Τον τιμώρησε το ποδόσφαιρο και ο Παναιτωλικός!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ προηγήθηκε με το καταπληκτικό γκολ του Μπαϊνοβιτς όμως μετά εξαφανίστηκε από το γήπεδο και ο Παναιτωλικός έφυγε από το Ηράκλειο με τη νίκη.

Ο Τραϊανός Δέλλας προχώρησε σε οκτώ αλλαγές στην βασική ενδεκάδα σε σύγκριση με το παιχνίδι κυπέλλου: Ο Χριστογεώργος ήταν κάτω από τα δοκάρια, την τετράδα της άμυνας αποτελούσαν οι Γκονθάλεθ, Λαμπρόπουλος, Χριστόπουλος, Χατζηθεοδωρίδης. Στον άξονα έπαιζαν οι Μπαϊνοβιτς, Κουτεντάκης με τον Φούντα πίσω από τον Γιουνγκ και τους Σενγκέλια, Νους στα άκρα της επίθεσης.

Ο ΟΦΗ δυσκολεύτηκε από το ξεκίνημα του αγώνα για να δημιουργήσει απέναντι στον σφιχτό Παναιτωλικό με τον Γιάννη Πετράκη να παρατάσσει τους Αγρινιώτες με 3-5-2 με μοναδική στόχευση από το πρώτο λεπτό, τον Τσάβες να ψάχνει με βολέ τους γρήγορους μεσοεπιθετικούς όπως το Ντίαζ και τον Λομονάκο.

Νους, Σενγκέλια δεν είχαν χώρους για να γίνουν απειλητικοί, οι Αγρινιώτες επιχειρούσαν να παίξουν με αντεπιθέσεις και παρότι υπήρχαν οι προϋποθέσεις για την δημιουργία φάσεων, αυτές δεν υπήρξαν. Τελικά την λύση στον γόρδιο δεσμό την έδωσε ο Φίλιπ Μπαΐνοβιτς με ένα καταπληκτικό σουτ στο 19′ από τα 30 μέτρα ανοίγοντας το σκορ κάνοντας το 1-0 για τον ΟΦΗ ξεσηκώνοντας το “Γεντί Κουλέ”.

Ανεξήγητα, στην συνέχεια ο ΟΦΗ έδωσε χώρο στον Παναιτωλικό που πήρε την κατοχή της μπάλας δίχως ωστόσο να είναι απειλητικός αλλά εντελώς ακίνδυνος ενώ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου έλειψε η δημιουργία από τους παίκτες του Τραϊανού Δέλλα.

Πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε και η αφόρητη ζέστη κατά την διάρκεια του αγώνα, κάτι που επηράσε τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων που φαινόταν στο πρώτο 45λεπτο ότι δεν είχαν εντάσεις στο παιχνίδι τους.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ ήταν ανεξήγητα κακός με την εικόνα του να είναι η χειρότερη της φετινής περιόδου. Δίχως ένταση στο παιχνίδι του, πολύ κακή κυκλοφορία της μπάλας, αρκετά και αβίαστα λάθη που έδιναν συνεχώς την κατοχή στον Παναιτωλικό και τελείως ακίνδυνος, έπαιζε με την φωτιά μέχρι που τον έκαψε. Στο 67′ ο Παναιτωλικός κέρδισε φάουλ, ο Στάγιτς πήδηξε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή του ΟΦΗ και εντελώς μόνος ισοφάρισε σε 1-1.

Ο ΟΦΗ δεν είχε καθόλου συνοχή στο παιχνίδι του και το ποδόσφαιρο τον τιμώρησε καθώς στο 82′ ήρθε και η ανατροπή όταν μετά από μια ακίνδυνη σέντρα στην περιοχη του, ο Χριστόπουλος με αυτογκόλ έδωσε προβάδισμα στον Παναιτωλικό.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook