Μητρόπουλος στον ΣΠΟΡ FM 104,2: Ο Μπούσης δεν περιμένει να ζήσει ο ΟΦΗ από τις ανάγκες των μεγάλων – Βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Βίκτωρας Μητρόπουλος μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 104,2 για το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και για τον ΟΦΗ τονίζοντας πως “η Πολιτεία θα πρέπει να συμβάλει για να μεγαλώσει το “Γεντί Κουλέ. Όταν ο ΟΦΗ θα τελειώσει το θέμα του γηπέδου τότε θα ανέβει επίπεδο.

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε ο Βίκτωρας Μητρόπουλος στον ΣΠΟΡ FM 104,2, αναφέρθηκε στη νέα διοίκηση της ΕΠΟ, την Super League 1 αλλά και το πολυσυζητημένο θέμα των τελευταίων εβδομάδων που ήταν η παρουσία του goal line technology και του ημιαυτόματου οφσάιντ στο πρωτάθλημα.

Ο έμπειρος ποδοσφαιρικός παράγοντας καυτήριασε την στάση της Πολιτείας στο συγκεκριμένο θέμα τονίζοντας ότι έπρεπε να έχει πάρει ήδη την απόφαση ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και να λειτουργεί και όχι να μετατεθεί η απόφαση για του χρόνου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βίκτωρας Μητρόπουλος στον ΣΠΟΡ FM 104,2

Για τον ΟΦΗ: “Έχει έναν ιδιοκτήτη που είναι οικονομικά ανεξάρτητος. Ο Μπούσης δεν περιμένει να ζήσει ο ΟΦΗ από τις ανάγκες των μεγάλων. Ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα που έχει γερές βάσεις, στιβαρή διοίκηση. Δεν υπάρχει κανένα οικονομικό κενό, έχει καλή διοίκηση και προσωπικά εκτιμώ πάρα πολύ τον Λυσσάνδρου. Πιστεύω ότι είναι σε καλά χέρια, διοικητικά. Δεν έχει ανάγκη κανέναν, είναι ανεξάρτητη ομάδα και όταν καταφέρει να αυξήσει τις θέσεις στο γήπεδο του, τότε θα γίνει πιο αυτάρκης. Έχω παρακολουθήσει πολλές φορές τον ΟΦΗ γιατί είχα επιχείρηση στο Ηράκλειο και μάλιστα σε μια στιγμή δύσκολη οικονομικά, βοήθησα με ένα ποσό των 50.000 ευρώ. Όταν ο ΟΦΗ θα τελειώσει το θέμα του γηπέδου τότε θα ανέβει επίπεδο και η Πολιτεία θα πρέπει να βοηθήσει”.

Για τη νέα εποχή της Εθνικής Ελλάδας: “Ο Γιοβάνοβιτς δείχνει στοιχεία καλού προπονητή, γνωρίζει τον Παναθηναϊκό και πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Μιλάω καθαρά ποδοσφαιρικά και πιστεύω πως θα πάμε πολύ καλά. Καταρχήν ότι ήταν λάθος, το είχα πει, το να φύγει από τον ΠΑΟ και φέρνει αποτελέσματα. Κάποια στιγμή πιστεύω πως εκεί δεν ήταν σωστά πλαισιώμενος, ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού τον έδιωξε και πήρε τον Τερίμ. Για μένα ήταν λάθος και αποδείχθηκε στην πορεία“.

Για τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ: “Έκανα πολύ σκληρή κριτική στην προηγούμενη διοίκηση, ο λόγος ήταν λόγω της πείρας μου στο ποδόσφαιρο, και δεν ήθελα να βρίσκεται στα χέρια νταραβερτζίδων. Με την έννοια ότι βλέπαμε πράγματα σε SL1, SL2, ασπίδα προστασίας σε διάφορες ομάδες και άλλες που κινδύνευαν να έπρεπε να δείξουν διαπιστευτήρια. Και τώρα κάνω μια κριτική στον Μάκη Γκαγκάτση, ήταν γνωστές οι σχέσεις ΑΕΚ – ΠΑΟΚ στην διαιτησία με τον περίφημο Γιαννάκη. Αν πηγαίνει καλά, θα τον στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις, αν δεν πηγαίνει καλά θα του ασκήσω κριτική με έντιμο τρόπο”.

Για τη νέα σύνθεση της ΚΕΔ και τον Λανουά: “Το γεγονός ότι ήρθε ένας ξένος αρχιδιαιτητής, είναι θετικό γιατί έφυγαν από την μέση διάφοροι άνθρωποι που έπαιζαν διάφορους ρόλους. Από την άλλη κάνει επιπόλαιες κινήσεις όπως όταν βγάζει τον πίνακα διαιτητών στην Super League 2 δίχως να έχει άποψη για όλους. Θα ήθελα να πει ότι πήρα την γνώμη ανθρώπων που ξέρουν, δεν το έχει κάνει και δεν μου άρεσε. Κάνει κάποιες κριτικές που δεν στέκουν. Βλέπω μια πολιτική από τον Λανουά όμως είμαστε πολύ νωρίς και πρέπει να του δώσουμε περιθώριο χρόνου γιατί δεν μπορούμε να του κάνουμε κριτική. Είμαι επιφυλακτικός και θα δω στην πορεία τι ακριβώς γίνεται”.

Για την Super League 1: “Βλέπω θετικά την παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη στην προεδρία γιατί δεν είναι “ψιλικατζής”. Θέλει να προσφέρει γιατί έχει και γνωριμίες και χρήματα και μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την Super League 2 στα έσοδα της που ήδη έχει ξεκινήσει να βρίσκει τον δρόμο της. Αυτό είναι πολύ θετικό, θα αυξηθούν τα έσοδα, τα τηλεοπτικά δικαιώματα και όταν μια ομάδα θα παίρνει την άνοδο για την Super League 1 δεν θα αποτελεί φτωχό συγγενή. Είναι άνισο γιατί θεωρείται σίγουρο πως η ομάδα που θα ανεβαίνει, θα πέφτει. Μένει να δούμε και πως θα πάει το θέμα της διαιτησίας”.

Για την απόφαση για το goal line technology και το ημιαυτόματο οφσάιντ: “Τεράστιο λάθος που το πήγαν για του χρόνου και για το ημιαυτόματο οφσάιντ. Για ποιον λόγο η Πολιτεία και ο κ. Βρούτσης περιμένουν να το λύσουν οι ομάδες; Τι θα έκανα εγώ αν ήμουν υπουργός; Σας δίνω κάποια λεφτά από το στοίχημα, θα τροποποιούσα το νόμο και αν δεν υλοποιούνται κάποιες αξιώσεις τότε θα γίνεται αυτομάτως. Όταν θα το έκανε αυτό, θα πήγαινε μόνο του από τις ομάδες. Είδαμε το γκολ της ΑΕΚ στην Λιβαδειά, έχουμε τρεις κλασσικές περιπτώσεις που θα είχαν λυθεί αν δεν υπήρχε το πρόβλημα της τεχνολογίας. Δεν γίνεται να μην ασχολείται ο κ. Βρούτσης με αυτά τα πράγματα. Το λαϊκότερο άθλημα είναι το ποδόσφαιρο και δεν μπορείς να το αγνοείς με εκατομμύρια κόσμου στο γήπεδο”.

Για το αν σκέφτεται να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο:Κατηγορηματικά όχι, έχει κλείσει ο κύκλος μου. Αυτά που ήθελα να κάνω, τα έκανα. Δεν έχω κανέναν σκοπό να επιστρέψω στο ποδόσφαιρο και μέσα από την εφημερίδα μου προσπαθώ να κάνω κάποιες παρεμβάσεις και κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν ασκώ κριτική πάντα με εντιμότητα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook