ και την Γ’ Εθνική δίχως να κάνει τυχαίες επιλογές. Έχει δημιουργήσει μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική ομάδα. Είδα το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό και αν υπήρχε μια ομάδα που έπρεπε να κερδίσει, αυτή ήταν ο ΟΦΗ. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ανθρώπους της ομάδας γιατί παρουσιάζει ένα εξαιρετικό πρόσωπο. Θα αποφύγει τα δύσκολα και θα έχει μια καλή χρονιά» ήταν το σχόλιο του για τον ΟΦΗ εν όψει του σημερινού παιχνιδιού για την τρίτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλέκος Βοσνιάδης στον Athletic Radio 104,2

Για τους παίκτες που έχει ξεχωρίσει από τον ΟΦΗ: «Διαθέτει παίκτες – βαρόμετρα όπως ο Βερόν, ο Παπάζογλου. Υπάρχουν παιδιά που παίζουν για πρώτη φορά στην Σούπερ Λιγκ όπως ο Γουναρίδης, ο Κουρδάκης που παρουσιάζουν εξαιρετική εικόνα. Ακόμα παίκτες όπως ο Κουτσιανικούλης και ο Σίσιτς που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Ο ΟΦΗ βγάζει κάτι θετικό στο γήπεδο και αυτό αποτυπώνεται πλήρως μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Για το σημερινό παιχνίδι: «Με όποια μορφή παρουσιαστούμε απέναντι στον ΟΦΗ, θα φροντίσουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας απέναντι σε μια καλή και μεγάλη ομάδα».

Για το γεγονός ότι άφησε εκτός αποστολής αρκετούς βασικούς: «Όταν έχεις παιχνίδια Τετάρτη – Κυριακή και όλοι γνωρίζουμε ότι οι ομάδες της Football League έχουν ημερομηνία λήξης στον θεσμό, έχουμε στόχο να μην φορτώσουμε πολύ την ομάδα μας και έχουμε στο μυαλό μας το παιχνίδι της Κυριακής με τον Φωκικό. Βγαίνει κόπωση, έχουμε προβλήματα. Πολλά παιδιά θα μπουν για πρώτη φορά στο παιχνίδι».

Για την μέχρι τώρα πορεία του Απόλλωνα: «Αν και είναι νωρίς η πορεία μας είναι καλή, πιστεύαμε ότι θα είμαστε στην πρώτη εξάδα όμως η πρώτη θέση μας ικανοποιεί και μας δίνει κουράγιο και δύναμη για την συνέχεια».

Για το πρωτάθλημα της Football League: «Υπάρχουν πολλές ομάδες που μπορούν να κερδίσουν οπουδήποτε. Για αυτό βλέπουμε και αυτά τα αποτελέσματα όπου κερδίζουν όλες παντού. Υπάρχουν ιστορικές ομάδες και ενδέχεται να φτάσουν και τις 50 αγωνιστικές – για τις ομάδες που θα μπουν στα πλέι – οφ. Είδαμε πολλούς παίκτες από το παραπάνω επίπεδο ήρθαν στην κατηγορία λόγω της απαγόρευσης μεταγραφών που είχαν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Υπάρχουν ομάδες που από τον Ιανουάριο και μετά να αλλάξουν τα ρόστερ τους και να παρουσιάσουν καλύτερο πρόσωπο. Δεν νομίζω όμως ότι θα υπάρξουν εύκολα φαβορί και να ξεχωρίσουν γρήγορα οι ομάδες που θα κυνηγήσουν την άνοδο».

Για τον Εργοτέλη: «Ο Εργοτέλης είναι μια ομάδα που ξεχωρίζει. Έχει πολύ καλό τρόπο παιχνιδιού, μπορεί να φέρει παντού καλά αποτελέσματα και στην έδρα του έχει φέρει καλά αποτελέσματα πέραν μιας ήττας και μιας ισοπαλίας. Διαθέτει πολύ καλό υλικό με έμπειρους και νεαρούς ποδοσφαιριστές. Είναι μια ομάδα που βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας και αν δεν αντιμετωπίσει εξωαγωνιστικά προβλήματα τότε θα ξεχωρίσει ακόμα περισσότερο».

Για τον στόχο του Απόλλωνα: «Ο Απόλλωνας βρίσκεται σε ανοδική πορεία, διαθέτει εξαιρετικές υποδομές και οικονομική συνέπεια. Η λειτουργία του είναι λειτουργία ομάδας Σούπερ Λιγκ και πιστεύω ότι ο Απόλλωνας θα επιστρέψει στην κατηγορία που ανήκει και που αξίζει να παίζει».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook