
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Μάκης Γκαγκάτσης, θα συμμετέχει στην κουβέντα για τις τιμωρίες των ομάδων και σχολίασε πως: «ανοίγει ο δρόμος για επικίνδυνες παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου».
Έπειτα από τον τρόπο με τον οποίο έχουν κλείσει τα γήπεδα των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, Άρη από τις αποφάσεις της ΔΕΑΒ, αλλά και το ζήτημα που προκύπτει στον ΠΑΟΚ με τη διπλή τιμωρία και την ποινική δίωξη σε ποδοσφαιριστές για τα περιστατικά του πάρκινγκ της OPAP Arena, η Stoiximan Super League θίγει το ζήτημα του κανονισμού, με παρόντα τον Μάκη Γκαγκάτση.
Ο πρόδρος της ΕΠΟ θα παραβρεθεί στο Δ.Σ. της Λίγκας, την προσεχή Δευτέρα, 10/2, αποδέχθηκε την πρόσκληση του προέδρου της διοργανώτριας αρχής, Βαγγέλη Μαρινάκη και ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του, σχετικά με το θέμα της έκτακτης συνεδρίασης:
«Μετά τις ποινές διεξαγωγής αγώνων κεκλεισμένων των θυρών που επιβλήθηκαν στην ΑΕΚ, στον Άρη και στον Παναθηναϊκό, καθώς και τις ποινές στον ΠΑΟΚ, θεωρώ ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να αντιμετωπίσουμε αφενός τον παραλογισμό του “γράμματος του νόμου” με την επιβολή πολλαπλών ποινών για το ίδιο αδίκημα, καθώς και του “πνεύματος” έτσι ώστε ο αθλητικός νόμος και η αθλητική δικαιοσύνη να εφαρμόζονται με τρόπο που εξασφαλίζει τη δίκαιη μεταχείριση των συλλόγων.
Η εξίσωση πειθαρχικών παραπτωμάτων που συμβαίνουν στο πλαίσιο ενός αγώνα με πράξεις που αφορούν τη διατάραξη της τάξης από τους φιλάθλους, στην πραγματικότητα αλλοιώνει τη φύση του αθλήματος. Το επόμενο βήμα ποιο θα είναι; Μία κόκκινη κάρτα για απόπειρα βιαιοπραγίας ή μία αντιπαράθεση στα αποδυτήρια, θα επισύρουν ποινικές διώξεις;
Η ποινικοποίηση πειθαρχικών αδικημάτων ανοίγει τον δρόμο για επικίνδυνες παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, που είναι οργανωμένο, έχει δικές του δομές και η ανεξάρτητη λειτουργία του είναι αναγνωρισμένη από την FIFA και την UEFA. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι είναι “κράτος εν κράτει”. Ομοίως ούτε το κράτος μπορεί να λειτουργεί σαν “ποδόσφαιρο εν ποδοσφαίρω”».