Παπαματθαιάκης εφ’ όλης της ύλης για ΟΦΗ: “Ο ΟΦΗ έχει πλάνο στο 100% -Θαυμάζω που οι αποφάσεις του δεν είναι εν θερμώ”

Eπιμέλεια:Πάνος Κατσαρός

Ο Μανώλης Παπαματθαιάκης σε μια μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΠΟΡ FM 104,2 μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν τον ΟΦΗ πλέκοντας το εγκώμιο του τρόπου με τον οποίο κινήθηκε το φετινό καλοκαίρι.

Ο τεχνικός του Ηροδότου μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 104,2 και την εκπομπή “Θύρα 8” για τον φετινό ΟΦΗ, το ξεκίνημα του ενώ και εκείνος με την σειρά του ξεχώρισε την παρουσία του Άντριου Γιουνγκ στην κορυφή της επίθεσης του. Παράλληλα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι ο ΟΦΗ έχει στην ενδεκάδα του αρκετούς Έλληνες τονίζοντας πως είναι ένα στοιχείο που πρόκειται να παίξει ιδιαίτερο ρόλο στην φετινή σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μανώλης Παπαματθαιάκης στον ΣΠΟΡ FM 104,2

Για τον φετινό σχεδιασμό του ΟΦΗ και τον Τραϊανό Δέλλα: «Αυτό που βλέπω από την αρχή της προετοιμασίας της ομάδας έχει βάσεις, έχει πλάνο στο 100%. Ο Δέλλας δεν είναι κάποιος που περνάει απαρατήρητος με την προσωπικότητα και την παρουσία που έχει, θα πει την γνώμη του. Από τις πρώτες μέρες, συμφωνούσα πάρα πολύ με αυτό που ξεκίνησε. Με την ελληνοποίηση της ομάδας και με την μη παραμονή του κορμού που όλα αυτά τα χρόνια θεωρώ ότι δεν προσέφερε τίποτα. Από εκεί και μετά άρχισα και ήμουν πολύ θετικός με αυτά που έβλεπα. Γίνεται η μεγαλύτερη ελληνοποίηση στην ομάδα τα τελευταία χρόνια και ο τρόπος που διαχειρίζεται ο προπονητής τις μεταγραφές είναι κάτι που έχει δημιουργήσει μία πλήρης εικόνα. Δεν βλέπω κενά στον ΟΦΗ. Είναι μία καλοφτιαγμένη ομάδα στο χαρτί και αυτό θα φανεί και στο γήπεδο. Τι μας πρόσφερε όλα αυτά τα χρόνια ο κορμός που οι περισσότεροι θεωρούσαμε ότι είναι εξαιρετικός; Είχαμε προβληματισμό στο τέλος συνέχεια, μην συμβεί καμία στραβή να πέσουμε. Τώρα πήγαμε σε μία άλλη λογική, με Έλληνα προπονητή που νομίζω ότι η παρουσία του είναι καταλυτική. Οι παραστάσεις του ξεπερνούν κάθε ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αυτό δείχνει εμπιστοσύνη και στηρίζω τις επιλογές του μέχρι τέλους. Αυτό που βλέπω ότι κάνει με τον Αποστολάκη για παράδειγμα, δεν θα το έκανε κανείς άλλος. Με την επιμονή του προπονητή, θα βλέπουμε ένα παιδί με τη φανέλα του ΟΦΗ, αν όχι σε ακόμα μεγαλύτερη ομάδα τα επόμενα χρόνια, και αυτός είναι η αρχή».

Για την ποιότητα του ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ έχει πλέον έναν φορ, που αυτό το στιλ χρειάζεται, τον Γιουνγκ. Όταν έχεις εξαιρετικούς μεσοεπιθετικούς από πίσω, αυτό το στιλ του φορ χρειάζεσαι. Η λογική αυτή λειτουργεί καλύτερα με τον Γιουνγκ επιθετικό. Έχουμε μία μεσοεπιθετική πεντάδα εξαιρετική. Νους, Φούντας, Αποστολάκης, Σενγκέλια, Μπάκιτς. Η καλύτερη τετράδα – πεντάδα που είχε τα τελευταία χρόνια ο ΟΦΗ. Νομίζω ότι όλα θα κριθούν στα πλέι οφ. Ο ΟΦΗ είναι σίγουρα μία ομάδα 5-8, οι αντίπαλοί του δεν είναι εύκολοι, έχουν πολύ καλά ρόστερ. Πιστεύω ότι όπως τα βλέπω οι αντίπαλοι θα είναι Άρης, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης και Παναιτωλικός. Με την εικόνα που βλέπω τώρα δεν θα βάλω ούτε τον Βόλο, ούτε τον Πανσερραϊκό. Δεν βάζω μέσα την Τρίπολη τόσο πολύ γιατί πιστεύω ότι έκανε πολύ μεγάλο λάθος με την αλλαγή του Ράσταβατς. Δεν θα έχει την σταθερότητα που θα έπρεπε. Εκεί θα υπάρχει ταρακούνημα στην ομάδα πιστεύω».

Για την απόφαση του Αστέρα Τρίπολης να αντικαταστήσει τον Ράσταβατς: «Καμία φορά δεν υπάρχει λογική στις αποφάσεις τον παραγόντων. Οι παράγοντες νομίζουν ότι οι προπονητές είναι μάγοι. Όποιος τα πιστεύει αυτά δεν πρέπει να βλέπει ποδόσφαιρο, ας βλέπει το… Survivor, ας βλέπει κάτι άλλο. Εδώ η ΑΕΛ έδιωξε τον Δερμιτζάκη. Δηλαδή αυτοί οι παράγοντες ξέρουν μπάλα; Στην 1η αγωνιστική ή στο πρώτο ματς κυπέλλου πρέπει η ομάδα να είναι κομπιούτερ; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα…»

Για τις απαιτήσεις στον ΟΦΗ: «Θαυμάζω στον ΟΦΗ ότι οι αποφάσεις δεν είναι εν θερμώ. Η ομάδα λειτουργεί καλά. Πιστεύω ότι έχει άποψη ο προπονητής. Καμία φορά ο προπονητής μπορεί να μην επιλέγει το πρόγραμμα της προπόνησης, μπορεί να μην επιλέγει τα πρόσωπα και τους παίκτες που θέλει. Έχει να κάνει με την προσωπικότητα του εκάστοτε προπονητή. Δηλαδή του Γκουαρντιόλα θα του πάρουν παίκτη που δεν θέλει; Τώρα πιστεύω ότι ο προπονητής έχει άποψη για τους παίκτες που ήρθαν και γι’ αυτό θα πάει και καλά και ακόμα καλύτερα».

Για το που μπορεί να φτάσει φέτος ο ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ πρέπει να έχει ως πολύ μεγάλο στόχο το κύπελλο. Είναι ο στόχος που πρέπει να έχουν ομάδες κάθε χρόνο ομάδες σαν τον ΟΦΗ, τον Ατρόμητο, τον Αστέρα Τρίπολης. Πρέπει να βάλουμε την καλή μας ομάδα στο κύπελλο κι ας χάσουμε την Κυριακή. Έτσι που είναι πλέον τα πλέι οφ, θα είναι πάρα πολύ ωραίο το Ελληνικό πρωτάθλημα. Το 1-6 ήταν ταλαιπωρία. Έτσι που είναι τα πλέι οφ, στόχος του ΟΦΗ θα είναι να μπαίνει στο 5-8 και να παίρνει την 5η θέση. Τι άλλο να είναι δηλαδή; Να παλεύει να σωθεί; Αν μπορεί κάποια στιγμή να μπει στο 1-4 εντάξει, αλλά έχουν ξεφύγει τα μπάτζετ τα τελευταία χρόνια. Έτσι τα πλέι οφ θα έχουν αξιοπιστία, γιατί θα είναι μόνο ντέρμπι και τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ και όλα. Με ισοδύναμες ομάδες. Πάμε για ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα που θα είναι μέχρι το τέλος πάρα πολύ δυνατό. Νομίζω ότι μπορεί να διεκδικήσει το ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο είτε μέσω του πρωταθλήματος είτε μέσω του κυπέλλου. Είναι καλή ομάδα, με πλάνο, με λογική, με ποιότητα. Δεν έχει να ζηλέψει κάτι από τις ομάδες. Θα παλέψει και τις μεγάλες ομάδες στην έδρα του ο ΟΦΗ. Έχει ισορροπία ο ΟΦΗ, δεν παίζει αμυντικά, παίζει όπως πρέπει. Παρακολουθώ χρόνια τον Μπουρουτζίκα, είναι πολύ δυνατός στη δουλειά του, δίχως να υποβαθμίσουμε τον Κουνδουράκη. Ο Δέλλας έχει ένα εξαιρετικό τιμ, μου βγάζει μία σοβαρότητα, μία ταπεινότητα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook