Ξέσπασμα Νιόπλια: «Έχω πετύχει πράγματα και είμαι εκτός – Kάναμε ρεκόρ βαθμών στον ΟΦΗ και έφυγα μετά»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Νίκος Νιόπλας, με τον έμπειρο προπονητή να μιλάει για όλα.

Οι λόγοι που τον έχουν κάνει να μην βρίσκεται σε ομάδα , τις ποδοσφαιρικές του σκέψεις για τα αστέρια του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως ο Χρήστος Τζόλης και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, ενώ αναφέρθηκε και στη μάχη του πρωταθλήματος, υπογραμμίζοντας πως θα δούμε επίσης μία συναρπαστική ποδοσφαιρική χρονιά.

Ο έμπειρος προπονητής αναφέρθηκε αρχικά στη δική του… ”κατάσταση” την τρέχουσα στιγμή: «Σαν άνθρωπος θα πω την αλήθεια, χωρίς να θέλω να θίξω κάποιον ή να βγάλω κακία. Τώρα είμαι πολύ καλά, μεγαλώνουμε καθώς βρίσκομαι στον χώρο από το 1983, κουράστηκα με τις δύο προηγούμενες δουλειές που είχα σε ΟΦΗ και Λεβαδειακό. Λατρεύω τη δουλειά μου, αν προκύψει κάτι καλό θα το ήθελα, αλλά βλέπω ότι δεν μας σέβονται σαν προπονητές. Για παράδειγμα, πήρα τον ΟΦΗ από τη ζώνη υποβιβασμού , σωθήκαμε, κάναμε ρεκόρ πόντων και έφυγα μετά. Την επόμενη χρονιά στον Λεβαδειακό κάναμε εκκίνηση με 15 αήττητα παιχνίδια σε 16 αναμετρήσεις και με έδιωξαν, δεν είμαι στη φάση της καριέρας μου για να παίρνω μία βαλίτσα και να φεύγω , δεν μπορώ την κοροϊδία, δεν έχω ανάγκη τα χρήματα μετά από τόσα χρόνια καριέρας».

Προσθέτοντας: «Έχω μία πίκρα μέσα μου, έχω πετύχει πράγματα και είμαι εκτός. Με λένε δύσκολο, αλλά δεν είμαι, δώσε μου με επιχειρήματα να καταλάβω τι κάνω λάθος , να σε ακούσω. Δεν με πειράζει γιατί φεύγω, με πειράζει γιατί με πήρατε, έτσι είχα πει σε μία ομάδα όταν μου ζητήθηκε να φύγω. Δεν λέω ότι είμαι ο καλύτερος, αλλά για να είμαι 40 χρόνια στην πρώτη γραμμή, είμαι πετυχημένος».

Για τη μάχη του πρωταθλήματος: «Το πρωτάθλημα θα είναι πάλι πολύ δυνατό, θα κριθεί προς τον Φεβρουάριο – Μάρτιο. Ο ΠΑΟΚ είναι μία έτοιμη ομάδα, με καλό υλικό, η ΑΕΚ δεν έχει Ευρώπη και έχει επίσης καλό υλικό. Ο ΠΑΟΚ πήρε το πρωτάθλημα με 120 γκολ, ο Παναθηναϊκός πήρε μεν καλούς παίκτες, αλλά δεν σκοράρουν, πως θα πάρεις πρωτάθλημα χωρίς 80 γκολ που χρειάζεσαι; Ο ΠΑΟΚ έχει Τισουντάλι, έχει τον Τσάλοφ που ήρθε από ένα άλλο πρωτάθλημα και θα δυσκολευτεί, ενώ απέναντι του έχει τον Παναθηναϊκό που έχει τον Ιωαννίδη μόνο και τον Μπακασέτα».

Ενώ για τους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό πρόσθεσε: «Για εμένα ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έχουν ένα προβάδισμα, 3 χρόνια ο Αλμέιδα, μία ζωή ο Λουτσέσκου. Ο Αλόνσο δεν ξέρω πόσο καιρό θα μείνει στον Παναθηναϊκό, αλλά εγώ σαν προπονητής, είμαι με τον προπονητή. Με την ΑΕΚ παίζει ένα κακό πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο κάνει κακή εμφάνιση η ΑΕΚ και το εκμεταλλεύεται ο Παναθηναϊκός, αλλά φαίνεται πως θα έχει δυσκολίες. Έχει ένα ρόστερ με παίκτες που δεν χρησιμοποιούνται και αυτό επηρεάζει τα αποδυτήρια».

Για το αν έπρεπε να παραμείνει στον Παναθηναϊκό ο Γιοβάνοβιτς: «Μία χαρά είναι εκεί που είναι, έχει καλούς παίκτες, καλό υλικό και για ένα δοκάρι δεν πήγε στο Euro 2024».

Για τον Άρη, ανέφερε: «Ο Άρης έχει καλή ομάδα, καλό ρόστερ, αλλά κάπου χάνει το balance με τις μικρότερες ομάδες. Ας πούμε προχθές ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να έχει πάρει το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μετά το διαχειρίστηκε σωστά. Θα πρέπει να είναι πιο killer ο Άρης απέναντι στους μικρότερους. Σαν παίκτες και σαν ομάδα είναι πολύ καλή ο Άρης».

Για τον Κωνσταντέλια: «Είναι αδυναμία μου ο Κωνσταντέλιας. Μετά την Κωνσταντινούπολη όλοι μιλούσαν για τον Γιάννη. Μετά από εκείνο το παιχνίδι θα μπορούσε να πάει 40 εκατομμύρια από 15 που κοστίζει τώρα. Θα μπορούσε να πασάρει κάποια στιγμή στον Τσάλοφ, μετά είχε την ασίστ και τρίτον μία φάση που βγάζει ψιλοκρεμαστή πάσα στον συμπαίκτη του, τρεις φάσεις που θα τον εκτόξευε. Είναι τοπ ποδοσφαιριστής, κάνει ενέργειες που κάνουν παίκτες παγκόσμιας κλάσης και τους βλέπεις και τους χαζεύεις, όπως ο Πέδρι».

Όσο για τον Χρήστο Τζόλη: «Τον Χρήστο τον έβλεπα και στην Φορτούνα πέρσι, κάνει μία εμφάνιση με την Ιρλανδία εξαιρετικού επιπέδου. Εκεί παίρνεις μεταγραφή, κανείς δεν θα δει τον ΠΑΟΚ στο Περιστέρι, θα δει τον ΠΑΟΚ στη Γαλατά, στη Μάλμε. Βλέπεις τέτοια παιχνίδια που δεν θες να πας ούτε τουαλέτα, λες θα τα κάνω πάνω μου».

Ενώ για τον Κουλιεράκη: «Όταν είδα τον Κουλιεράκη, εντυπωσιάστηκα σε ένα φιλικό προετοιμασίας, γύρισα και είπα, δείτε έναν αριστεροπόδαρο αμυντικό και τώρα βλέπω που έφτασε το παιδί».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook