«Πρέπει να σταματήσει το καλαμπούρι με τις μετοχές του κόσμου»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Με αρκετή δόση ειλικρίνειας, ο Χρήστος Μιχαλόπουλος με παρέμβαση του στον Athletic Radio 104,2 τόνισε ότι έπρεπε ο σύλλογος να έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι φίλαθλοι του ΟΦΗ να πάρουν τις μετοχές τους.

Αρχικά, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ επισήμανε ότι “είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο οι μετοχές του κ Βατσινά. Έχει απεκλήθη με ένα πληρεξούσιο ανέκκλητο ο κ. Βατσινάς πάσης αξίωσης των μετοχών. Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Κουράκης έχει κάνει ένα πληρεξούσιο στον κ. Λεμπιδάκη και στον κ. Δαμιανάκη ότι μπορούν να μεταβιβάσουν και να εκπροσωπούν τις μετοχές αυτές. Κατά την ταπεινή μου γνώμη δηλαδή δεν έχει καμία εξουσία με τις μετοχές αυτές ο κ. Βατσινάς” , τονίζει αρχικά ο κ. Μιχαλόπουλός που στην ερώτηση για τις υπόλοιπες μετοχές που δεν έχουν ακόμα μεταβιβαστεί τονίζει πως “Είναι μια διαδικασία που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Θα είχε ολοκληρωθεί αν είχε πληρωθεί ο φόρος μεταβίβασης των μετοχών που είναι 70.000 ευρώ. Την πρώτη περίοδο έγιναν αρκετά λάθη, όχι εκ δόλου, αλλά από απειρία. Έπρεπε να υπάρχει ένας ορθολογισμός στις αποφάσεις αλλά μέσα στην αναμπουμπούλα της χαράς της λευτεριάς δεν επικράτησε η λογική της ολοκλήρωσης του ιδιοκτησιακού. Θα έπρεπε να μην ανεβαίναμε κατηγορία, να ολοκληρωνόταν το ιδιοκτησιακό και να γινόταν μια οικονομική εξυγίανση. Κάτι που δεν έγινε γιατί με την πίεση του κόσμου μπήκε στόχος η απευθείας άνοδος.

 

Αρκετές μετοχές έχουν τακτοποιηθεί. Όπως οι δικές μου, του Βρέντζου, του Ξημέρη, του Κουράκη, του Λεμπιδάκη, Παπακαλιάτη κ.α που πλήρωσαν το φόρο από την τσέπη τους. Η εταιρεία δεν έχει εκδώσει τίτλους μετοχών και ουσιαστικά υπάρχουν άυλοι τίτλοι μετοχών. Επειδή υπάρχουν πολλοί οπαδοί που έδωσαν έστω και λίγα ευρώ για τις μετοχές και απαιτείται μεγάλη γραφειοκρατία δεν έγινε τότε αυτό που θα έπρεπε γιατί ο όγκος δουλειάς ήταν τεράστιος. Και δεύτερον είναι παράλειψη της ΠΑΕ που δεν πλήρωσε εξωτερικούς συνεργάτες για να κάνουν όλες αυτές τις εργασίες. Και το κυριότερα θα έπρεπε να είχε καλέσει τους ανθρώπους αυτούς να έχουν υπογράψει και να έχει πληρωθεί ο φόρος. Με μια στιβαρή διοίκηση θα έπρεπε όλα αυτά να είχαν τελειώσει εδώ και πολύ καιρό.  

Πρέπει να σταματήσει το καλαμπούρι με τις μετοχές. Να σεβαστούμε το χρήμα του Ηρακλειώτικου λαού όχι μόνο στα λόγια αλλά και στα έργα. Αυτή η μεταβίβαση των μετοχών θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα. Να εκδοθούν και οι τίτλοι. Ο κόσμος έχει απόλυτο δίκιο να φωνάζει”.

Επιπροσθέτως ο κ. Μιχαλόπουλος ενημερώνει τον κόσμο εν όψει της  Γενικής Συνέλευσης της ερχόμενης Τετάρτης: “Πληροφοριακά λέω ότι όλοι όσοι έχουν μετοχές και είναι γραμμένοι στο μετοχολόγιο της ΠΑΕ να δηλώσουν στα γραφεία της ΠΑΕ, πέντε μέρες νωρίτερα από την Γ.Σ. για την συμμετοχή τους, για να λάβουν μέρος στην Συνέλευση. Να πάρουν τηλέφωνο στην ΠΑΕ, θα πρέπει να υπάρχει κάποιος υπάλληλος εκεί για να απαντήσει, προκειμένου να δηλώσει ότι θέλει να συμμετάσχει στην Συνέλευση. Έτσι, θα εγγραφεί σε μια ειδική κατάσταση που θα σταλεί στο υπουργείο Εμπορίου. Όσοι δεν κάνουν αυτοί την διαδικασία, η Γ.Σ. των παρόντων θα πρέπει να πάρει απόφαση για τον αν συμμετάσχουν ή όχι στις εργασίες, για τον αν θα έχουν δικαίωμα λόγου και ψήφου”.

Στο τέλος της παρέμβασης του ο πρώην πρόεδρος του ΟΦΗ ρωτήθηκε για τις παραιτήσεις Κορωνάκη και Μανταδάκη: “Ο κ. Κορωνάκης αγαπάει πολύ τον ΟΦΗ αλλά έχει κάνει πολλές βεβιασμένες κινήσεις. Λάθη σωρηδόν και δεν έπρεπε να τα κάνει ειδικότερα σε μια τέτοια κρίσιμη περίοδο. Για τον κ. Μανταδάκη έχω να πω ότι είναι ένας ήρωας, παρόλο που κάποιες φορές είχαμε αντιδικήσει. Έχει προσφέρει πολλά στον ΟΦΗ. Θεωρώ ότι στην δεύτερη παράγραφο της επιστολής του, φωτογραφίζει έναν άνθρωπο, που παρόλο που το αρνείται, ήταν η αφορμή για να παραιτηθεί”. 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook