Απίστευτη αποκάλυψη για τον οραματιστή Γκέραρντ: Ήθελε παίκτη από τα Χανιά μετά το παιχνίδι ντροπή του ’97 για να τον κάνει ίνδαλμα στο Ηράκλειο!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Την ιστορία αποκάλυψε ένας άνθρωπος, ψυχή της Ιωνίας Χανίων, ο Γιώργος Ανδρεαδάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε που αποκάλυψε παράλληλα πως προέκυψε η μεταγραφή του Κώστα Κιάσσου στον ΟΦΗ.

Μια διαφορετική πτυχή της προσωπικότητας του Ευγένιου Γκέραρντ αποκαλύπτει σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιώργος Ανδρεαδάκης στην εκπομπή Mirrorsports Live της ιστοσελίδας mirrorsports.gr. Ο άνθρωπος που το όνομα του αποτελεί συνώνυμο της ιστορικής ομάδας των Χανιών υπηρετώντας την ως προπονητής για πάρα πολλά χρόνια και πλέον είναι μέλος του Δ.Σ. αποκάλυψε δύο διαφορετικές ιστορίες, η μια αφορά την προσωπικότητα και τη νοοτροπία του Ευγένιου Γκέραρντ αναφορικά με το πως σκεφτόταν την παρουσία του ΟΦΗ στην Κρήτη και η άλλη πως προέκυψε η μεταγραφή του Κώστα Κιάσσου αφού αρχικά είχε προταθεί άλλος παίκτης στον μεγάλο Ολλανδό και συγκεκριμένα ο Γιώργος Μαρκουλάκης.

Ο Γιώργος Μαρκουλάκης που συνδεόταν με στενή φιλία με τον Ευγένιο Γκέραρντ έχοντας προσωπικές σχέσεις αναφέρεται στο τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον τελευταίο, μια μέρα μετά το παιχνίδι των Χανίων όπου ο ΟΦΗ λόγω τιμωρίας υποχρεώθηκε να παίξει στο Εθνικό Στάδιο της πόλης. Παρότι ο ΟΦΗ ήταν γηπεδούχος, το γήεπδο ήταν… κατακόκκινο με τον Ευγένιο Γκέραρντ την επόμενη μέρα να καλεί τον Γιώργο Ανδρεαδάκη και να του ζητάει να του προτείνει παίκτη από τα Χανιά ώστε… να τον κάνει ίνδαλμα στο Ηράκλειο.

“Είχα πάντα πολύ καλές σχέσεις με τον Ευγένιο Γκέραρντ. Όταν έγινε στα Χανιά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, την επόμενη μέρα με πήρε τηλέφωνο και μου είπε “Γιώργο θέλω να μου προτείνεις έναν παίκτη από τα Χανιά. Θέλω να υπάρχει στο Ηράκλειο ένα ίνδαλμα από τα Χανιά γιατί ο ΟΦΗ είναι ομάδα όλης της Κρήτης, δεν δικαιολογούνται τα Χανιά να έχουν αυτήν την συμπεριφορά και θέλω να μπει στην ομάδα ένας παίκτης από την περιοχή. Ήταν σοφός ο Ευγένιος, ακριβώς την επόμενη μέρα με πήρε τηλέφωνο” είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Ανδρεαδάκης.

Στην συνέχεια ο έμπειρος προπονητής αποκάλυψε ότι ο ίδιος είχε προτείνει στον Ευγένιο Γκέραρντ ένα μεγάλο ταλέντο των Χανίων για να πάρει μεταγραφή, τον Γιώργο Μαρκουλάκη ωστόσο ένας σοβαρός τραυματισμός φρέναρε την μεταγραφή με αποτέλεσμα ο ίδιος να προτείνει τον Κώστα Κιάσσο: “O Γιώργος Μαρκουλάκης θα μπορούσε να είχε πάει στον ΟΦΗ. Του είχα προτείνει τον Μαρκουλάκη και είχε έρθει να δει το παιχνίδι Ιωνία – ΑΟ Χανιά. Γυρίζει και μου δείχνει στην εξέδρα τον Μαρκουλάκη, ο οποίος όμως αποχώρησε τραυματίας γιατί είχε χτυπήσει στο γόνατο. Επέμενε, μου λέει φέρε τον και θα τον δούμε με τον Γιώργο Στεφανουδάκη και τελικά είχε τραυματιστεί σοβαρά. Ταλαιπωρήθηκε άσχημα, σε βαθμό να χρειαστεί να κάνει δύο επέμβασεις και μετά η δεύτερη μου πρόταση ήταν ο Κιάσσος τον οποίο πήρε στον ΟΦΗ και έκανε την καριέρα που έκανε στην συνέχεια”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook