ΔΣ στην Σούπερ Λιγκ που κρίνει πολλά (και) για τον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Μάνθος Πουλινάκης προκειμένου να δώσει το παρόν στην κρίσιμη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Σούπερ Λιγκ. 

Η σημερινή συνάντηση στην Αστροναυτών θα κρίνει αρκετά πράγματα και για τον ΟΦΗ καθώς κάποια από τα θέματα που θα συζητηθούν τον αφορούν άμεσα. Μεταξύ των θεμάτων που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, είναι το γηπεδικό, η υπόθεση του Καρακατσάνη αλλά και το τι πρόκειται να γίνει με την υπόθεση των μεταγραφών και των φορολογικών ενημεροτήτων.

Όπως γίνεται κατανοητό, στον ΟΦΗ έχουν… τέρμα τις κεραίες τους προκειμένου η ομάδα να μην πληγεί από πουθενά ενώ σήμερα πρέπει να κλείσει οριστικά και αμετάκλητα το θέμα του «Γεντί Κουλέ» που συνεχίζει να αιωρείται από την Σούπερ Λιγκ.

Ακόμα θα συζητηθεί το θέμα του τηλεοπτικού συμβολαίου της νέας σεζόν, για το οποίο αρχικά η Nova ζητούσε μείωση της τάξης του 25% για να «κλειδώσει» τελικά στο 10%.

Η Νova είχε ζητήσει επίσης να υπάρχει ρήτρα αποκλεισμού, σύμφωνα με την οποία αν μια ομάδα αποβληθεί από το πρωτάθλημα – και επομένως δεν πραγματοποιούνται αγώνες της κάθε αγωνιστική – θα αφαιρείται ένα αρκετά σημαντικό ποσό απ’ όλες τις ομάδες (350.000 ευρώ για κάθε αγώνα που δεν γίνεται, γεγονός που θα προκαλούσε οικονομική αιμορραγία στην Super League).

Τελικά, έπειτα πάλι από διαπραγματεύσεις, αφού το συγκεκριμένο ενδεχόμενο (αποκλεισμού ομάδας) συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, το ποσό της ρήτρας μειώθηκε αισθητά κάτι που επίσης θα επικυρωθεί σήμερα.

Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνουν:

1. Εγγραφή Π.Α.Ε. Βέροια, Πανθρακικός και Πλατανιάς Χανίων ως Mελών της Super League.

2. Οικονομικά ζητήματα ΠΑΕ – Μελών της Super League.

3. Έγκριση Προγράμματος Τηλεοπτικών Μεταδόσεων 1ης και 2ης Αγωνιστικής Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ 2012 – 13.

4. Έγκριση Προκηρύξεων και Λοιπά Οργανωτικά Ζητήματα Πρωταθλημάτων Υποδομής Super League ΟΠΑΠ K20 & K17.

5. Διαδικασία επί Αποφάσεων του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, περί Ενεργοποίησης Ποινών κατά ΠΑΕ – Μελών της Super League.

6. Θέματα Γηπεδικών Εγκαταστάσεων.

7. Διάφορα

Μετά το τέλος του προγραμματισμένου ΔΣ θα διεξαχθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση, όπου αναμένεται να εγκριθεί η προκήρυξη των πλέι οφ της Super League.

Τέλος, θα συζητηθεί και το αίτημα του Παναθηναϊκού για την αναβολή της πρεμιέρας του με τον Λεβαδειακό που, πάντως, συμπεριελήφθη κανονικά στο πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής της διοργανώτριας αρχής.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook