Καραχάλιος: “Όραμα η Ευρώπη και το Κύπελλο – Ο ΟΦΗ για μένα είναι πρόκληση”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ Ζήσης Καραχάλιος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στρογγυλή Θεά» του Crete2day, και αναφέρθηκε στη μετακίνηση του στην κρητική ομάδα, και στις προσπάθειες που καταβάλλονται φέτος στο ΒΑΚ για μια καλή πορεία σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Αναλυτικά:

Για το παιχνίδι με το Λεβαδειακό:

«Δεν ήμασταν καλοί, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα δείχνει, ότι και στην κακή της μέρα παλεύει μέχρι το τελευταίο λεπτό. Έτσι πήραμε τον πόντο»

Για τη μεταγραφή του στον ΟΦΗ:

«Ήθελα να έρθω εδώ. Το απέδειξα από την πρώτη μέρα που μίλησα με τη διοίκηση. Η ομάδα έδειξε πόσο με ήθελε, και εγώ έδειξα πόσο ήθελα να βρίσκομαι στον ΟΦΗ.

Νομίζω ότι ο ΟΦΗ είναι η ομάδα που μου ταίριαζε στη συγκεκριμένη περίοδο της καριέρας μου, παρά το ότι είχα και άλλες προτάσεις.

Μου αρέσει η οργάνωση που υπάρχει εδώ. Σημαντικό ρόλο στο να έρθω έπαιξε σίγουρα και ο κόουτς, αλλά και το ότι ο ΟΦΗ έχει πολύ κόσμο που τον ακολουθεί.

Ο ΟΦΗ είναι για μένα μια πρόκληση. Είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, για αυτό και επέλεξα να είμαι εδώ.

Μου αρέσουν τα δύσκολα. Είναι σημαντικό βήμα της καριέρας μου»

-Για το φετινό ΟΦΗ και την προσπάθεια που καταβάλλει:

«Σίγουρα άλλαξαν πολλά πρόσωπα στο ρόστερ. Η ομάδα έχει πολύ καλό staff. Δουλεύει εξαιρετικά. Ακόμα δεν έχουμε προσαρμοστεί 100% με τα θέλω του προπονητή.

Αυτός ξέρει τα πάντα. Εμείς το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να προπονούμαστε, και να είμαστε έτοιμοι για να μας χρησιμοποιήσει ο κόουτς όποτε αυτός νομίσει ότι πρέπει.

Είμαστε καινούρια ομάδα, και θέλουμε το χρόνο μας, νομίζω όμως ότι έχουμε δείξει καλά πράγματα μέχρι στιγμής»

-Για το πότε ο ΟΦΗ θα φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο απόδοσης:

«Σίγουρα και η επόμενη διακοπή λόγω της Εθνικής ομάδας, θα μας βοηθήσει ακόμα περισσότερο για να δουλέψουμε όλοι μαζί,. Παιχνίδι με παιχνίδι θα παρουσιαζόμαστε καλύτεροι.

Στα παιχνίδια με το Βόλο και τον Άρη δείξαμε ένα δείγμα των δυνατοτήτων μας, αλλά όπως βλέπω την ομάδα, νομίζω ότι δεν υπάρχει «ταβάνι». Έχουν έρθει πολλοί καλοί παίκτες, οπότε όλοι μαζί με σκληρή δουλειά θα πετύχουμε καλά πράγματα.

Στόχος μας είναι να μπούμε στις θέσεις 5 – 8. Από κει και πέρα θα δείξει η πορεία μας»

-Για τα προσεχή παιχνίδια με τον Παναιτωλικό σε Κύπελλο και Πρωτάθλημα:

«Και τα δύο παιχνίδια είναι πολύ δύσκολα και εξίσου σημαντικά. Το Κύπελλο είναι ένας σημαντικός θεσμός για κάθε ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται.

Κάθε παιχνίδι έχει τη δική του δυσκολία, και το αντιμετωπίζουμε ξεχωριστά. Πάμε να κερδίσουμε και τα δύο»

Για το πώς θα χαρακτήριζε τον εαυτό του:

«Θέλω να δίνω τα πάντα για την ομάδα μου. Αυτή προέχει και μετά ο εαυτός μου, όπως έχω δείξει σε όλα τα χρόνια που αγωνίζομαι. Δουλεύω καθημερινά για να είμαι έτοιμος όποτε μου παρουσιαστεί η ευκαιρία, να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό»

Για τις στιγμές που ξεχωρίζει στην καριέρα του:

«Σίγουρα ξεχωρίζω τη μεταγραφή μου στον Ολυμπιακό, παρά το ότι εκεί δεν έπαιξα στην πρώτη ομάδα.

Επίσης την πρώτη μου χρονιά στην Α’ Εθνική με το Λεβαδειακό, και τη χρονιά που μπήκαμε στα πλέι – οφ με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ελπίζω να ξεχωρίσω και τη φετινή με τον ΟΦΗ»

Για τις προσδοκίες του από τη φετινή χρονιά:

«Θέλω η ομάδα να μπει στο γκρουπ 5 – 8, και να τη βοηθήσω όσο μπορώ. Αυτό είναι το πιο σημαντικό»

Για το όραμα του την επόμενη τριετία συμβολαίου του με τον ΟΦΗ;

«Ήρθα με φιλοδοξίες και όνειρα. Ελπίζω κάποια στιγμή η ομάδα να βγει στην Ευρώπη ή να παίξει σε έναν τελικό Κυπέλλου»

Για το δικό του όνειρο:

«Θα ήθελα να βρεθώ στην Εθνική ομάδα. Είναι όνειρο για κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή»

Για τον κόσμο του ΟΦΗ;

«Όταν ερχόμουν ως αντίπαλος είχα κακές αναμνήσεις. Είναι πάντα δίπλα στην ομάδα. Το έχει δείξει και στα δύσκολα χρόνια της. Θέλουμε και φέτος να είναι δίπλα μας, και να μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας»

Για το «δυνατό» σημείο της ομάδας, και το που χρειάζεται να βελτιωθεί:

«Το πιο δυνατό σημείο του ΟΦΗ είναι ότι έχει πολλούς Έλληνες ποδοσφαιριστές. Είναι σημαντικό γιατί βοηθάμε και τα υπόλοιπα παιδιά που έρχονται από άλλες χώρες να μπαίνουν στο κλίμα και να αντιλαμβάνονται τη δυσκολία του πρωταθλήματος.

Επίσης έχουμε δείξει ότι δεν τα παρατάμε. Όπως συνέβη και απέναντι στο Λεβαδειακό, όπου μπορεί να μην ήμασταν καλοί αλλά πήραμε έναν σημαντικό βαθμό.

Δείχνει το «μέταλλο» της ομάδας.

Από την άλλη πάντα υπάρχουν πράγματα που μπορείς να βελτιώσεις στο ποδόσφαιρο. Ένα κομμάτι που μας λείπε αυτή την περίοδο, αλλά έχει να κάνει με το ότι η ομάδα έχει αλλάξει πολύ, είναι το θέμα της κατοχής της μπάλας. Αν καταφέρουμε να το βελτιώσουμε, θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook