Ζαφείρης: «Σχολείο η πρώτη εμπειρία μου στην Εθνική, με ήθελε η Μασία»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Χρήστο Ζαφείρη, ο οποίος μίλησε για την επιλογή του να αγωνιστεί με την εθνική Ελλάδας, αλλά και την περίοδο που δοκιμάστηκε στην ακαδημία της Μπαρτσελόνα.

Ο 21χρονος μέσος της Σλάβια Πράγας παραχώρησε συνέντευξη στο flashscore και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την παρθενική του κλήση στην Εθνική, ενώ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη σύντομη εμπειρία του στη Μασία, αλλά και για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο του Γιουρόπα Λιγκ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ζαφείρης:

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: «Για πρώτη φορά στη συλλογική μου καριέρα θα αγωνιστώ στην Ελλάδα, συνεπώς είμαι λίγο περίεργος να δω πως θα είναι. Ανυπομονώ πολύ για αυτό. Είναι σίγουρα το δεύτερο πιο πολυαναμενόμενο παιχνίδι της σεζόν για μένα, μετά από εκείνο στο Μπιλμπάο κόντρα στην Αθλέτικ»

Για την επιλογή του να αγωνιστεί με την εθνική Ελλάδας: «Ήταν μια δύσκολη απόφαση, άκουσα την καρδιά μου. Όταν εμφανίστηκε η ευκαιρία να εκπροσωπήσω την Ελλάδα, δεν δίστασα. Τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια δεν ζω εκεί, αλλά πάντα θεωρούσα την Ελλάδα σπίτι μου έτσι κι αλλιώς. Οι περισσότεροι από την οικογένειά μου και τους φίλους μου βρίσκονται εκεί»

Για την πρώτη του εμπειρία στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα: «Πρέπει να πω πως ήταν πολύ ξεχωριστή στιγμή για μένα και την οικογένειά μου. Τρομερή εμπειρία, είμαι πολύ χαρούμενος που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία. Συν τοις άλλοις, έπαιξα κατευθείαν και στα δύο παιχνίδια και κατάφερα να δείξω στους Έλληνες τι μπορώ να κάνω»

Για το πόσο δύσκολο ήταν να αφήσει την Ελλάδα σε ηλικία εννέα χρόνων: «Ήταν πολύ δύσκολο για όλη την οικογένεια. Έπρεπε να αρχίσουμε μια νέα ζωή σε εντελώς διαφορετική χώρα. Δεν ξέραμε τη γλώσσα, δεν ξέραμε κανέναν. Στο τέλος, το ποδόσφαιρο μάς βοήθησε πολύ όλους. Έκανα φίλους, απλά έβγαινα στον δρόμο με την μπάλα και συναντούσα νέους ανθρώπους, έμαθα γρήγορα τα νορβηγικά χάρη σ’ αυτό. Οι γονείς μου με τη σειρά τους έκαναν φίλους μέσω του συλλόγου που ανήκα».

Για την εμπειρία του στη Μασία:«Στην Μπαρτσελόνα ήταν πιο αγχωτικά τα πράγματα, στη Νορβηγία έπαιζα για τη διασκέδαση. Δεν μιλούσα λέξη ισπανικά και θυμάμαι να νιώθω κάπως απομονωμένος. Ωστόσο τα πήγα καλά στους αγώνες επίδειξης και ήθελαν να με κρατήσουν, αλλά στο τέλος αποφασίσαμε πως δεν ήταν η σωστή κίνηση».

Για τους ιδανικούς προορισμούς στην καριέρα του: «Το όνειρό μου είναι να παίξω σε μία από τις τέσσερις μεγάλες Λίγκες. Με ελκύει ιδιαίτερα η La Liga και η Bundesliga, αλλά θα ήθελα φυσικά να παίξω και στην Αγγλία ή την Ιταλία. Το βασικό για μένα θα ήταν να ταιριάξω με την ομάδα και να δείξουν ότι με θέλουν πραγματικά. Αν προκύψει μια τέτοια πρόταση, θα είμαι έτοιμος».

sdna.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook