Λάμψη Φούντα, Νους και τριάρα του ΟΦΗ στον Βόλο!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ με μια αψεγάδιαστη τακτική από τον Τραϊανό Δέλλα, χτύπησε όποτε ήθελε τον Βόλο με τον Ταξιάρχη Φούντα να δίνει ασίστ, να σκοράρει – τον Τιάγκο Νους να τον ακολουθεί σε απόδοση και πέτυχε εμφατική νίκη επί του Βόλου με 3-1.

Την πρώτη του φετινή νίκη πέτυχε ο ΟΦΗ πραγματοποιώντας μια μεστή, ουσιαστική και φανταστική – σε τακτικό επίπεδο – εμφάνιση βγάζοντας δύο πανομοιότυπα γκολ με Φούντα, Σενγκέλια και τον Άντριου Γιουνγκ να βάζει το κερασάκι στην τούρτα με το τρίτο γκολ στο 60ο λεπτό.

Ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε τον ΟΦΗ με τρία νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του που έκαναν ντεμπούτο στον Βόλο δίνοντας φανέλα βασικού σε Φούντα, Σενγκέλια, Μπαΐνοβιτς ανακατεύοντας ξανά την τράπουλα.

4-2-3-1 από τον τεχνικό του ΟΦΗ με τον Χριστογεώργο κάτω από την εστία, την τετράδα στην άμυνα αποτελούσαν οι Γκονθάλεθ, Χριστόπουλος, Λαμπρόπουλος, Χατζηθεοδωρίδης ενώ οι Μπάκιτς, Μπαΐνοβιτς αποτελούσαν τα δύο αμυντικά χαφ. Ο Φούντας έπαιξε πίσω από τον Γιουνγκ και στα άκρα της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Σενγκέλια, Νους.

Ο ΟΦΗ κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη φάση που δημιούργησε μετά από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας έχοντας την στην κατοχή του επί σχεδόν 2 λεπτά με τον Μπαΐνοβιτς να παίζει κάθετα για τον Φούντα που με ένα καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή κεραυνοβόλησε τον Σιαμπάνη κάνοντας σεφτέ στα γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Στην συνέχεια του αγώνα ο ΟΦΗ έδωσε χώρο στον Βόλο κλείνοντας παράλληλα όλους τους διαδρόμους προς την περιοχή του Χριστογεώργου. Οι γηπεδούχοι μπορεί να είχαν την κατοχή της μπάλας ωστόσο δεν έκαναν καμία ουσιαστικά φάση στο πρώτο 45λεπτο και ο ΟΦΗ με εξαιρετική τακτική δεν επέτρεψε στους παίκτες του Βόλου να δημιουργήσουν τελική προς την εστία του Χριστογεώργου.

Στο 2ο ημίχρονο, ο ΟΦΗ συνέχισε την ίδια έξυπνη τακτική παραχωρώντας χώρο και γήπεδο στον Βόλο που απείλησε στο 49′ με ένα μακρινό σουτ του Κόμπα που έδιωξε για καλό και για κακό ο Χριστογεώργος σε κόρνερ και από εκεί και πέρα όλο το παιχνίδι… “βάφτηκε” στα “ασπρόμαυρα”!

Με εξαιρετική τακτική σε όλο το παιχνίδι, ο ΟΦΗ κατάφερε να βρει και το 2ο γκολ, με πανομοιότυπο τρόπο όπως σε εκείνο του Φούντα. Ο Χατζηθεοδωρίδης με εξαιρετική ατομική ενέργεια από τα αριστερά, πέρασε δύο παίκτες του Βόλου και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον κενό χώρο για τον Σενγκέλια που δεν δυσκολεύτηκε με δυνατό σουτ να εκτελέσει τον Σιαμπάνη από το ύψος της μεγάλης περιοχής του για το 0-2.

Το 0-3 δεν καθυστέρησε να έρθει όταν δέκα λεπτά αργότερα με μια υποδειγματική αντεπίθεση Φούντας και Νους συνεργάστηκαν άψογα, ο Αργεντινός έδωσε την ασίστ στον Γιουνγκ που μέσα από την περιοχή του Βόλου πλάσαρε τον Σιαμπάνη για το πρώτο προσωπικό του γκολ βαδίζοντας στον δρόμο που άνοιξαν Φούντας, Σενγκέλια.

Η διαφορά τριών γκολ έδωσε την δυνατότητα στον ΟΦΗ να κάνει στην συνέχεια διαχείριση του αγώνα με τον Δέλλα να περνάει εκτός, δίνοντας ανάσες σε Νους, Φούντα, Σενγκέλια. Ο Βόλος προσπάθησε να γίνει απειλητικός και κατάφερε να μειώσει στο 83′ με γκολ του Μεντιέτα που πλάσαρε τον Χριστογεώργο κάνοντας το 1-3.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook