Με το δεξί η Εθνική Ελλάδας στη νέα εποχή

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Με ωραία μπάλα η Ελλάδα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Nations League επικρατώντας της Φινλανδίας με 3.0.

Στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Εθνικής μας ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε τον Βλαχοδήμο στην εστία και τους Ρότα, Μαυροπάνο, Κουλιεράκη και Τσιμίκα στην άμυνα.

Στον άξονα ξεκίνησε τον Μπουχαλάκη, με τον Μάνταλο και τον Μπακασέτα να βρίσκονται επίσης στα χαφ.

Για τα άκρα της επίθεσης επέλεξε τους Πέλκα και Χατζηγιοβάνη, με τον Ιωαννίδη να είναι στην κορυφή.

Στο 23ο λεπτό το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ιωαννίδη.

Ο διεθνής φορ εκμεταλλεύτηκε το κακό κοντρόλ του Φινλανδού γκολκίπερ στο γύρισμα του Γκάλβεζ και, αφού τσίμπησε την μπάλα, αποφεύγοντας τον Χραντέσκι, την έστειλε προ κενής εστίας στα δίχτυα του.

Στο 37ο λεπτό η ομάδα του Γιοβάνοβιτς διπλασίασε τα τέρματά της με τον Κουλιεράκη.

Οι Ιωαννίδης και Τσιμίκας συνδυάστηκαν ιδανικά από τα αριστερά, με τον διεθνή μπακ της Λίβερπουλ να κάνει το παράλληλο γύρισμα και τον Χανιώτη αμυντικό να σκοράρει με ωραία προβολή.

Άκρως αποτελεσματική η Εθνική μας στο πρώτο μέρος, όπου, αν και δεν έθελξε με την απόδοσή της, έχοντας αρκετά νεκρά διαστήματα, κινδυνεύοντας μάλιστα και σε τρεις περιπτώσεις, κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 2-0.

Στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου (47′) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε δοκάρι σε σουτ του Ιωαννίδη.

Στο 65ο λεπτό ο Ζαφείρης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Μπουχαλάκη, κάνοντας το ντεμπούτο του με την Εθνική μας ομάδα.

Στο 76ο λεπτό ο καλύτερος παίκτης της Εθνικής μας, ο Φώτης Ιωαννίδης ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι.

Μετά από κόρνερ του Μπακασέτα  ο Έλληνας φορ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χραντέσκι.

Ελλάδα (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Βλαχοδήμος – Ρότα, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Τσιμίκας – Μπουχαλάκης (65′ Ζαφείρης), Μάνταλος (65′ Σιώπης) – Χατζηγιοβάνης (46′ Κωνσταντέλιας), Μπακασέτας, Πέλκας – Ιωαννίδης

Φινλανδία (Μάρκου Κανέρβα): Χραντέσκι – Σταλ, Χόσκονεν, Ιβάνοβ, Γκάλβεζ – Πέλτολα, Σούλερ (45′ λ.τ Νίσιλα), Καμαρά – Άντμαν (62′ Κέσκινεν), Λουντ (62′ Γένσεν), Κάλμαν (62′ Πογιάνμπαλο)

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook