Thiago Nuss: Γι’ αυτό τον κυνηγούσε ο ΟΦΗ από τον Ιούνιο

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το τμήμα scouting είχε ξεχωρίσει τον Αργεντίνο από τον Ιούνιο και τον διεκδικούσε για σχεδόν ολόκληρους μήνες μέχρι να τον φέρει στο Ηράκλειο. Το Gentikoule εξιστορεί όλο το story της μεταγραφής του Νους στον ΟΦΗ.

Σε μια χώρα όπως η Αργεντινή που ούτε λίγο, ούτε πολύ απαριθμεί 46 εκ. κατοίκους, στην ποδοσφαιρομάνα πατρίδα μεγάλων ποδοσφαιριστών, υπό άλλες συνθήκες ο Τιάγκο Νους θα ήταν ένας από τους πολλούς.

Και ενδεχομένως να είναι στην πατρίδα του, άλλωστε μιλάμε για μια χώρα που παράγει κάθε χρόνο χιλιάδες ποδοσφαιριστές που μαθαίνουν ποδόσφαιρο σε κάθε αλάνα, σε κάθε γειτονιά της Αργεντινής.

Ο Τιάγκο Νους μπήκε στην ζωή του ΟΦΗ, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες από τον περασμένο Ιούνιο. Σχεδόν 25 με 30 ημέρες πριν ο ΟΦΗ, στις 26 Ιουλίου, επιβεβαιώσει την συμφωνία με την Αρχεντίνος Τζούνιορς για την μεταγραφή του.

10 ημέρες νωρίτερα, στις 16 του μήνα ο Αργεντινός δημοσιογράφος Cesar Luis Merlo ήταν εκείνος που αποκάλυψε τις διαπραγματεύσεις του ΟΦΗ με την Αρχεντίνος Τζούνιορς για την έλευση του Τιάγκο Νους.

Όπως γινεται φυσιολογικό, όταν μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή ηλικίας 22 χρονών που προέρχεται από μια χώρα που πουλάει (μόνο) ακριβά και ποτέ δεν αφήνει εύκολα ποδοσφαιριστή που ανήκει σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Αργεντινής να φύγει έτσι… με ελαφριά καρδιά, οι διαπραγματεύσεις διήρκησαν αρκετές ημέρες.

Ο ΟΦΗ τον αποκτά εν τέλει με την μορφή δανεισμού και όπως ανέφεραν τα ΜΜΕ της Αργεντινής, η Αρχεντίνος Τζούνιορς έχει βάλει οψιόν αγοράς για το 50% των δικαιωμάτων του, το ποσό των 800.000 ευρώ. Δείγμα του πόσο πολύ πιστεύουν στην Αρχεντίνος τον Τιάγκο Νους.

Άλλωστε μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που από τα 18 – 19 του χρόνια οι ελπίδες για να καθιερωθεί στην ομάδα των “Κόκκινων Κοριών” όπως είναι το προσωνύμιο ενός από τους πιο ιστορικούς συλλόγους της Αργεντινής.

Το τμήμα scouting είχε ξεχωρίσει την περίπτωση του Τιάγκο Νους και πίστευε από την πρώτη στιγμή ότι τα χαρακτηριστικά που διαθέτει ο Αργεντινός ταιριάζουν απόλυτα με τα στοιχεία που ήθελε να βάλει ο Δέλλας στο παιχνίδι του ΟΦΗ καθώς και η δίψα που έδειχνε με το καλημέρα ο βραχύσωμος winger.

Το call που έγινε ανάμεσα στον Τραϊανό Δέλλα και τον Τιάγκο Νους, η ανάλυση των “θέλω” του προπονητή του ΟΦΗ και ο τρόπος με τον οποίο του εξήγησε το πλάνο του για την χρησιμοποίηση του ήταν τα σημεία – κλειδιά για να πεισθεί ο 22χρονος να αφήσει για πρώτη φορά την πατρίδα του ώστε να έρθει στην Ελλάδα και την Κρήτη.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook