Μουνάφο στον ΣΠΟΡ FM 104,2 για Ράσταβατς: “Ο ΟΦΗ έκανε πολύ καλή επιλογή, καθαρός με προσωπικότητα”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο επί σειρά ετών αρχηγός του Αστέρα Τρίπολης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 104,2 για τον Μίλαν Ράσταβατς πλέκοντας το εγκώμιο του Σέρβου τεχνικού αποθεώνοντας παράλληλα τον ΟΦΗ και τον κόσμο του. “Τώρα που μένω στην Κρήτη θα φέρω τον γιο μου να δει από κοντά το γήπεδο γιατί ο ΟΦΗ έχει φανταστικό κόσμο” τόνισε μεταξύ των άλλων.

Μετά από 10 χρόνια παρουσίας στον Αστέρα Τρίπολης, ο Χουάν Μουνάφο άφησε την Αρκαδία για την Κρήτη και τα Χανιά όπου θα αγωνίζεται μέχρι το 2025. Ο πολύπειρος κεντρικός χαφ και σημαία του Αστέρα Τρίπολης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 104,2 και την εκπομπή “Θύρα 8” με τον Μανώλη Σαρρή για τον Μίλαν Ράσταβατς με τον οποίο συνεργάστηκαν στην ομάδα της Αρκαδίας. Ο Χουάν Μουνάφο περιέγραψε το προφίλ του Σέρβου τεχνικού εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως μπορεί να πετύχει στον ΟΦΗ.

Μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τον κόσμο του ΟΦΗ και τον τρόπο λειτουργίας του club μεταφέροντας και τις συζητήσεις που έχει κατά καιρούς τόσο με τον Αντριάν Ριέρα, όσο και με τον Γιάννη Χριστόπουλο. Μάλιστα αποκάλυψε πως πρόκειται να επισκεφθεί το “Γεντί Κουλέ” για να ζήσει ο γιος του την ατμόσφαιρα σε εντός έδρας παιχνίδι του ΟΦΗ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χουάν Μουνάφο στον ΣΠΟΡ FM 104,2:

Για την έλευση του Μίλαν Ράσταβατς στον ΟΦΗ: “Έμαθα τι έχει γίνει και με τον κύριο Δέλλα και μακάρι να πάνε όλα καλά με την οικογένεια του. Έχω μάθει πως πρόκειται για έναν φοβερό άνθρωπο, μπορεί να μην έχουμε δουλέψει μαζί αλλά είμαστε στον ίδιο χώρο και όλοι γνωριζόμαστε. Ο Ράσταβατς έρχεται σε μια ομάδα που έχει ξεκινήσει πολύ καλά και πιστεύω πως πρόκειται για μια πολύ καλή επιλογή επειδή είναι ένας ξένος προπονητής που έχει δέσει πολύ με την Ελλάδα. Γνωρίζει πολύ καλά το ελληνικό πρωτάθλημα, έχει φέρει αρκετά καλά αποτελέσματα και εγώ που έχω δουλέψει μαζί του πιστεύω πως είναι καθαρός, σοβαρός. Ο ΟΦΗ είναι μια πολύ καλή ομάδα για μένα, έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και θέλει έναν προπονητή που να συνεχίσει την δουλειά που έχει κάνει ο κ. Δέλλας. Για μένα πιστεύω πως θα βοηθήσει πολύ τον ΟΦΗ, πρόκειται για έναν άνθρωπο που θα έχει επικοινωνία σε πολύ ψηλό επίπεδο και με τους Έλληνες και με τους ξένους ποδοσφαιριστές. Γνωρίζει πολύ καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και τον ΟΦΗ.

Φέτος διεκδικείται η πέμπτη θέση και πιστεύω πως πολλές ομάδες την διεκδικούν και μια εξ’ αυτών είναι ο ΟΦΗ. Διαθέτει μεγάλη ποιότητα, καλούς παίκτες και καλό γκρουπ. Σίγουρα θέλουν την καθοδήγηση από την διοίκηση και τον προπονητή, ο ΟΦΗ έχει και έναν κόσμο που τον γνωρίζουμε όλοι στην Ελλάδα και διαθέτει την πίεση που άλλες ομάδες δεν την έχουν. Σίγουρα ο Ράσταβατς είναι ένας προπονητής που του αρέσει να δουλεύει με πίεση και θα τον βοηθήσει αυτό το στοιχείο”.

Για το προφίλ του Μίλαν Ράσταβατς: “Βλέπουμε πως και ο ΟΦΗ βγάζει σιγά – σιγά παίκτες από την ακαδημία. Σαν προπονητής θέλει να πετυχαίνει στόχους με την ομάδα τους, εάν δει ότι μικρά παιδιά μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου τότε θα τους δώσει χρόνο, δεν έχει κανένα πρόβλημα να το κάνει όπως το έκανε και στον Αστέρα Τρίπολης. Ο Μίλαν ότι πιστεύει πως είναι καλό για την ομάδα, θα το κάνει. Δίνει μεγάλη σημασία στο αμυντικό κομμάτι γιατί γνωρίζει πως στο ελληνικό πρωτάθλημα αυτό είναι το κλειδί. Του αρέσουν οι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, που ο ΟΦΗ διαθέτει αρκετούς και να τους δίνει ελευθερία στο παιχνίδι. Αν τον βοηθήσουν και τα αποτελέσματα πιστεύω πως ο ΟΦΗ θα είναι μια ομάδα που θα μας αρέσει πολύ να τον βλέπουμε”.

Για τους Ριέρα, Χριστόπουλο με τους οποίους ήταν συμπαίκτες στον Αστέρα Τρίπολης: “Εκτός από τον Ριέρα και τον Χριστόπουλο που ήμασταν συμπαίκτες, έχω αρκετούς φίλους μέσα στον ΟΦΗ και γνωρίζω πως λειτουργεί. Όταν μια ομάδα όπως ο ΟΦΗ ξεκινήσει καλά τότε την βοηθάει ψυχολογικά. Σίγουρα όταν υπάρχει μια ήττα στον ΟΦΗ, είναι περισσότερο σκληρή γιατί έχει φανατικό κόσμο και για αυτόν τον λόγο το γήπεδο είναι τόσο ωραίο. Όλα τα παιδά είναι χαρούμενα στον ΟΦΗ, όλοι γνωρίζουμε πως ο ΟΦΗ είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Αυτό που του λείπει είναι τα αποτελέσματα όμως πιστεύω πως μπορεί να το πετύχει φέτος”.

mounaforiera

Για τον ΟΦΗ και το πως δεν τέθηκε ενδεχόμενο να φορέσει την φανέλα του: “Πάντα μου άρεσε ο ΟΦΗ και το γήπεδο του, μοιάζει πολύ με της Αργεντινής και η ατμόσφαιρα είναι φανταστική. Πάντα θα λέω τα καλύτερα λόγια για τον Αστέρα Τρίπολης γιατί πέρασα 10 φανταστικά χρόνια. Όμως ο ΟΦΗ πάντα μας άρεσε ως αντίπαλος και είχε τον σεβασμό μας. Και αυτό που έλεγα σήμερα είναι πως τώρα που μένω στην Κρήτη θα πάρω τον γιο μου να τον φέρω στο γήπεδο γιατί είναι ένα από τα καλύτερα γήπεδα στην Ελλάδα.

Για την απόφαση να συνεχίσει στα Χανιά: “Μετά από πολλά χρόνια στον Αστέρα όπου πέρασα καλές και δύσκολες στιγμές, έκλεισε ένας φανταστικός κύκλος για μένα. Θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό με την οικογένεια μου, εγώ έψαχνα ένα διαφορετικό κίνητρο γιατί γνωρίζεις πως μετά από 10 χρόνια σε μια ομάδα ήθελα να κάνω μια αλλαγή, πριν το τέλος. Η επικοινωνία μου με τον Αστέρα ήταν πάντα φανταστική και επειδή είμαι στα 36 μου χρόνια, ήθελα να έχω έναν διαφορετικό στόχο και να δώσω περισσότερα πράγματα. Είχα προτάσεις όμως υπήρξε μια πολύ καλή επικοινωνία με τα Χανιά, είναι ένα μέρος που το γνωρίζω, περάσαμε με την οικογένεια μου πολλές καλές στιγμές και αποφασίσαμε να έρθουμε”.

Για το φετινό ξεκίνημα των Χανίων: “Είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα. Στο ξεκίνημα με την Καλαμάτα αν είχαμε κερδίσει, η συνέχεια θα ήταν ευκολότερη. Όμως επειδή ο στόχος είναι η διεκδικήση της ανόδου, αυτά τα αποτελέσματα μας έριξε λίγο όμως είναι λεπτομέρειες που έκριναν τα τρία παιχνίδια. Όμως εγώ με την εμπειρία μου βλέπω ότι έχουμε καλή ομάδα, μπορούμε να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα εντός και εκτός έδρας. Σίγουρα θέλουμε αποτελέσματα για να κερδίσουμε αυτοπεποίθηση. Δουλεύουμε πολύ καλά όλη την εβδομάδα, είναι θέμα χρόνου να έρθει η πρώτη νίκη και στην συνέχεια όλα θα εξαρτώνται από εμάς”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook