Αναστασίου: “Ο Γκέραρντ με βοήθησε σημαντικά και με έμαθε να πιέζω τον εαυτό μου”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε σε ιστοσελίδα του εξωτερικού και συγκεκριμένα στο worldfootballindex.com όπου αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της καριέρας του και την συνύπαρξη του με τον Ευγένιο Γκέραρντ στον ΟΦΗ.

Ο νυν αθλητικός διευθυντής της Ομόνοιας αναφερόμενος στο ξεκίνημα της ποδοσφαιρικής του καριέρας, στάθηκε ιδιαίτερα στην παρουσία του Ευγένιου Γκέραρντ λέγοντας αρχικά πως “ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία για μένα το γεγονός ότι αγωνίστηκα σε ομάδες που ήταν σε διαφορετικά επίπεδα και τα οποία μου έμαθαν αρκετά. Ξεκίνησα την καριέρα μου από μια ομάδα (σημ. Εθνικό) που είχε στόχο την αποφυγή του υποβιβασμού και στην συνέχεια πήρα μεταγραφή για τον ΟΦΗ που εκείνη την περίοδο ήταν διεκδικητής ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου και βρισκόταν μέσα στο ΤΟΡ 5 του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τα συναίσθηματα ήταν διαφορετικά αλλά με βοήθησαν αρκετά. Η παρουσία μου στον Εθνικό ήταν σχολείο για μένα και έμαθα αρκετά”.

Όσον αφορά την παρουσία του στον ΟΦΗ υπογράμμισε ότι “στην συνέχεια πήρα μεταγραφή για τον ΟΦΗ υπό τις οδηγίες του Ευγένιου Γκέραρντ, του Ολλανδού προπονητή που ήταν εκεί για αρκετά χρόνια. Με βοήθησε να βελτιωθώ επιθετικά αλλά και ψυχολογικά πιέζοντας τον εαυτό μου μέχρι το τέλος”.

Στην συνέχεια, η συνέντευξη πήγε στον Ιανουάριο του 1999 όταν και πήρε μεταγραφή από τον ΟΦΗ για την Άντερλεχτ: “Ναι, ήταν η εποχή που οι Έλληνες ποδοσφαιριστές έφευγαν για το εξωτερικό, ειδικά μετά το νόμο Μποσμάν. Ήμουν ένας από τους πρώτους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκε στο εξωτερικό. Το ποδόσφαιρο στο Βέλγιο και ειδικά στην Άντερλεχτ ήταν εντελώς διαφορετικό. Σε μια μεγάλη ομάδα όπως ήταν η Άντερλεχτ έπρεπε να ξοδεύεις αρκετό χρόνο μέσα στο γήπεδο, στις εγκαταστάσεις που τότε υπήρχε πολύ μεγάλη διαφορά με την Ελλάδα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook