Λάρσον: “Στον ΟΦΗ άλλαξα τέσσερις προπονητές σε 20 μήνες – Πίστευα πως ήταν ελληνικό φαινόμενο”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Έρικ Λάρσον παραχώρησε συνέντευξη σε ιστοσελίδα της Σουηδίας όπου αναφέρθηκε στις συχνές αλλαγές προπονητών που είχε στον ΟΦΗ και το οποίο πίστευε πως… ήταν ελληνικό φαινόμενο.

Ο Σουηδός μπακ αγωνίζεται πλέον στη Νορβηγία με την φανέλα της Λίλεστρομ που πριν από λίγες ημέρες προχώρησε σε αλλαγή προπονητή.

Γλαφυρά ο Λάρσον συγκρίνει την Ελλάδα με τις συνεχείς αλλαγές προπονητών όπου χαρακτηριστικά αναφέρει πως “πίστευα πως αυτό το χάος συνέβαινε στην Ελλάδα για να έρθω στη Νορβηγία που υπάρχει τάξη αλλά συνεχίζονται και εδώ οι αλλαγές προπονητών”.

“Νόμιζα ότι έφυγα από την Ελλάδα που υπήρχε χάος για να έρθω στη Νορβηγία και την Σκανδιναβία που επικρατεί τάξη και δόμη, αλλά τελικά συνεχίστηκε με αλλαγές προπονητών. Τα τελευταία δύο ακολούθησαν αλλαγές προπονητών και ειδικά την τελευταία διετία” λέει ο Λάρσον στο Fotbollskanalen.

“Το έχεις συνηθίσει;”

“Κατά κάποιον τρόπο, ναι. Σε 20 μήνες στην Ελλάδα άλλαξα τέσσερις προπονητές και ο τέταρτος βρίσκεται στον ΟΦΗ εδώ και έξι μήνες (σημ. Δέλλας). Αυτό μπορεί να συμβεί στο ποδόσφαιρο. Όταν τα αποτελέσματα είναι δύσκολα, κάποιες φορές χρειάζεται να γίνονται κάποιες αλλαγές. Δεν είχαμε το αποτέλεσμα που θέλαμε, στην Λίλεστρομ μετά την αλλαγή προπονητή, ελπίζουμε να λειτουργήσει τώρα και από εδώ και στο εξής”.

Στην συνέχεια ο Έρικ Λάρσον μίλησε για την μεταγραφή του στην Λίλεστρομ…

“Έφυγα από την Ελλάδα πέντε παιχνίδια πριν το τέλος της χρονιάς και την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου. Η ζωή που μου παρουσιάστηκε εδώ σε συνδυασμό με τον τρόπο παιχνιδιού της Λίλεστρομ, η ιδέα και ο ρόλος μου στην ομάδα ήταν κάτι που μου άρεσε. Ήμουν στην Ελλάδα για δύο χρόνια, με καλό καιρό αλλά μου έλειπε η τάξη σε κάποια πράγματα. Θέλαμε λοιπόν να το αποκτήσουμε ως οικογένεια, η κόρη μου πήγε στο νηπιαγωγείο, απολαμβάνουμε την πόλη όμως στο ποδόσφαιρο δεν πήγε όπως το είχαμε σχεδιάσει, για να το θέσω πιο κομψά.

“Στις συζητήσεις που κάναμε, επέλεξα να έρθω και μου είπαν ότι θα είμαι χαρούμενος εδώ, θέλουν στην Λίλεστρομ να χτίσουν μακροπρόθεσμα και για αυτόν τον λόγο με συμπεριέλαβαν σε αυτό το πλάνο. Ένιωσα δελεαστικά αλλά τελικά είναι δύσκολο να προβλέψεις τι θα συμβεί στο ποδόσφαιρο. Ο Andreas Georgson έφυγε για την πρόκληση στην Γιουνάιντεντ αλλά τελικά δεν ήταν το καλύτερο, ούτε για μένα, ούτε για την ομάδα”.

Ο Λάρσον είχε μια δύσκολη σεζόν προσωπικά και έπειτα από μικροτραυματισμούς, έχει ξεκινήσει βασικός σε εννέα παιχνίδια.

“Όταν υπέγραψα είχα μια ενόχληση στην γάμπα μου αλλά μετά από μια με δύο εβδομάδες ήμουν έτοιμος. Η ομάδα πήγε αρκετά καλά στην αρχή και δεν ήμουν βασικός, μετά μπήκα στην βασική ενδεκάδα και ένιωθω ωραία. Μετά κατέληξα στον πάγκο εξαιτίας του προβλήματος στην γάμα μου και ήταν λίγο σκληρό για μένα. Ήταν έξι δύσκολοι μήνες και για μένα και για την ομάδα.

Δεν είναι ποτέ ωραίο όταν αγωνίζεσαι στον πάτο και ειδικά όταν υπάρχουν προσδοκίες να αγωνιστείς στην κορυφή για ευρωπαϊκές θέσεις. Είναι μια δύσκολη κατάσταση και στην πορεία υπήρξαν πολλές συμπτώσεις που μας οδήγησαν να καταλήξουμε εδώ. Έχουμε παίξει καλά σε πολλά παιχνίδια, όπου προηγηθήκαμε με 1-0 και είχαμε μεγάλες ευκαιρίες να κάνουμε το 2-0, αλλά κάποια στιγμή είχαμε μια κόκκινη κάρτα, ένα γκολ VAR που ακυρώθηκε ή χάσαμε σε επιπλέον χρόνο. Τότε ήταν δύσκολο.”

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook