Πρόκριση στους “16” με πρωταγωνιστή τον παικταρά Νους!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Με πρωταγωνιστή τον Αργεντινό και τον Δέλλα με τις αλλαγές του ν’ αλλάζει εξ ολοκλήρου την εικόνα του, ο μεταμορφωμένος ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο έκανε την ανατροπή κερδίζοντας τον Παναιτωλικό με 2-1.

Ο Τραϊανός Δέλλας προχώρησε σε ολικό rotation κάνοντας αρκετές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Λεβαδειακό. Κάτω από την εστία του ΟΦΗ παρέμεινε ο Χριστογεώργος, την τετράδα της άμυνας αποτελούσαν οι Χριστόπουλος, Μπρεσσάν, Αμπάντα, Μαρινάκης – στον άξονα έπαιξαν οι Κουτεντάκης, Καραχάλιος, Μπάκιτς ενώ στην επίθεση αγωνίστηκαν οι Ριέρα, Αποστολάκης και Σαλσίδο.

Με αρκετές αλλαγές παρατάχθηκε και ο Παναιτωλικός με τον Γιάννη Πετράκη να δίνει φανέλα βασικού επίσης σε παίκτες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Οι Αγρινιώτες ξεκίνησαν με διάταξη 3-5-2, κλειστά τις γραμμές και τον ΟΦΗ να έχει την κατοχή της μπάλας περιμένοντας να χτυπήσουν στην αντεπίθεση.

Το πρώτο τέταρτο πέρασε με τον ΟΦΗ να έχει την κατοχή της μπάλας και τον Παναιτωλικό να αμύνεται και στο 18′ ήρθε το γκολ που άλλαξε τις ισορροπίες. Ο Ριέρα έχασε την μπάλα στην περιοχή του Στεργιάκη, ο Παναιτωλικός έφυγε στην αντεπίθεση και ο Μαΐντεβατς αφού πέρασε και τον Χριστογεώργο πλάσαρε για το 0-1.

Το υπόλοιπο ημίχρονο κύλησε με τον ΟΦΗ να είναι άνευρος, ακίνδυνος επιθετικά δίχως να απειληθεί καθόλου η εστία του Στεργιάκη που απλά έκανε προπόνηση με τα σουτ που του έγιναν από την πλευρά των γηπεδούχων.

Ένας ΟΦΗ που δεν μπορούσε να δημιουργήσει καμία ευκαιρία πέφτοντας στην παγίδα του Παναιτωλικού που σε όλο το πρώτο ημίχρονο δεν βγήκε από την περιοχή του ψάχνοντας μια δική του ευκαιρία στην αντεπίθεση.

Στο ημίχρονο ο Δέλλας προχώρησε σε τρεις αλλαγές με αποτέλεσμα η εικόνα του ΟΦΗ να αλλάξει εντελώς και προς το καλύτερο περνώντας στο παιχνίδι Νους, Σενγκέλια, Μπαΐνοβιτς αντί των αρνητικών Καραχάλιου, Αποστολάκη, Ριέρα και το παιχνίδι πήρε εντελώς διαφορετική μορφή.

Ο ΟΦΗ μεταμορφώθηκε, έγινε επικίνδυνος, απειλητικός και πίεζε συνεχώς τον Παναιτωλικό ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Στο 48′ ο Νους προειδοποίησε με το σουτ του Αργεντίνου να φεύγει άουτ και 11 λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση. Ο προωθημένος Μπρεσσάν πήρε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, με πανέξυπνη κεφαλιά έδωσε για τον αμαρκάριστο Νους που μέσα από την μικρή περιοχή του Στεργιάκη έφερε το παιχνίδι στα ίσια για τον ΟΦΗ.

Η εικόνα του ΟΦΗ βελτιώθηκε ακόμα περισσότερο με το άγχος να φεύγει από τα πόδια των παικτών του Δέλλα και να έχει βάλει τον Παναιτωλικό στο μισό γήπεδο. Η πίεση αυξανόταν συνεχώς και στο 71′ ήρθε η πλήρης ανατροπή ξανά με τον Νους. Ο Μπάκιτς έβγαλε την σέντρα βρίσκοντας τον Αργεντινό που με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στον ΟΦΗ κάνοντας το 2-1.

Στο τελευταίο 10λεπτο ο Παναιτωλικός τα έπαιξε όλα για όλα ψάχνοντας την ισοφάριση που θα έστελνε το παιχνίδι στην παράταση δίχως όμως να τα καταφέρει με τον ΟΦΗ να παίρνει την πρόκριση για τους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook