Μουστακίδης στον ΣΠΟΡ FM 104,2: “Αν βελτιωθεί ανασταλτικά ο ΟΦΗ θα είναι διεκδικητής της 5ης θέσης”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο παλαίμαχος άσος του ΟΦΗ Μπάμπης Μουστακίδης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 104,2 για το ντέρμπι με τον Άρη, τους στόχους στο φετινό πρωτάθλημα και παράλληλα αναφέρθηκε στην παρουσία του κόσμου.

Ο δυναμικός αμυντικός που φόρεσε την φανέλα του ΟΦΗ στην δεκαετία του ’90 αλλά και του Άρη μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 104,2 και την εκπομπή “Θύρα 8” με τον Μανώλη Σαρρή σχολιάζοντας το ντέρμπι του “Γεντί Κουλέ” καθώς και το αν η πρώην ομάδα του μπορεί να είναι μεταξύ των διεκδικητών της 5ης θέσης που οδηγεί στα ευρωπαϊκά κύπελλα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μπάμπης Μουστακίδης στον ΣΠΟΡ FM 104,2 και την εκπομπή “Θύρα 8”

Για το ΟΦΗ – Άρης: “Πάντα τα μεταξύ τους παιχνίδια, όλα τα χρόνια, ήταν ενδιαφέρονται και ανταγωνιστικά, έτσι συνέβη και με το τελευταίο. Είχε μεγάλο ενδιαφέρον, το ξεκίνημα του αγώνα με γκολ, φάσεις και νεύρα και ένταση. Ότι χρειάζεται ένα σημαντικό παιχνίδι γιατί και για τις δύο ομάδες είναι το ίδιο ανέκαθεν.

Το παιχνίδι είχε δύο πρόσωπα, όπως το είπαν όλοι όσοι το σχολίασαν. Το πρώτο ημίχρονο ανήκει στον ΟΦΗ ήταν ορμητικός, κυρίως με τον Νους με αποτέλεσμα να δημιουργεί ρήγματα, εκμεταλλεύτηκε τους χώρους και την ικανότητα του στο ένας εναντίον ενός. Σε αυτό το διάστημα ο Άρης είχε τις στιγμές του, ημιτελείς προσπάθειες, επικίνδυνες αντεπιθέσεις ή οργανωμένες επιθέσεις που κατέληγαν όμως θα πω ότι ήταν πολύ φλύαρος και όλες του οι επιθέσεις έσβηναν εκεί. Στο δεύτερο ημίχρονο ναι μεν ο Άρης είχε κατοχή της μπάλας αλλά πιστεύω πως ο ΟΦΗ ήθελε να παίξει στην κόντρα, το έχει κάνει και ο Άρης. Εμένα δεν μου λέει πάντα η κατοχή της μπάλας γιατί είναι και μια παγίδα τότε αποτελεί βούτυρο στο ψωμί των αντιπάλων. Πέρα από αυτό, το πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα ήταν στην χαμένη ευκαιρία του Άρη που δεν έγινε το 2-2, στην αντεπίθεση ήρθε το 3-1 με τον Σαλσίδο η παρουσία του οποίου αποτελεί και όνομα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Άρης ήταν φλύαρος και ενώ έδινε την εντύπωση ότι ήταν επικίνδυνος, στην ουσία ήταν ακίνδυνος”.

Για το αν ο Άρης υποτίμησε τον ΟΦΗ: “Δεν πιστεύω ότι συνέβη αυτό αλλά ίσως υπερεκτίμησε τις δικές του δυνατότητες σε κάποιο σημείο γιατί όλοι πιστεύουν ότι το ρόστερ του Άρη είναι καλύτερο από το περσινό. Η ομάδα δεν έχει μια συνοχή και αποτελεσματικότητα σε αυτό που κάνει και γενικά δεν διαθέτει αυτοματισμούς επιθετικά”.

Για το αν ο ΟΦΗ θα βρίσκεται στο γκρουπ 5-8: “Πιστεύω πως θα είναι μέσα σε αυτό το γκρουπ και οι δύο ομάδες εφόσον βελτιώσουν τις αδυναμίες που έχουν, ιδιαίτερα στο ανασταλτικό κομμάτι. Όλες οι ομάδες δείχνουν αδυναμίες, είναι σε μια περίοδο που βρίσκονται μετά την προετοιμασία, δεν έχουν λύσει ακόμα τα θέματα τους οπότε και πιστεύω πως ο επόμενος μήνας θα δείξει πιο καθαρά ποιες ομάδες θα πετύχουν τους στόχους τους. Κάθε ομάδα κάνει πρωταθλητισμό στο δικό τους επίπεδο και το ωραίο θα είναι να βλέπουμε ομάδες που θα κάνουν ανατροπές. Ο ΟΦΗ ξεκίνησε νέα προσπάθεια μέσα στο γήπεδο με τον Τραϊανό Δέλλα και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο και πιστεύω ότι αν βελτιώσει την ανασταλτική του λειτουργία τότε θα διεκδικήσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο”.

Για το ξεκίνημα του ΟΦΗ: “Είναι πάντα οι προσδοκίες που γεννιούνται μέσα από μια νέα προσπάθεια, μέσα από μεταγραφές, μέσα από την ιστορία της ομάδας που είναι υποχρεωμένη να διεκδικεί κάτι παραπάνω. Όταν αυτές ανατρέπονται μέσα στο κάθε παιχνίδι και ειδικά όταν δεν έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις, σε βάζουν σε μια εσωστρέφεια όπως την ζει τώρα ο Άρης και βέβαια συμβαίνει και το ανάποδο με τον ενθουσιασμό. Είναι στο ιδίωμα του Έλληνα να μην υπάρχει σταθερότητα και ανάλογα με τα αποτελέσματα να αλλάζει η ψυχολογία του.

Πρέπει να υπάρχει υπομονή και στήριξη και στα αρνητικά αποτελέσματα. Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, δεν συμβαίνει αυτό που συνέβαινε τις προηγούμενες δεκαετίες που έλεγες πως ότι και να συμβεί θα κερδίσει ο ΟΦΗ και ο Άρης. Όσο χάνεις βαθμούς από όλα αυτά τα παιχνίδια, από αυτά που πρέπει να πάρεις τότε μεγαλώνει η πίεση και η γκρίνια είναι κοντά στα αποδυτήρια”.

Για τους πολλούς Έλληνες του ΟΦΗ και τον έναν Έλληνα του Άρη: “Για μένα είναι μεγάλο λάθος που δεν στηρίζονται σε καλούς Έλληνες ποδοσφαιριστές, έχουν βρεθεί πολλοί καλοί παίκτες στην Super League 2 επειδή στην μεγάλη κατηγορία παίζουν αρκετοί ξένοι. Όταν θα βλέπει και ο κόσμος Έλληνες ποδοσφαιριστές τότε θα τους στηρίζει και θα έχει μεγαλύτερη υπομονή και θα το χαίρεται περισσότερο αλλά και η ομάδα θα παίρνει από την εξέδρα μεγαλύτερα μηνύματα. Στον Άρη το έχουμε δεχθεί και τουλάχιστον το έχουν πει ότι έχουν πάρει άλλον δρόμο”.

Για το δέσιμο του με τον ΟΦΗ και τον κόσμο του:Ο κόσμος με αγάπησε και αγάπησα και εγώ τον ΟΦΗ παρότι τα συναισθήματα μου ήταν φανερά. Άλλωστε με το Ηράκλειο με δένουν και οικογενειακοί λόγοι, εκεί γεννήθηκε η κόρη μου και εγώ πέρασα ωραία στον ΟΦΗ σε μια πραγματικά καλή ομάδα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook