Πετράκης στον ΣΠΟΡ FM 104,2: “Να στηρίξουμε τους Έλληνες, σπουδαία επένδυση του ΟΦΗ στα παιδιά της Κρήτης”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Γιάννης Πετράκης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 104,2 για τα παιχνίδια ΟΦΗ και Παναιτωλικού, για το φετινό πρωτάθλημα αλλά και για την υποδοχή που του επιφύλαξαν οι φίλαθλοι του “Γεντί Κουλέ”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Πετράκης στον ΣΠΟΡ FM 104,2 και την εκπομπή “Θύρα 8”

Για το πόσο δύσκολο είναι για έναν προπονητή να διατηρήσει συγκεντρωμένη την ομάδα του για δύο παιχνίδια με τον ίδιο αντίπαλο: “Νομίζω ότι δεν είναι δύσκολο υπό την έννοια πως όταν τα παιχνίδια είναι κοντινά, δεν υπάρχει χρόνος για χαλάρωση. Επειδή υπάρχει έλλειψη χρόνου για να οργανώσουμε αυτά που θέλουμε, νομίζω πως αυτό το στοιχείο κρατάει σε επαγρύπνηση την ομάδα. Το μεγάλο πρόβλημα παρουσιάζεται στις διακοπές των εθνικών ομάδων. Αν μείνεις στο προηγούμενο αποτέλεσμα και που συνήθως συμβαίνει αυτό, γιατί η ανθρώπινη φύση μας είναι να μένουμε σε ένα ευχάριστο συναίσθημα, πιθανό να δημιουργήσει χαλάρωση και εφυσηχασμό”.

Για τα παιχνίδια μεταξύ ΟΦΗ και Παναιτωλικού: “Με βάση την εικόνα των δύο παιχνιδιών, αυτό που είπα για την ισορροπία, νομίζω πως ήταν σωστό επειδή ξαναείδα το δεύτερο παιχνίδι. Εγώ πάντα όταν κάνω αξιολόγηση σε ένα παιχνίδι, κοιτάζω πρώτα τι γκολ βάλαμε, τι γκολ δεχθήκαμε, τι προϋποθέσεις κάναμε για γκολ και για τον αντίπαλο και για εμάς. Με βάση αυτά, ήταν ισορροπημένα τα παιχνίδια. Με βάση την εικόνα, θεωρώ ότι η δική μας ήταν καλύτερη όμως αυτό δεν μεταφράστηκε σύμφωνα με όσα είπα στην αρχή.

Εμείς, ίσως σαν εικόνα με την μπάλα στα πόδια, θεωρώ πως είχαμε καλύτερη εμφάνιση αλλά ότι κάνουμε, το κάνουμε για τα παραπάνω στοιχεία και θα ήταν άδικο για τις δύο ομάδες, να μην κέρδιζε τουλάχιστον το ένα παιχνίδι η κάθε μια”.

Για τον φετινό Παναιτωλικό και τις μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ του: “Είναι αλήθεια πως από την περσινή ομάδα έφυγαν παιδιά με σημαντικό ρόλο. Όλα είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο και έφυγαν 12 παίκτες. Παρ’ όλα αυτά, τα παιδιά που έμειναν από πέρυσι, παράλληλα υπήρχαν παιδιά που έρχονταν από κάτω και παίρνοντας λιγότερους παίκτες από αυτούς που έφυγαν, ανοίξαμε δρόμο για εκείνα που ήρθαν από κάτω. Χρειάζεται χρόνος για να ενσωματωθούν και οι παίκτες που ήρθαν όμως η εικόνα μας φέτος είναι περίπου εκεί που την αφήσαμε πέρυσι. Είμαι ευχαριστημένος, γινόμαστε δημιουργικοί, παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο και έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης ώστε να γίνουμε καλύτεροι και είναι αυτό που θέλουμε να πετύχουμε”.

Για το γεγονός ότι ΟΦΗ και Παναιτωλικός στηρίζουν τους Έλληνες ποδοσφαιριστές: “Eίναι πολύ σπουδαίο και όπως έχω ξαναπει, πρώτα θα βλέπουμε το χωριό μας, το σπίτι μας, το νησί μας, την Ελλάδα μας και μετά τα υπόλοιπα. Είναι άδικο όταν χρειάζεται να πάρουμε κάτι που είναι δίπλα μας να το περνάμε από κόσκινο ενώ συμβαίνει το αντίθετο. Είναι άδικο γιατί υπάρχει μεγάλο ταλέντο και πιστεύω πως αυτό συμβαίνει, τότε δημιουργεί ένα άλλοθι. Όταν έρθει ένας παίκτης από την άλλη πλευρά, λέμε να περιμένουμε ενώ όταν παίρνουμε ένα δικό μας παιδί το περνάμε κόσκινο, δεν κάνουμε κυρίαρχα αυτά που έχει αλλά αυτά που του λείπουν. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν στο εξωτερικό σπουδαίοι παίκτες όπως και σπουδαίοι προπονητές. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει σπουδαίο και μεγάλο υλικό στην Ελλάδα και είναι άδικο να μην αξιοποιείται”.

Για το πλάνο του ΟΦΗ με την παρουσία Ελλήνων ποδοσφαιριστών: “Για μένα είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε τι θέλουμε. Από εκεί ξεκινούν όλα και να έχουμε πίστη, υπομονή και επιμονή ώστε να υποστηρίζουμε αυτό που έχουμε. Και στο θετικό και στο αρνητικό και να προχωράμε. Εγώ ως προπονητής και ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου κατέθεσα την γνώμη μου πως πρέπει να δίνουμε έμφαση στα παιδιά από την Κρήτη και την Ελλάδα και να προχωράμε. Είναι μια παράμετρος που μετράει. Θα είμαστε μαζί, στην κοινωνία βγαίνουμε μαζί, δεν είναι σαν ένα παιδί που σήμερα έρχεται και αύριο θα φύγει. Υπάρχουν πολλά σπουδαία πράγματα μέσα από αυτήν την διαδικασία. Χαίρομαι που ο ΟΦΗ κάνει αυτήν την σπουδαία επένδυση για παιδιά από τον τόπο μας και αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μικρότερες οι πιθανότητες για επιτυχία, για μένα συμβαίνει το αντίθετο”.

Για το ότι δεν υπάρχει υπομονή στην Ελλάδα: “Δεν υπάρχει υπομονή αλλά πρέπει να υπάρχει παιδεία, γνώση και συγκρότηση. Πάντα πρέπει να ισχύουν τρία πράγματα: Η διαπίστωση, δηλαδή είδαμε τον ΟΦΗ και έχει αυτήν την εικόνα και να βγαίνει ένα συμπέρασμα γιατί προέκυψε και μετά να πηγαίνουμε στην πράξη. Αφού βγάλαμε αυτό το συμπέρασμα, πρέπει να πάμε στην πράξη η οποία είναι η συμπεριφορά μας. Η δική μου ως προπονητής, οι παίκτες που υλοποιούν την προσπάθεια, των φιλάθλων που πρέπει να στηρίξουν την προσπάθεια που κάνουν οι παίκτες, η δική σας η δουλειά που χάνεται όταν ο ΟΦΗ δεν είναι στην Super League 1 όπου το ζήσαμε και είδαμε πως χάνει το Ηράκλειο. Και να στηρίξουμε στην πράξη το κοινό συμφέρον γιατί όλοι προσπαθούμε για αυτό”.

Για την υποδοχή του κόσμου του ΟΦΗ: “Αν σας πω τι θυμάστε εσείς από την ζωή σας, θα μου πείτε στιγμές με έντονα συναισθήματα. Τα συναισθήματα μας είναι εκείνα που μας κρατούν τις αναμνήσεις. Εγώ κάνω αυτήν την δουλειά και νιώθω ευλογημένος για τα συναισθήματα που έχω ζήσει. Και αυτό το συναίσθημα που έχω βιώσει, όχι μόνο προχθες αλλά όλες τις φορές που ήρθα στο Ηράκλειο είναι ανεξίτηλο μέσα στο μυαλό μου και την καρδιά μου και δεν αντικαθίσταται από τίποτα άλλο”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook