Τιάγκο Νους: Ήταν το πεπρωμένο του να παίξει στην Ελλάδα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

O 23χρονος που επαγγελματικά έχει… σχέση με την Ελλάδα καθώς επαγγελματικά, εκτός ποδοσφαίρου, δραστηριοποιείται με φίρμα ρούχων που έχει ως λέξη – promo το “μεράκι”.

Το όνομα του Τιάγκο Νους μπήκε στην ζωή όλων μας πριν από 10 ημέρες περίπου όταν και έγινε γνωστή η σύνδεση του με εκείνο του ΟΦΗ. Ο 23χρονος εξτρέμ που πριν από 4,5 χρόνια έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του παίρνοντας μεταγραφή για την Αρχεντίνος Τζούνιορς τον Δεκέμβριο του 2019 με τους Αργεντινούς να τον αγοράζουν δαπανώντας ένα σημαντικό ποσό για το 70% των δικαιωμάτων του.

Η καριέρα του Τιάγκο Νους ξεκίνησε στις μικρές ομάδες της Deportivo Espanol όπου αγωνίστηκε στην Primera B σε ηλικία μόλις 18 χρονών. Εκεί αγωνίστηκε σε 24 παιχνίδια ενώ τον Δεκέμβρη του 2019 πήρε μεταγραφή για την Αρχεντίνος Τζούνιορς.

Ο Νους έκανε ιδανικό ντεμπούτο με την Αρχεντίνος με τον Γκαμπριέλ Μιλίτο, τον πρώην μεγάλο επιθετικό της Ίντερ, να τον ρίχνει στο παιχνίδι με την Πατρονάτος και ο ίδιος να σκοράρει. Μάλιστα το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ έκανε τις πρώτες του εμφανίσεις στην Αρχεντίνος ως επιθετικός.

Τον περασμένο Γενάρη ανακοινώθηκε η παραχώρηση του στην Central Cordoba ως δανεικός από την Αρχεντίνος με τον ποδοσφαιριστή να αποτελεί προσωπική επιλογή του Άμπελ Μπάμπο.

Παρά τις προσδοκίες που είχε ο ίδιος αλλά και οι φίλαθλοι της Central Cordoba, ο ίδιος έμπλεξε σε μια ομάδα που αντιμετώπιζε πολλά αγωνιστικά προβλήματα και δεν είχε την ανάλογη πορεία. Ο ίδιος μάλιστα σε δηλώσεις του είχε αφήσει αιχμές για την χρησιμοποίηση του από τον Αμπέλ Μπάμπο λέγοντας ότι: “Σε πολλά παιχνίδια δεν κάνω ούτε ζέσταμα, δίνω τον καλύτερο μου εαυτό στις προπονήσεις αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο”.

Ο ίδιος θα σταθεί άτυχος τον περασμένο Μάη όταν χρειάστηκε να προχωρήσει σε επέμβαση στον μηνίσκο με το πρόβλημα να μην είναι σοβαρό και τελικά να μένει εκτός δράσης για το επόμενο χρονικό διάστημα. Με την έναρξη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, ο Τιάγκο Νους μπήκε αμέσως στην προετοιμασία της Αρχεντίνος Τζούνιορς ωστόσο ήταν σίγουρο πως δεν θα έμενε εκει. Ο ΟΦΗ είχε ενδιαφερθεί από τα τέλη Ιουνίου για την απόκτηση του και τελικά μετά από μερικές εβδομάδες έφτασε στο Ηράκλειο όπου θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν.

Εκτός αγωνιστικών χώρων, ο Τιάγκο Νους δραστηριοποιείται επαγγελματικά με την φίρμα ρούχων Theo’s (που παραπέμπει στην ελληνική λέξη) ενώ φαίνεται πως είναι ιδιαίτερος γνώστης της ελληνικής γλώσσας αφού στην επίσημη παρουσίαση της εταιρείας γίνεται περιγραφή της λέξης “μεράκι” σαν να γνώριζε από καιρό πως το πεπρωμένο του ήταν να έρθει στην χώρα μας.

Τώρα μένει να φανεί μέσα στο γήπεδο αν η επιλογή, τόσο του ΟΦΗ, όσο και του Τιάγκο Νους θα είναι εκείνη που περιμένουν και οι δύο πλευρές.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook