Κλάδος: “Δεν θα ανεχτώ την προδοσία”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη, το πρόσωπο που έκλεψε την παράσταση στην Γ.Σ. της Τετάρτης, ο Κώστας Κλάδος μίλησε στον Athletic Radio 104,2 σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στηριζόμενος σε πλάνα για τον ΟΦΗ της επόμενης περιόδου.

Ο Κώστας Κλάδος μίλησε ανοιχτά για τα σχέδια του για τον ΟΦΗ, ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχθεί προδοσίες και επέμεινε με έμφαση στην δέσμευση που έχει δοθεί από τα μέλη της νέας διοίκησης για οικονομική συμμετοχή από 600 χιλ. ευρώ μέχρι και 1 εκ. ευρώ που πρέπει να συγκεντρώσει μέχρι τις 31/7 το νέο σχήμα για να έχει ενδείξεις επιτυχίας, η νέα διοικητική προσπάθεια που ξεκινάει στον ΟΦΗ.

Αναλυτικά οι αναφορές του Κώστα Κλάδου στον Αthletic  Radio 104,2:

Για την παρουσία του στην Γ.Σ. του ΟΦΗ και το χειροκρότημα των μετόχων:

“Προσπάθησα να επικεντρωθώ στην ουσία του θέματος σε ότι αφορά στο κάλεσμα που μου έγινε. Κλήθηκα να βοηθήσω γιατί μου μετέφεραν ότι ο ΟΦΗ είναι στα πρόθυρα για να μπεί μια ταφόπλακα πάνω του, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Δεν αφήνω αιχμή για κανένα. Το Πρωτοδικείο όριζε τελευταία αναγκαστικές διοικήσεις. Μια διοίκηση που αναγκαστικά καλείται να διοικήσει με ανώνυμη εταιρεία έχει περιορισμένο ρόλο. Όταν μια εταιρεία φτάνει σε αυτό το σημείο, πρέπει από παντού να διαφαίνεται συννεφιά. Η Γενική Συνέλευση που έγινε και η εκλογή νέας διοίκησης, θέλω να πιστεύω ότι είναι μια μέρα ανατολής για τον ΟΦΗ.

Δεν βρέθηκε πολύς κόσμος, αλλά συνάντησα ένα καλό κλίμα. Είχα διαπιστώσει μια αίσθηση φόβου στα πρόσωπα αρκετών στελεχών του ΟΦΗ.

Ότι κάτι θα συμβεί. Είπα ότι είμαι  έτοιμος να εγκαταλείψω σε μια συζήτηση με τους οργανωμένους, αν δεν ήταν διατεθειμένοι να αφήσουν να ακουστούν όλες οι φωνές. Βρήκα την μέγιστη ανταπόκριση από τα παιδιά. Ετσι είχαμε μια διαδικασία που ακούστηκαν όλες οι φωνές και αναδείχθηκε αποτέλεσμα”.

Για την απόφαση του να ασχοληθεί ξανά με τα διοικητικά του ΟΦΗ:

“Είχαν γίνει ξανά συζητήσεις πρίν από ένα χρόνο με κάποιους παράγοντες που βρέθηκα. Μου το ζήτησαν αλλά τότε δεν με ενδιέφερε. Τώρα 24 ώρες πρίν την Γενική Συνέλευση μου ζήτησαν την βοήθεια μου. Δεν είμαι σωσίας. Εκανα ένα σχεδιασμό με βάση την ενημέρωση που είχα. Για αυτό και εξ’ αρχής προχώρησα στον διαχωρισμό. Άλλος ο αγωνιστικός τομέας και άλλος ο επιχειρησιακός τομέας. Είναι διαφορετικά πράγματα, που ο ένας βέβαια επηρεάζει τον άλλο. Ανέπτυξα το σκεπτικό μου σε μια συνάντηση που έγινε. Πιστεύω ότι έπεισα την παρέα μου με τα επιχειρήματα μου. Και λέω παρέα γιατί έτσι νοιώθω τη νέα διοίκηση”.

 Για τον τομέα που πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει περισσότερο:

“Δεν έχω το δικαίωμα να απαιτώ. Θα συμμετέχω. Οι γνώσεις μου είναι πάνω στην οργάνωση και τον έλεγχο των επιχειρήσεων. Αν η εταιρεία λειτουργήσει στα πρότυπα που θέλω, θα επιχειρήσουμε  μια διαφάνεια.

Δεν θα μας ξεφύγει ο έλεγχος σε καμία περίπτωση. Στον αγωνιστικό χώρο, θα πάμε μόνο για συμφωνίες. Και εκεί ξεκάθαρα πράγματα και με διαφάνεια”.

Για την προυπόθεση συμμετοχής που έθεσε, με την παρουσία του Νίκου Μαχλά:

“Δεν θα πρέπει να έρθουν οι μουσαφίρηδες και να διώξουν τους παλαιότερους. Δέχομαι ότι έχει διαπράξει κάποια λάθη. Αλλα είδα καλή διάθεση. Είδα ένα ΟΦΗ να μένει στην Α’ Εθνική εξαιτίας του και πρέπει να του το αναγνωρίσουμε. Δεν θα συμμετάσχω για να συμβάλλω στην ταφόπλακα του ΟΦΗ. Είπα ότι δεν θα ανεχθώ προδοσίες. Δεν έχει δικαίωμα να εγκαταλείψει κανείς. Θα αποχωρήσω αν διαισθανθώ τη λέξη προδοσία. Την απεχθάνομαι. Αν δώ ότι οι συνάδελφοι μου με προδίδουν θα δηλώσω ότι δεν μπορώ να συμπορευθώ”.

Για το αν μπορεί η διοίκηση που αναδείχθηκε να σώσει το καράβι;

“Επέμενα ότι για να συμμετάσχω  στο διοικητικό συμβούλιο, γιατί συμφωνήσαμε  να κατατεθεί στο γραφείο μου σε επίπεδο συνεργασίας ένα ποσό  από 600 έως 1 εκατομμύριο ευρώ. Αν είναι σε επιταγές, εγώ θα αναλάβω να ρευστοποιήσω τις επιταγές. Όταν κάποιοι άνθρωποι λένε στο τραπέζι ότι τα χρήματα αυτά μπορούν να βρεθούν, λέω ότι αν δεν βρεθούν τα χρήματα αυτά θα είναι η μεγαλύτερη προδοσία.

Δεσμευτήκαμε ότι από διάφορους οικονομικούς παράγοντες, ότι θα βρούμε τα χρήματα αυτά. Ορισα χρονικό περιθώριο μέχρι τις 31/7. Αν δεν έρθουν τα χρήματα αυτά δεν μπορούμε νε λειτουργήσουμε. Δεν ήρθα στον ΟΦΗ να επισφραγίσω την ταφόπλακα του. Πρέπει να γίνει από όλους μας ανάληψη ευθυνών. Αυτή είναι η προυπόθεση συμμετοχής μου”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook