Όταν θα πουλάς ακριβά, θα παίρνεις και παικταράδες

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Ισέκα που έφυγε, ο Γαγιέγος που πωλήθηκε, η αγορά του Μπαΐνοβιτς και η έλευση Φούντα, Σαλσέδο με τις κινήσεις του ΟΦΗ που αλλάζουν τα δεδομένα.

Το φετινό καλοκαίρι, το γράφω και το λέω από τον Ιούλιο, ότι το φετινό καλοκαίρι ήταν εκείνο της πλήρους αναδιοργάνωσης σε όλα τα επίπεδα του ποδοσφαιρικού τμήματος. Από το τμήμα scouting μέχρι και τις επιλογές των ποδοσφαιριστών που έγιναν σε συνεργασία με τον Τραϊανό Δέλλα.

Όμως η μεγάλη διαφορά και η στρατηγική φιλοσοφία του club στο θέμα πωλήσεις – μεταγραφές του δίνει την δυνατότητα να φέρνει στο Ηράκλειο ποδοσφαιριστές επιπέδου Έντι Σαλσέδο και Ταξιάρχη Φούντα όπως και να προχωράς σε αγορές παικτές, κάνοντας ψαγμένες επιλογές, όπως του Φίλιπ Μπαΐνοβιτς.

Δεν είναι μόνο η εύρεση ποδοσφαιριστών που προέρχονται μέσα από το scouting όπως ο Τιάγκο Νους αλλά και η οικονομική δυνατότητα που σου δίνει την δυνατότητα να προχωρήσεις σε μεταγραφές ποδοσφαιριστών όπως ο Ιταλοκολομβιανός ποδοσφαιριστής.

Περιπτώσεις όπως του Έντι Σαλσέδο μπαίνουν στο δικό σου κάδρο όταν έχεις μια ξεκάθαρη στρατηγική την οποία ακολουθείς, είτε έτσι – είτε αλλιώς.

Όταν γνωρίζεις εδώ και καιρό πως θα φύγει ο Γαγιέγος και έχεις προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε να φέρεις τον Μπαΐνοβιτς τότε το ρίσκο είναι υπέρ σου. Γιατί η προετοιμασία είναι τέτοια που σου δίνει τον χρόνο να κάνεις την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Όταν έχεις προετοιμαστεί για την αποχώρηση του Ισέκα και λίγες ημέρες μετά παίζοντας σωστά το παιχνίδι υπομονής, τότε θα διαπραγματευτείς με την Ίντερ για να φέρεις τον Σαλσέδο.

Όταν πουλάς ακριβά και μάλιστα συνεχόμενα τότε θα ανεβαίνεις ακόμα περισσότερο επίπεδο. Οι επενδύσεις σου θα είναι μεγαλύτερες, οι συναλλαγές σου με club επιπέδου Λάτσιου (βλέπε Μανδά), Ίντερ (βλέπε Σαλσέδο) θα σου επιφέρουν αποτελέσματα. Που επειδή στο ποδόσφαιρο, όλα είναι θεωρητικά, δεν ξέρεις τι θα σου προκύψει στο μέλλον, αυτό που μετράει είναι το πως κινείσαι μεταγραφικά και στο πάρε – δώσε.

Αμφιβάλει κανείς ότι ο Ισέκα ή ο Γαγιέγος δεν αντικατατάθηκαν επάξια;

Πλέον, όχι…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook