Αποκλειστικό: Ο Γάλλος Αλεξάντρ Φλιπονό μια ανάσα από τον ΟΦΗ!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Gentikoule, o 24χρονος αμυντικός χαφ πρόκειται να αποτελέσει την επόμενη μεταγραφή του ΟΦΗ.

Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του Gentikoule, o ΟΦΗ βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τον 24χρονο Γάλλο αμυντικό χαφ Αλεξάντρ Φλιπονό που πρόκειται ν’ αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Νταν Γκλάζερ που οδεύει προς την Ρωσία και τη Νίζνι.

Ο 24χρονος Γάλλος ποδοσφαιριστής που αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της Μαρσέιγ, όντας αρχηγός και της δεύτερης ομάδας αγωνιζόταν την προηγούμενη σεζόν στην Ligue 2 με την φανέλα της Conkarneau.

Φέτος είχε 33 συμμετοχές με την ομάδα του που υποβιβάστηκε στην Γ’ κατηγορία και ο ίδιος έμεινε ελεύθερος. Πρόκειται για έναν αμυντικό μέσο που σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά που περιγράφονται από τον γαλλικό τύπο, είναι γρήγορος χαφ που του αρέσει να προωθεί το παιχνίδι της ομάδας του και διαθέτει πολύ καλή επαφή με την μπάλα στα πόδια.

Ο Φλιπονό αποτελούσε στόχο του ΟΦΗ εδώ και αρκετές εβδομάδες καθώς επρόκειτο για έναν ποδοσφαιριστή που είχε ξεχωρίσει το τμήμα scouting της ομάδας με αποτέλεσμα να εισηγηθεί προς τον Τραϊανό Δέλλα η περίπτωση του και ο τελευταίος ν’ ανάψει το πράσινο φως για την απόκτηση του.

Ο Αλεξάντρ Φλιπονό αποτέλεσε μια από τις μεγάλες ελπίδες των τμημάτων υποδομής της Μαρσέιγ ωστόσο ένας σοβαρός τραυματισμός πριν από τρία χρόνια τον κράτησε πίσω με αποτέλεσμα να μην παραμείνει στο ρόστερ των Μαρσεγέζων. O ίδιος επανάκαμψε και μόλις γύρισε από τον τραυματισμό του πραγματοποίησε 72 συμμετοχές.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Αλεξάντρ Φλιπονό ήταν ένας από τους βασικούς ποδοσφαιριστής της Εθνικής Γαλλίας U19 που αποκλείστηκε στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από την Ισπανία στην διαδικασία των πέναλτι.

Ο 24χρονος χαφ αποτελούσε έναν εκ των τριών κεντρικών χαφ της Γαλλίας μαζί με τον Μαξένς Κακερέ της Λυών που πλέον κοστίζει περισσότερα από 10 εκ. ευρώ αλλά και τον Κλαούντιο Γκόμες της Παλέρμο που τότε αγωνιζόταν στην U23 της Μάντσεστερ Σίτι.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook