Ο Μπούσης άνοιξε ξανά τον φάκελο του “Γεντί Κουλέ” για τον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Μιχάλης Μπούσης αποκάλυψε τις προθέσεις του στην συνέντευξη τύπου της Πέμπτης και το Gentikoule αποκαλύπτει όλα όσα μεσολάβησαν από την τελευταία τοποθέτηση του.

Μετά από δύο ολόκληρα χρόνια όταν και είχε ειπωθεί δια στόματος του Μηνά Λυσσάνδρου ότι στόχος της διοίκησης του ΟΦΗ είναι να υπάρξει πλήρης ανακατασκευή του “Γεντί Κουλέ”, ήρθε η 29η Αυγούστου και από τα χείλη του Μιχάλη Μπούση για να βγει η είδηση για την μόνιμη παραμονή της ομάδας στην φυσική της έδρα.

Εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος τι άλλαξε από τις 2 Αυγούστου όταν και ο Μιχάλης Μπούσης έπειτα από ερώτηση που του είχε γίνει για τις εξελίξεις στο θέμα του γηπέδου είχε απαντήσει τότε πως βρίσκονται σε αναζήτηση χώρου στην περιοχή του Ηρακλείου.

Μέσα σε αυτό το 20ημερο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Gentikoule, ο Μιχάλης Μπούσης βλέποντας πως δεν πρόκειται να βρεθεί ένας χώρος ικανός για να στεγάσει το νέο γήπεδο του ΟΦΗ καταλήγει στην απόφαση να υπάρξει πλήρης ανακατασκευή του “Γεντί Κουλέ”.

Ο ισχυρός άνδρας του ΟΦΗ σε όλο αυτό το διάστημα της παρουσίας του στην Ελλάδα και το Ηράκλειο προχώρησε σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις για την ανεύρεση χώρου πέριξ της πόλης, είχε συνεχείς επαφές που εντάθηκαν και ο ίδιος ήθελε εξαρχής να δώσει λύση σε αυτό το θέμα έχοντας και ως ορίζοντα την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του club.

Βλέποντας και ο ίδιος πως λύση δεν πρόκειται να βρεθεί με την ανεύρεση χώρου στο Ηράκλειο, αποφάσισε μοιράζοντας τις σκέψεις του από νωρίς με τους συνεργάτες του για την επιστροφή στο αρχικό πλάνο που είναι η πλήρη ανακατασκευή του “Γεντί Κουλέ”.

Το πλάνο για την πλήρη ανακατασκευή του “Γεντί Κουλέ” προϋπήρχε άλλωστε, το είχε αποκαλύψει και ο Μηνάς Λυσάνδρου πριν από 2,5 χρόνια ωστόσο ο ίδιος ο Μιχάλης Μπούσης παρότι ήταν σύμφωνος στην συνέχεια θέλοντας το καλύτερο για τον ΟΦΗ αποφάσισε να κάνει ότι ήταν δυνατόν ώστε η ομάδα να αποκτήσει δικό της γήπεδο.

Βλέποντας ωστόσο το τελευταίο 20ημερο πως δεν βγαίνει άκρη όπως και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι, ωρίμασε στο μυαλό του η σκέψη για να παραμείνει ο ΟΦΗ στο “Γεντί Κουλέ”. Ο ίδιος είπε και μια ατάκα στην χθεσινή συνέντευξη τύπου που παίζει σημαντικό ρόλο στην δική του ψυχοσύνθεση: Ότι αρκετός ήταν ο κόσμος που τον σταματούσε στον δρόμο ζητώντας του να μην φύγει ο ΟΦΗ από τα Καμίνια και για συναισθηματικούς λόγους και εκείνος έχει δείξει αρκετές φορές πως λειτουργεί και με την καρδιά.

Πάμε τώρα στο επόμενο βήμα. Το πλάνο για την πλήρη ανακατασκευή του “Γεντί Κουλέ” υπάρχει ήδη στα γραφεία της ΠΑΕ. Δεν μιλάμε για… “πασαλείμματα” με 400 και 500 χιλιάδες ευρώ αλλά για μια μεγάλη οικονομική επένδυση όπου το γήπεδο θα πάρει εντελώς διαφορετική μορφή. Άλλωστε ήδη στο πλευρό του ΟΦΗ βρίσκεται και η Περιφέρεια και προσωπικά ο Σταύρος Αρναουτάκης που από την πρώτη στιγμή ήταν ένας από τους ελάχιστους τοπικούς φορείς βρίσκεται δίπλα στον Μιχάλη Μπούση.

Μιλάμε για ένα γήπεδο που θα είναι χωρητικότητας άνω των 8.500 θέσεων προκειμένου να αδειοδοτείται από την UEFA και οι μακέτες είναι έτοιμες και βρίσκονται στα γραφεία της ΠΑΕ για τις οποίες είναι ενήμερα όλα τα στελέχη του ΟΦΗ.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα καινούργιο γήπεδο του οποίου η εικόνα δεν θα έχει καμία σχέση με ότι βλέπουμε τώρα.

Πλέον περιμένουμε εξελίξεις εντός των επόμενων μηνών από την στιγμή που ο Μιχάλης Μπούσης επέστρεψε στην αρχική του τοποθέτηση αντιλαμβανόμενος και ο ίδιος ότι πρόκειται για την πιο ρεαλιστική επιλογή.

Εφόσον συμβεί αυτό μιας και όλα είναι έτοιμα εντός του ΟΦΗ, από το πλάνο του πως θα εξελιχθεί το “Γεντί Κουλέ”, την μορφή που θα πάρει μέχρι και το πως θα γίνουν τα έργα, δεν αποκλείεται εντός του 2025 να μετακομίσει ο ΟΦΗ στο Παγκρήτιο Στάδιο και το “Γεντί Κουλέ” να μετατραπεί σε εργοτάξιο…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook