Αποκαλυπτικός Σενγκέλια στην Γεωργία: “Όλα είναι τέλεια στον ΟΦΗ, πήρα την πιο σωστή απόφαση – Ο Δέλλας με βάζει στην θέση μου”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Λεβάν Σενγκέλια παραχώρησε συνέντευξη στην πατρίδα του και επανέλαβε για ακόμα μια φορά πόσο δικαιωμένος νιώθει με την απόφαση του να έρθει στον ΟΦΗ.

Πρόκειται για έναν από τους πρωταγωνιστές της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Με ένα γκολ και τρεις ασίστ, ο Γεωργιανός εξτρέμ προσφέρει στο παιχνίδι του ΟΦΗ ποιότητα και κλάση με τον ίδιο να τονίζει σε συνέντευξη του την χαρά του για την επιλογή που έκανε ερχόμενος στην Κρήτη.

Αρχικά ο Λεβάν Σενγκέλια είπε στο crystalsport ότι “δεν ήθελα το καλοκαίρι να πάρω μια απόφαση που δεν θα ήταν ώριμη. Ήθελα να είμαι σίγουρος για την επόμενη ομάδα μου ώστε να μπορούσα να προετοιμαστώ για τα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας τον Σεπτέμβριο. Όταν παίζεις και γνωρίζεις πως είσαι έτοιμος τότε περιμένεις πως θα κληθείς ενώ όταν δεν είσαι έτοιμος, τότε δεν το περιμένεις.

Ευτυχώς όλα είναι τέλεια στον ΟΦΗ. Νιώθω πολύ όμορφα και ελπίζω να συνεχιστεί αυτό. Συμφωνώ με τον Τραϊανό Δέλλα σε πολλά θέματα που αφορούν το ποδόσφαιρο. Όμως το πιο σημαντικό είναι πως παίζω στην θέση μου και για αυτόν τον λόγο είμαι πολύ χαρούμενος. Το να πάω στον ΟΦΗ ήταν η σωστή απόφαση, νιώθω πως βρίσκομαι σε καλή κατάσταση και σε συνδυασμό με τα θετικά αποτελέσματα, η ατμόσφαιρα στον σύλλογο είναι πολύ καλή“.

Στην συνέχεια ο εξτρέμ του ΟΦΗ αναφέρθηκε στην συνεργασία του με τον Τραϊανό Δέλλα λέγοντας πως “είναι πολύ σημαντικό για μένα το στυλ ποδοσφαίρου που θέλει. Πριν έρθω στον ΟΦΗ, αγωνιζόμουν στον Παναιτωλικό όπου ήταν δύσκολο για έναν επιθετικό ν’ αναδείξει τον εαυτό του. Ήμασταν μια ομάδα με διαφορετική προσέγγιση που επικεντρωνόμασταν μόνο στα αποτελέσματα. Εδώ, στον ΟΦΗ υπάρχει ο στόχος και να κερδίζουμε και να υπάρχει ψηλή ποιότητα στο παιχνίδι μας. Όταν αντιλαμβάνομαι πότε κάνω καλό παιχνίδι και πότε κακό και γίνεται σωστή ανάλυση, τότε αποκτώ ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο. Γνωρίζω ότι έχει λογική και πως να το κάνω. Είναι θετικό που ο Δέλλας έχει παίξει ποδόσφαιρο για πολλά χρόνια, φαίνεται στις λεπτομέρειες όταν σου εξηγεί τα πάντα. Στην προηγούμενη μου ομάδα, τον Παναιτωλικό, δεν ήταν τόσο ιδανικές οι συνθήκες σε αυτό το επίπεδο”.

Για το γεγονός ότι ο Δέλλας είχε προπονητή τον Κετσπάγια στην Ανόρθωση πρόσθεσε πως “ο Δέλλας και ο συνεργάτης του (σημ. Μπορμπόκης) γνωρίζονται πολύ καλά με τον Τιμούρ. Όπως μου έχει πει ο Δέλλας, στο τέλος της καριέρας του ήταν που ο Κετσπάγια του ζήτησε να βοηθήσει την Ανόρθωση και μιλούν με τα καλύτερα λόγια για εκείνον”.

Τέλος για το γεγονός ότι έχει αγωνιστεί και ως back – extrem ο Λεβάν Σενγκέλια λέει: “Για πρώτη φορά αγωνίστηκα σε αυτήν την θέση, στο Βέλγιο και την Λούβεν. Στην αρχή έπρεπε να μάθω κάποιοα πράγματα αλλά για να πω την αλήθεια δεν ήξερα επίσης πως να παίξω ως αριστερός winger. Απλά προσπάθησα για το καλύτερο, να προσαρμοστώ επειδή ήταν εντελώς διαφορετικές θέσεις και οι απαιτήσεις αυτών. Είμαι χαρούμενος που τα πήγα καλά. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην Εθνική Γεωργίας που θεωρώ πως είναι από τις καλύτερες που έχουν υπάρξει ποτέ”

Για το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε στο Euro 2024: “Δεν έπαιξα ούτε ένα λεπτό στο Euro 2024. Φυσικά, δεν ήταν εύκολο αλλά από την άλλη έχω εμπειρία, είμαι ήδη 28 χρονών. Αυτό σε βοηθάει. Παρότι δεν αγωνίστηκα, υπήρξαν πολλά θετικά στην ομάδα που με βοήθησαν και ήταν πιο εύκολο να το ξεπεράσω πως δεν αγωνίστηκα καθόλου.

Όμως υπάρχουν ακόμα πολλά παιχνίδια μπροστά μας και κάθε παιχνίδι με την Εθνική ομάδα έχει ενδιαφέρον. Δεν μπορείς να προβλέψεις το τι θα συμβεί κάποια στιγμή όμως αυτό που έχει σημασία είναι ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχουν καλές και κακές στιγμές. Είναι μέρος του ποδοσφαίρου”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook