Τα όμορφα ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ δεν ξεχνιούνται ποτέ… (videos)

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ένα ζεστό βράδυ – όπως σήμερα – ήταν όταν στις 21 Ιουνίου 1987 ο ΟΦΗ κέρδιζε τον Ηρακλή στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας κατακτώντας τον μοναδικό τίτλο της 96ρονης ιστορίας του.

Το ΟΑΚΑ ήταν γεμάτο από κόσμο με… καραβάνια Κρητικούς να φεύγουν από το λιμάνι και το αεροδρόμιο του Ηρακλείου προκειμένου να δώσουν το παρόν στον πρώτο τελικό στην πολύχρονη ιστορία του ενός από τους μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας.

Λίγες ώρες αργότερα, τα παιδιά του Ευγένιου Γκέραρντ θα αποζημίωναν τους χιλιάδες Κρητικούς που γέμιζαν τις εξέδρες του ΟΑΚΑ και με ΗΡΩΑ τον Μύρωνα Σηφάκη έφταναν στην κατάκτηση του κυπέλλου. Το τι συνέβη εκείνη τη νύχτα, όλοι – λίγο, πολύ – το γνωρίζουν. Ο Κωφίδης έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ηρακλή όμως ο ΟΦΗ αντεπιτέθηκε και ισοφάρισε 1 – 1 με μια κεφαλιά – δυναμίτη του Γρηγόρη Χαραλαμπίδη.

Το σκορ δεν άλλαξε στην υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα αλλά ούτε και στην ημίωρη παράταση με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα πέναλτι. Ο Γκέραρντ έχοντας δει… όνειρο εκείνη τη νύχτα επέλεξε τον Μύρωνα Σηφάκη αντί των Χοσάδα, Μητσέα και ο νεαρός – τότε – τερματοφύλακας του ΟΦΗ τον δικαίωσε απόλυτα. Ο Μύρων Σηφάκης αποκρούει τα πέναλτι των Ζήφκα και Αδάμου οδηγώντας τον ΟΦΗ στην κατάκτηση του μοναδικού τίτλου του.

Για την ιστορία, οι δύο 11αδες

ΟΦΗ:Σηφάκης, Γκουλής, Βασιλείου, Τσινός, Μιχαλίτσιος (101′ Ανδρεανίδης), Ισις, Περσίας, Παπαβασιλείου, Νιόπλιας (94′ Καριώτης), Χαραλαμπίδης, Σαμαράς

Ηρακλής: Γκεοργκίεφ, Λευκόπουλος, Ζήφκας, Βακαλόπουλος, Ηλιάδης, Κωφίδης, Δ. Παπαδόπουλος, Ζούντμπι, Αθ. Αθανασιάδης, Χατζηπαναγής (98′ Αδάμου), Γ. Καραϊσκος (57′ Γ. Παπαδόπουλος)

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook