Δασκαλάκης στον ΣΠΟΡ FM 104,2: “Τεράστια ευκαιρία για τον ΟΦΗ – Τεράστια προσωπικότητα ο Δέλλας”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 104,2 ο Σήφης Δασκαλάκης εξέφρασε την απόλυτη αισιοδοξία του για τον φετινό ΟΦΗ, αναφέρθηκε στον μεγάλο στόχο του κυπέλλου αλλά και στην παρουσία του Τραϊανού Δέλλα.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του ΟΦΗ μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 104,2 και την εκπομπή “Θύρα 8” με τον Μανώλη Σαρρή για την κλήρωση – πρόκληση που έχει ο σύλλογος στο Κύπελλο Ελλάδας τονίζοντας χαρακτηριστικά πως “πιστεύω ότι φέτος δεν γλυτώνει. Από όποια πλευρά και αν το δεις, ακόμα και για τα 100 χρόνια του ΟΦΗ”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σήφης Δασκαλάκης στον ΣΠΟΡ FM 104,2:

Για την κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας: “Κοίταξε να δεις. Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για μια πολύ καλή κλήρωση, όπου όσοι θέλουν το καλό του ΟΦΗ, οκ προτρέχουν λίγο γιατί κακά τα ψέμματα όλοι θέλουμε έναν τελικό και γιατί όχι μια κατάκτηση. Θα πω και εγώ πως φέτος δεν γλυτώνει. Τα βάζεις κάτω και λες: Είμαι ΟΦΗ, είμαι ο μεγαλύτερος επαρχιακός σύλλογος και από τους μεγαλύτερους στην χώρα μου. Περνάω τον ΟΦΗ, περνάω τον Αστέρα, δεν μπορώ να μπω στην διαδικασία να σκέφτομαι Κηφισιά και Παναχαϊκή. Δεν θέλω κιόλας. Δεν με απασχολεί, πάμε παρακάτω. Αυτή η ευκαιρία είναι στα 100 χρόνια, καλή ώρα όταν με το καλό ο ΟΦΗ πάει στον τελικό θα είναι και τα γενέθλια του. Η ταπεινή μου άποψη είναι πως το πρωτάθλημα περνάει σε δεύτερη μοίρα, να είναι τα παιχνίδια προετοιμασία για το κύπελλο. Και ο κόσμος μας να αναπνέει και να ζει με αυτήν την προοπτική. Να γεμίζουν οι εξέδρες σε κάθε αγώνα, να έχει φωνή και συνθήματα. Τέτοιες ευκαιρίες πρέπει να πιάνονται από τα μαλλιά. Μέσα από το πρωτάθλημα, πρέπει να πηγαίνεις στον τελικό και σε ένα παιχνίδι γίνονται τα πάντα”.

Για το αν είναι δύσκολο πνευματικά να συγκεντρωθείς σε κάποιον στόχο: “Για μένα δεν είναι δύσκολη η πνευματική προετοιμασία. Εγώ πιστεύω πως και στο πρωτάθλημα θα πάει καλά ο ΟΦΗ. Καλούς παίκτες έχουμε, καλή ομάδα έχουμε, είμαστε καλύτερη ομάδα, τέλος. Προετοιμαζόμαστε μέσα από το πρωτάθλημα, με τις νίκες μας – με τις ήττες, μαθαίνουμε από τα κακά, κρατάμε τα καλά. Κακά τα ψέμματα, να βγούμε έκτοι, πέμπτοι και όγδοοι, τι θα γίνει; Το θέμα είναι να πάει η ομάδα στον τελικό και να διεκδικήσουμε το κύπελλο. Και πέρυσι ήταν ευκαιρία και στενοχωρήθηκα πάρα πολύ. Στενοχωρήθηκα πάρα πολύ στο πρώτο παιχνίδι, δεν προσέχθηκε το ματς. Πήγαμε μετά στο Αγρίνιο, έπρεπε να είναι 0-3 το παιχνίδι με δοκάρια, σουτ πάνω στην γραμμή και σκέφτεσαι ότι ήταν αμάρτία”.

Για την διαχείριση των στόχων σε πρωτάθλημα και κύπελλο:Είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία, έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στον Δέλλα και θα περάσει στους παίκτες. Τολμώ να πω ότι η ομάδα φέτος θα πάει στον τελικό, και τα 100 χρόνια και όλα είναι υπέρ μας”.

Για τον φετινό ΟΦΗ: “Αυτό που έγινε στον Βόλο, ήταν ευχάριστο. Ήταν και λίγο τύχη γιατί είχαν έρθει μόλις οι παίκτες. Όλοι σκεφτόμαστε πως μετά από ένα δίμηνο, η ομάδα θα είναι ακόμα καλύτερη γιατί θα δέσει περισσότερο”.

Θεωρώ πως έχουν γίνει πολύ καλές επιλογές παικτών, μάλιστα και στα social media που είχα σχολιάσει, είχα γράψει πως όλοι κρίνονται μέσα στο γήπεδο, μην βιάζεστε. Και ο Νέιρα και ο Μεγιάδο όταν ήρθαν, δεν τους γνώριζε κανείς. Δεν είχαν έρθει από την Μπόκα Τζούνιορς. Όλοι θέλουν τον χρόνο τους, άλλοι προσαρμόζονται αμέσως – άλλοι όχι και μην είμαστε βιαστικοί”.

Για την ήττα από τον Παναιτωλικό: “Από την εμπειρία μου παίζοντας ποδόσφαιρο, είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις τον ίδιο αντίπαλο δύο φορές μέσα σε λίγες ημέρες. Μου έχει συμβεί και μένα. Αν ο ΟΦΗ έκανε το 2/2 τότε θα ήταν άπιαστο. Το φοβόμουν για να σου πω την αλήθεια. Μόλις είδα την γκολάρα του Μπαΐνοβιτς, πίστευα πως θα το καθαρίσουμε το παιχνίδι. Συμβαίνουν και αυτά στο ποδόσφαιρο. Ίσως λίγο το έχασαν μέσα τους παρότι δεν είδα το δεύτερο ημίχρονο και δεν μπορώ να κρίνω. Πιστεύω πως ο ΟΦΗ θα είναι καλύτερος σε κάθε παιχνίδι, οπότε γιατί να μην είμαστε αισιόδοξοι;”

Για το ελληνικό στοιχείο που υπάρχει στον ΟΦΗ: “Είμαι υπέρ των ελληνικών αποδυτηρίων, δεν είναι απαραίτητο να είναι όλοι και βασικοί. Το ελληνικό στοιχείο αντιλαμβάνεται περισσότερα πράγματα, τραβάει τους υπόλοιπους και το θεωρώ στα θετικά του φετινού ΟΦΗ.

Σίγουρα είναι ευκολότερη γιατί ο Έλληνας αντιμετωπίζει διαφορετικά τα πράγματα. Έχουμε προσωπικότητες στον ΟΦΗ όπως ο Λαμπρόπουλος, οι νεαροί παίκτες είναι Κρητικοί, είναι ΟΦΗ, ακόμα και οι ξένοι όπως ο Σενγκέλια που είναι παικταράς. Δεν θέλει να διακριθεί, να κάνει το βήμα παραπάνω, να κοιτάξει μεταγραφή σε καλύτερο πρωτάθλημα; Όλα είναι ντόμινο. Θεωρώ πως όλοι οι ξένοι που ήρθαν, είναι σε καλή ηλικία, έχουν προσωπικότητα και θα τους βοηθήσει και στις καριέρες τους. Ο ΟΦΗ έχει δείξει πως όταν έρθει μια καλή προσφορά, τον πουλάει τον παίκτη”.

Για τις πωλήσεις παικτών: “Δεν είμαι υπέρ πάντα. Θέλω να καταλήξω ότι δεν μπορείς να χάνεις κάθε χρόνο τον κορμό σου, πρέπει να χτίζεις πάνω του για να έρθουν και οι διακρίσεις. Παρουσιάστηκε τώρα αυτή η ευκαιρία, οι παίκτες που ήρθαν έχουν δείξει ότι μπορούν να κάνουν το παραπάνω και είναι μια ευκαιρία για να συμβεί φέτος”.

Για την παρουσία του Τραϊανού Δέλλα: “Είναι πολύ σημαντικό, τι να σχολιάσουμε τώρα. Ο Δέλλας είναι τεράστια προσωπικότητα, ο ξένος που θα έρθει, θα κάτσει να γκουγκλάρει και θα βρει. Είναι δύο μέτρα ο άνθρωπος, κάθεσαι τον ακούς, μετράει. Αποδεδειγμένα είναι καλός προπονητής, είναι Έλληνας γιατί κακά τα ψέμματα έχουν αδικηθεί. Ένα παραπάνω οι Έλληνες προπονητές. Ο Πετρακογιάννης αν ήταν Πορτογάλος θα ήταν τώρα προπονητής στην Αγγλία και μέχρι τώρα στην Ελλάδα και σε ομάδες που έχουν παραμονή. Συμβαίνει και με τους Ηρακλειώτες ποδοσφαιριστές. Εγώ αν πάω στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη εισπράττω άλλη συμπεριφορά, εδώ υπάρχει το “έλα μωρέ ο Σήφης τι έκανε”. Το θέμα είναι να υπάρχει η δυνατότητα να πηγαίνει καλύτερα η ομάδα, για τους συμπολίτες μας, τους συμπατριώτες μας”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook