Αγγλία-Σλοβακία 2-1: Πρόκριση με ανατροπή για τα “τρία λιοντάρια”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Το δίδυμο Μπέλιγχαμ – Κέιν έσωσε την Αγγλία και την έστειλε στους “8”.

Τα “τρία λιοντάρια” χρειάστηκε να φτάσουν μέχρι την παράταση για να πάρουν την νίκη με αντίπαλο την Σλοβακία, καθώς έκανε ολική ανατροπή επικρατώντας με 2-1 και την Ελβετία να περιμένει στην φάση των προημιτελικών.

Ο αγώνας

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι Άγγλοι στόχευσαν να απειλήσουν την Σλοβακία με σκοπό να φτάσουν νωρίς στην ισοφάριση. Το πέτυχε στο 50ο λεπτό με το γκολ του Φιλ Φόντεν μετά από γύρισμα του Γουόκερ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για offside μέσω VAR. Η ομάδα της Σλοβακίας δεν κατάφερε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, καθώς οι Άγγλοι ανέβαιναν στο γήπεδο. Σε καμία περίπτωση όμως οι παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έκαναν αισθητή την παρουσία τους, καθώς ο χρόνος περνούσε και δεν είχε γίνει καμία αξιόλογη φάση. Στο 80ο λεπτό ένα σουτ του Ράις βρήκε το δοκάρι του Ντουμπράφκα και στο rebound ο Κέιν έστειλε την μπάλα άουτ. Ο χρόνος κυλούσε αντίστροφα, με την Αγγλία να ετοιμάζει βαλίτσες για τη επιστροφή της ομάδας στο νησί, αλλά ο Μπέλιγχαμ κατάφερε με ένα ανάποδο ψαλίδι να σκοράρει στο 90+5′ και να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, σοκάροντας τους Σλοβάκους.

Στον έξτρα χρόνο, με το καλησπέρα η Αγγλία πέτυχε και δεύτερο γκολ, αυτή την φορά με τον Χάρι Κέιν ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την μπάλα που ήταν στον αέρα και μια κεφαλιά νίκησε τον Ντουμπράβκα για την ολική ανατροπή. Τα “τρία λιοντάρια” έγιναν πιο σταθερά όσο περνούσε η ώρα και δεν άφησαν πολλά περιθώρια στην ομάδα του Καλτσόνα για να αντιδράσουν. Οι στιγμές της Σλοβακίας στην παράταση ήταν λιγότερες, καθώς όσο περνούσε η ώρα , η Αγγλία αγκάλιαζε την νίκη. Το σκορ δεν άλλαξε, με το σύνολο του Σάουθγκεϊτ να παίρνει την πρόκριση για τους προημιτελικούς, όπου θα αντιμετωπίσει την Ελβετία.

ΓΚΟΛ: 90+5′ Μπέλιγχαμ, 91′ Κέιν – 25′ Σραντς

Κίτρινες: 3′ Γκουέχι, 6′ Μάινου, 17′ Μπέλιγχαμ – 13′ Κούτσκα, 45+1′ Σκρίνιαρ, 77′ Πέκαρικ, Βάβρο,
Κόκκινη: 
Δοκάρι:
  80′ Ράις–
Stats:

Αγγλία (Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκουέχι, Τρίπιερ (66′ Πάλμερ), Ράις, Μπέλιγχαμ (106′ Κόνσα), Σακά, Κέιν (106′ Γκάλαχερ), Μάινου (84′ Έζε), Φόντεν.

Σλοβακία (Καλτσόνα): Ντουμπράβκα, Πέκαρικ (109′ Τούπτα), Βάβρο, Σκρίνιαρ, Χάνκο, Κούτσκα ( 81′ Μπέρο), Λομπότκα, Ντούντα (81′ Μπένες), Σραντς, Χαράσλιν (61′ Σούσλοβ), Στρέλετς (61′ Σούσλοβ)/

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook