Η δεύτερη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, που δίχως τα πέναλτι είναι η κορυφαία, με την τρίτη χειρότερη άμυνα της Λίγκας και το στοιχείο που πρέπει να βρει ο ΟΦΗ είναι η ισορροπία μεταξύ των γραμμών του.
Σε ότι έχει να κάνει με την επίθεση, το έχουμε επισημάνει ξανά και ξανά. Το ατόφιο ταλέντο που έχει ο φετινός ΟΦΗ μεταφράζεται σε γκολ και από εκεί και πέρα, μετουσιώνεται σε βαθμούς. Η πλειάδα χαρισματικών ποδοσφαιριστών που έχει στην διάθεση του ο Τραϊανός Δέλλας του δίνουν την δυνατότητα να το εκμεταλλεύεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να το καρπώνεται κατά συνέπεια ο ΟΦΗ.
Ο οποίος ΟΦΗ σε επτά αγωνιστικές έχει πετύχει 12 γκολ, που συνολικά είναι η δεύτερη καλύτερη μετά από εκείνη του ΠΑΟΚ που είναι στο +1 όμως εδώ υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά: Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει πετύχει τέσσερα γκολ με πέναλτι, που σημαίνει ότι δίχως αυτά πέφτει στα 9 σε κανονική ροή αγώνα ενώ ο ΟΦΗ μετράει 2 γκολ από εκτελέσεις άρα εκείνος πάει στο +1 (10).
Παράλληλα όμως ο ΟΦΗ στον αντίποδα έχει δεχθεί 12 γκολ, επίδοση που αποτελεί την τρίτη χειρότερη. Περισσότερα γκολ έχουν δεχθεί μόνο ο Πανσερραϊκός (16) και ο Βόλος (13) ενώ η Λαμία μετράει το ίδιο παθητικό (12).
Με μια απλή ανάγνωση κάποιος θα πει ότι ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει αμυντικό πρόβλημα. Ισχύει; Έτσι και έτσι.
Από την μια ο ΟΦΗ έχει βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό στα γκολ που δεχόταν πέρυσι στο transition παιχνίδι, με αποτέλεσμα αυτό το αρνητικό φαινόμενο να έχει εκλείψει σε πολύ μεγάλο βαθμό με εξαίρεση το παιχνίδι Κυπέλλου όταν δέχτηκε το γκολ από τον Παναιτωλικό.
Όμως από εκεί και πέρα, όπως πολύ σωστά έχει πει ο Δέλλας, η αμυντική συμπεριφορά μιας ομάδας δεν καταλήγει στους τέσσερις της άμυνας αλλά σε όλους τους ποδοσφαιριστές της ενδεκάδας. Προφανώς και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, άλλωστε βλέπουμε πως καμία ομάδα του πρωταθλήματος δεν πατάει όπως θα ήθελαν οι προπονητές τους.
Για παράδειγμα, στο χθεσινό παιχνίδι κόντρα στον Πανσερραϊκό αν δουμε με λεπτομέρειες τα δύο γκολ που δέχεται ο ΟΦΗ, θα αντιληφθούμε ότι συνολικά ο ΟΦΗ χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση στο ανασταλτικό κομμάτι της λειτουργίας του παιχνιδιού του.
Χαρακτηριστική είναι η φάση όπου ο Πανσερραϊκός καταφέρνει να κάνει το 1-2 με τον Μπετανκόρ ενώ μέσα στην περιοχή του Χριστογεώργου βρίσκονται ούτε λίγο – ούτε πολύ 8 ποδοσφαιριστές! Βέβαια αξίζει ν’ αναφέρουμε και την κίνηση του Μπετανκόρ που λειτουργεί σαν… μπασκετμπολίστας βάζοντας με πλάτη τον Λαμπρόπουλο “κλειδώνοντας” τον στην μοναδική φάση που αναδείχθηκε νικητής ο επιθετικός του Πανσερραϊκού έναντι του αρχηγού του ΟΦΗ.
Όμως το κακό έχει ξεκινήσει νωρίτερα αφού τόσο ο Νους, όσο και ο Χατζηθεοδωρίδης δεν έχουν καταφέρει να καλύψουν τους χώρους που πρέπει ώστε να βγει ανενόχλητη η σέντρα για τον παίκτη που σκοράρει.
Στο δε γκολ της ισοφάρισης, θα αντιληφθούμε μέσα από τις παρακάτω φωτογραφίες γιατί το πρόβλημα του ΟΦΗ είναι συνολικό και λείπει η ισορροπία από το παιχνίδι του, σε ότι έχει να κάνει με το ανασταλτικό κομμάτι.
Την ώρα που γίνεται το σουτ από την αριστερή πλευρά του ΟΦΗ, όλη η δεξιά είναι παντελώς ακάλυπτη. Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν μετατοπιστεί στο σημείο που βρίσκεται το πέναλτι, ο Σενγκέλια παρότι έπρεπε να κλείσει προς τον Φαρές προκειμένου να μην σκοράρει ανενόχλητος, βρίσκεται στα 5 με 6 μέτρα από τον παίκτη που ισοφαρίζει.
O Mαρινάκης ορθώς έχει πάει στον Τέρζιτς για να κλείσει τον Σέρβο, όπως θα δείτε στην παρακάτω φωτογραφία και ο Γεωργιανός θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός και να μην χάσει τον παίκτη που κάνει το 2-2.
Κοντολογίς αυτά είναι ζητήματα που μπορούν να επιλυθούν, η ισορροπία είναι ο παράγοντας που φαίνεται – μέχρι στιγμής – ότι λείπει από το παιχνίδι του ΟΦΗ με αποτέλεσμα να δέχεται φτηνά γκολ καθ’ όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος.