Το 4-2-3-1, η ελευθερία στους επιθετικούς και τα παιδιά που έβγαλε στην Τρίπολη

Eπιμέλεια:Πάνος Κατσαρός

O Μίλαν Ράσταβατς ανέλαβε χθες (13/10) με κάθε επισημότητα τα ηνία του ΟΦΗ και το Gentikoule σκιαγραφεί το προπονητικό του προφίλ

Μετά την αποχώρηση του Τραϊανού Δέλλα, ο ΟΦΗ επέλεξε να πάει σε μία έξυπνη επιλογή για τον πάγκο του, φτάνοντας σε συμφωνία με τον Μίλαν Ράσταβατς που έχει περάσει αρκετά χρόνια της προπονητικής του καριέρας στην Ελλάδα, στον πάγκο της Ξάνθης, αλλά και του Αστέρα Τρίπολης.

Ο 51χρονος τεχνικός αποτελεί μία πολύ καλή λύση, αποτελώντας έναν προπονητή που γνωρίζει τόσο το Ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και τον ΟΦΗ, καθώς τον έχει αντιμετωπίσει αρκετές φορές στο παρελθόν.

Το 4-2-3-1 και η άριστη σχέση με τους παίκτες του

Ο Μίλαν Ράσταβατς είναι ένας προπονητής που προτιμάει το 4-2-3-1 σαν σύστημα, το οποίο αποτελεί έναν σχηματισμό που έχει δουλέψει και γνωρίζει πως να τον εκμεταλλευτεί κατάλληλα, τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν υπάρξει ποτέ προβλήματα στα αποδυτήρια των ομάδων που έχει προπονήσει, καθώς είναι ένας άνθρωπος που έχει εξαιρετικές σχέσεις με τους ποδοσφαιριστές του, με όλους όσους με τους οποίους έχει συνεργαστεί να λένε τα καλύτερα για εκείνον και τη συμπεριφορά του εντός και εκτός γηπέδου.

Στον Αστέρα Τρίπολης, ο Σέρβος τεχνικός είχε βρει μία συγκεκριμένη… φόρμουλα, μία δομή, με την οποία έπαιζε με στόχο το αποτέλεσμα και τους τρεις βαθμούς, πάντα προσαρμοσμένο στον αντίπαλο, αλλά και στην έδρα της εκάστοτε αναμέτρησης.

Η εξαιρετική δουλειά με τους νεαρούς παίκτες

Ένας μεγάλος σύλλογος δεν εστιάζει μόνο στα αποτελέσματα και στις επιτυχίες, αλλά και στην εξέλιξη των νεαρών παικτών. Αυτό αποτελεί στόχος και του ΟΦΗ, και είναι κάτι που κατάφερε στην παρουσία του στην Τρίπολη. Ο Ράσταβατς ασχολείται με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, μιλάει μαζί τους και δουλεύει στις προπονήσεις, προκειμένου να τους βοηθήσει να κάνουν το επόμενο βήμα.

Ζουγλής, Γραμματικάκης, Τσιφτσής αλλά και Αγγελάκης, είναι μόνο μερικοί από τους νεαρούς Έλληνες παίκτες που επωφελήθηκαν από τη συνεργασία τους με τον Ράσταβατς, είτε παίρνοντας μεταγραφή και εξελίσσοντας την καριέρα τους, είτε αποτελώντας σημαντικά «γρανάζια» της πρώτης ομάδας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook