Η Θύρα 4 στα καλύτερα της

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Εκδηλώσεις που δεν έχουν γίνει ποτέ ξανά, συσπείρωση και ενότητα μεταξύ των Λεσχών και το οργανωμένο οπαδικό κομμάτι του ΟΦΗ δείχνει τον δρόμο για το μέλλον και το μήνυμα ότι τα καλύτερα έρχονται.

Ο κόσμος του ΟΦΗ, ανεξάρτητα από πίκρες, στενοχώριες και άλλα αρνητικά συναισθήματα έχει φροντίσει να στείλει (και φέτος) το δικό του μήνυμα: Περισσότεροι από 2 χιλ. κόσμος στην παρουσίαση της πρώτης εμφάνισης του, συμμετοχή στο γήπεδο και πάει λέγοντας.

Όμως σε αυτό το σημείο πρέπει να γίνει μια ξεχωριστή αναφορά στην Θύρα 4 και τους οργανωμένους οπαδούς του ΟΦΗ. Πέραν του ότι η ωριμότητα τους, όλα αυτά τα χρόνια, η υποδειγματική συμπεριφορά τους καθ’ όλη την διάρκεια των εντός έδρας αγώνων και η παρουσία τους στο “Γεντί Κουλέ” που είναι παράδειγμα προς μίμηση, πλέον η παρουσία της Θύρας 4 έχει πάει στο επόμενο επίπεδο.

Και επειδή για εμάς η Θύρα 4 συμπεριλαμβάνει όχι μόνο τις Λέσχες (που είναι από τις ελάχιστες αδειοδοτημένες σε όλη την Ελλάδα) αλλά κάθε έναν φίλαθλο του ΟΦΗ, από τον πιο μικρό μέχρι και τον πιο μεγάλο ηλικιακά που βρίσκεται εκεί, πρέπει και είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε μια μεγάλη αναφορά σε κάθε έναν από αυτούς που στηρίζουν το οπαδικό κίνημα του συλλόγου.

Ευρισκόμενοι μέσα σε ένα σαθρό περιβάλλον, ποδοσφαιρικά ανά την Ελλάδα, εντός μιας πόλης που οι Αρχές της φροντίζουν να μην αφήνουν κυνηγητό για κυνηγητό παρότι η νομιμότητα είναι εκείνη που επικρατεί και την ίδια ώρα να είναι ανεξέλεγκτοι όλοι οι υπόλοιποι, η Θύρα 4 όχι μόνο αποτελεί παράδειγμα και για τον υπόλοιπο κόσμο αλλά στέλνει και ένα μεγάλο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως τα καλύτερα, σε οπαδικό επίπεδο, έρχονται και μάλιστα στο κοντινό μέλλον.

Κινήσεις και πρωτοβουλίες όπως η προχθεσινή με την τοποθέτηση γιγαντοοθόνης εντός του “Γεντί Κουλέ”, η συγκέντρωση χιλιάδων φιλάθλων, μικρών και μεγάλων ακόμα και ολόκληρων οικογενειών που το βράδυ της Κυριακής βρέθηκαν στο γήπεδο δείχνουν πως το οπαδικό κομμάτι του ΟΦΗ βρίσκεται όχι μόνο στον σωστό δρόμο αλλά παράλληλα αποτελεί τον προστάτη του συλλόγου.

Εκδηλώσεις, κοινωνικές δράσεις, άνοιγμα στην κοινωνία του Ηρακλείου με πολύ ωραίες πρωτοβουλίες που αφορούν όλους μας, είναι ένας φάρος για τον ΟΦΗ και η Θύρα 4 δίχως υπερβολή δείχνει στα καλύτερα της. Ακόμα και σε σκληρές εποχές όπου λόγω του ζητήματος της χωρητικότητας του γηπέδου, εκείνη έχει μειωθεί φροντίζουν με νύχια και με δόντια να το προστατεύσουν, όλο αυτό που έχουν χτίσει, με κάθε τρόπο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook